Μην χασετε

Ποια ζώδια είναι τα αστέρια της μητρότητας

Όσοι πιστεύουν ότι τα άστρα λειτουργούν καθοριστικά στη διαμόρφωση του εκάστοτε χαρακτήρα, θα συμφωνήσουν ότι το ζώδιο δεν μπορεί παρά να επηρεάζει και το είδος του γονιού που γίνεται ο καθένας. Ακολουθεί μια λίστα με κάθε ζώδιο και τις… επιδόσεις του στη μητρότητα -ξεκινώντας απ’ την καλύτερη μαμά του ζωδιακού κύκλου. Φύγαμε:

Ιχθείς

Οι μαμάδες Ιχθείς, μεταδίδουν στα παιδιά τους την αγάπη για τις τέχνες και τα ενθαρρύνουν να είναι δημιουργικά. Τα παιδιά τους είναι ευαίσθητα, γεμάτα φαντασία και γεμάτα ευγένεια και καλοσύνη για τους συνανθρώπους τους. Τα ψαράκια ξέρουν να μεγαλώνουν παιδιά με αρχές και ανεξαρτησία και στηρίζουν τα παιδιά τους σε κάθε τους βήμα προς την ανακάλυψη του εαυτού τους.

Κριός

Advertisements

Οι μαμάδες Κριοί γεμίζουν το πρόγραμμα των παιδιών τους με μαθήματα μουσικής, αθλήματα και κάθε λογής χόμπι, ενώ έχουν κι ίδιες ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα. Θέλουν τα παιδιά τους να γίνουν εξερεύνητες του κόσμου και να μην φοβούνται να κάνουν νέες ανακαλύψεις. Οι Κριοί ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να αντιμετωπίζουν κάθε πρόκληση με αυτοπεποίθηση και ενώ καμιά φορά γίνονται πιεστικοί με τις προσδοκίες τους, στο τέλος μπορούν να ακούσουν πραγματικά τι είναι αυτό που θέλει το παιδί τους.

Δίδυμος 

Οι μαμάδες που έχουν γεννηθεί στον αστερισμό του Διδύμου, μιλούν με τα παιδιά τους για τα πάντα και συχνά, κάνουν την περί σεξ κουβέντα αρκετά νωρίς. Δεν έχουν μυστικά απ’ τα μικρά τους και γνωρίζουν πώς να τα ενημέρωσουν για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο, δίνοντάς τους τις βάσεις για κοινωνική ευαισθησία. Η μαμά Δίδυμος, κατανοεί τις ανάγκες του παιδιού της ανεξάρτητα απ’ το φύλο ή την ηλικία του και είναι ένας πραγματικός ειδήμονας στην αληθινή επικοινωνία.

Αιγόκερως

Advertisements

Μια μητέρα Αιγόκερως μπορεί να παλέψει μέχρι θανάτου για χάρη των παιδιών της! Είναι πάντα δίπλα τους και παίρνουν τον ρόλο τους πάρα πολύ σοβαρά. Συχνά, επιβάλλουν αυστηρά όρια και η οικογένειά τους λειτουργεί πειθαρχημένα και οργανωμένα. Τα παιδιά του Αιγόκερου κερδίζουν τα προνόμιά τους (δεν τους χαρίζονται). Συνήθως, αυτές οι μαμάδες είναι σκληρά εργαζόμενες και τείνουν να ξεχνούν ότι πρέπει πού και πού να δίνουν στον εαυτό τους τη σημασία και τη φροντίδα που του αρμόζει.

Ταύρος

Υπομονετική, σχεδόν Αγία, προσγειωμένη και ρεαλίστρια η μαμά Ταύρος, δεν χάνει το πείσμα της ποτέ -γεγονός που θα την οδηγήσει σε συγκρούσεις με τα έφηβα παιδιά της. Διδάσκει στα μικρά της την αγάπη για τη φύση και την ομορφιά και ως γνήσιος λάτρης του φαγητού και… ιδιαίτερα ενεργός καταναλωτής, έχει την τάση να τα κακομαθαίνει με υπερβολικές ποσότητες φαγητού και πάρα πολλά παιχνίδια.

Ζυγός

Είναι ήρεμες και ισορροