Μην χασετε

Ποια ζώδια ζηλεύουν περισσότερο;

Η ζήλια είναι στη σκέψη μας, στις φαντασιώσεις μας, θολώνει πολλές φορές το μυαλό μας. Και τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να την ανακουφίσουμε. Εμπρός στην πιθανότητα να χάσουμε αυτόν/ ην που αγαπάμε, αντιδρούμε αρνητικά. Περικλείει αισθήματα εγκατάλειψης αναμεμειγμένα με φόβο και ταπείνωση. Η ζήλια είναι ένα σύνηθες συναίσθημα το οποίο συχνά καταστρέφει τη σχέση και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε βία.

 

Ζώδια και ζήλια. Ποια ζώδια ζηλεύουν περισσότερο σύμφωνα με την Αστρολογία;

Λοιπόν, πώς μπορούμε να αρχίσουμε να σπάμε τον φαύλο κύκλο της ζήλιας; 

♥ Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο, αλλά σκεφτείτε: τί πιστεύετε για το σύντροφό σας; Η εμπιστοσύνη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε σχέσης. Είναι πολύ προσβλητικό για το σύντροφό σας να έχετε αμφιβολία για κάθε τι που κάνει και λέει, η διαρκής αμφισβήτηση είναι καταστροφική σε μακροπρόθεσμη βάση. Όταν σας λέει ότι σας αγαπά, πιστέψτε το.

♥ Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Μερικές φορές η ζήλια απορρέει από τη χαμηλή αυτοεκτίμηση. «Πώς θα μπορούσες να μ’ αγαπάς; Δεν καταλαβαίνω πως κάποιος/α σαν κι αυτόν/ην θα μπορούσε να με θέλει»! Πιστέψτε και αγαπήστε τον εαυτό σας!

Advertisements

♥ Μην παίζετε παιχνίδια. Οι άνθρωποι μερικές φορές αισθάνονται καλύτερα, προσπαθώντας να κάνουν το σύντροφό τους να ζηλέψει. Μην το κάνετε αυτό. Φλερτάρετε με άλλους άνδρες ή γυναίκες όλη την ώρα μπροστά στο σύντροφό σας; Μιλάτε για το ∈ρωτικό παρελθόν σας; Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μειώσετε και να εξευτελίσετε το σύντροφό σας και κατ’ επέκταση να βλάψετε τη σχέση σας.

♥ Σταματήστε να φαντασιώνεστε και δείτε την πραγματικότητα. Η ζήλια τις περισσότερες φορές απορρέει από λάθος φαντασιώσεις, καθώς βασανίζει το μυαλό σας. Μπορεί να μην είναι πραγματική αλλά στη φαντασία σας.

♥ Αφήστε το σύντροφό σας ελεύθερο. Εάν θέλει να περάσει το Σαββατοκύριακο με τους φίλους του, αφήστε τον. Κρατώντας τον «φυλακισμένο» θα κάνει τα πάντα για να ξεφύγει από την κτητικότητά σας. Αν υποψιάζεστε ότι ο σύντροφός σας προσπαθεί να σας κάνει να ζηλέψετε, μην αντιδράσετε αλλά να είστε χαλαροί.

 

Advertisements

Ας δούμε τώρα ποια ζώδια είναι αυτά που ζηλεύουν περισσότερο στη σχέση.

Ένας γενέθλιος χάρτης αποτελείται από πολλές παραμέτρους που χρειάζεται να εξετάσουμε και τα ζώδια είναι μόνο ένα μέρος της πρόβλεψης. Βάσει λοιπόν των ζωδίων, ας δούμε ποιο ζώδιο θα κάνει αφόρητη τη ζωή σας με τη ζήλια του!

Όλα τα ζώδια του Νερού, ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και ο Ιχθύς μπορεί να γίνουν κτητικά και ζηλιάρικα και είναι συναισθηματικά προσκολλημένα.

Ο Σκορπιός, είναι ο πιο ζηλιάρης και κτητικός. Αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η ικανότητά του να συνδέεται βαθιά με τον σύντροφό του και ότι έχει έντονα συναισθήματα. Είναι καχύποπτος, έχει φόβους για εγκατάλειψη και προδοσία και χρειάζεται να σχηματίσει στενούς συναισθηματικούς δεσμούς με λίγους και εκλεκτούς.

Ο Καρκίνος χρειάζεται έντονο συναίσθημα και αναζητά την αιώνια πίστη, γι’ αυτό είναι ζηλιάρης και κτητικός. Έχει σαν τον Σκορπιό έντονο πάθος, αλλά επειδή είναι πιο ευάλωτος, είναι επιλεκτικός για το πού θα εκφράσει το πάθος του. Και πολύ αργός για να δεσμευτεί διότι η εμπιστοσύνη είναι τρομερά σημαντική γι’ αυτόν.

Οι Ιχθύες είναι τόσο συναισθηματικοί που αν προδοθούν γίνονται όχι μόνο ζηλιάρηδες αλλά και εκδικητικοί. Η προδοσία είναι ένα πραγματικό τραύμα για τους Ιχθύς και βιώνουν έντονες συναισθηματικές συγκρούσεις αλλά και ενοχές.

Advertisements

Ένα άλλο ζώδιο γνωστό για τη ζήλια του, είναι ο Λέων, ο οποίος μισεί την προδοσία και την παίρνει ως προσωπική προσβολή. Γίνεται αγενής και αμφισβητίας. Όταν προδοθεί, πληγώνεται βαθιά και σπάνια συγχωρεί. Επειδή έχει καρδιά μικρού παιδιού και ιδεαλισμό, η προδοσία της εμπιστοσύνης του είναι πραγματικά τρομακτική γι’ αυτόν. Εάν ο σύντροφός του αδιαφορεί, θα προκαλέσει τη ζήλια του και θα κάνει οτιδήποτε για να φανεί ελκυστικός. Θα κάνει μούτρα και στο τέλος θα φύγει.

 

Ο Ταύρος δεν είναι τόσο ζηλιάρης όσο κτητικός. Επιθυμεί ο σύντροφός του να ανήκει σε αυτόν και θέλει να γνωρίζει πού ήταν και τι έκανε. Είναι γνωστή η βαθιά ανάγκη του να αισθάνεται ασφαλής. Η ανασφάλειά του τον ωθεί σε κτητικότητα που προέρχεται από την ανάγκη του να διατηρήσει τη σταθερότητα. Αναμένει εξ ολοκλήρου αφοσίωση και πίστη διαφορετικά εξοργίζεται και φτάνει στα άκρα.

Ο Κριός, ο Υδροχόος και ο Τοξότης χρειάζονται την ελευθερία και τη διατήρηση της φιλίας με τους άλλους αλλά τους κρατάνε σε απόσταση. Μπορεί να ζηλεύουν αλλά σπάνια θα δείξουν τη ζήλια τους διότι ξέρουν και κρύβουν καλά τα συναισθήματά τους. Τους είναι δύσκολο να αφήσουν μια σχέση και θέλουν να την διατηρήσουν σε φιλικό επίπεδο.

Όλα τα Σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) έχουν εμμονές και δυσκολεύονται να αφήσουν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο, τα συναισθήματά τους και τα ιδανικά τους.

 

Τα ζώδια που ζηλεύουν λιγότερο είναι οι Δίδυμοι που απαιτούν σεβασμό της δικής τους ελευθερίας αλλά και του συντρόφου τους και ο Αιγόκερως ο οποίος περισσότερο ενδιαφέρεται για τις φιλοδοξίες του. Ο Ζυγός και η Παρθένος δεν ζηλεύουν, γιατί δεν τους αρέσει να ανακατεύονται στη ζωή των ανθρώπων. Ποτέ δεν θα αποκτήσουν παθολογική ζήλια σε σχέση με τα άλλα ζώδια, αλλά πολλά έχουν να κάνουν με τα συναισθήματα που έχουν.

Φυσικά το θέμα της ζήλιας είναι πολύ εκτεταμένο και πρέπει να μελετηθούν πολλές παράμετροι, προκειμένου να πιστοποιήσουμε ότι ο σύντροφός μας είναι παθολογικά ζηλιάρης.

πηγή

Ζώδια | Δες όλες τις προβλέψεις και τα νέα για το ζώδιο σου

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα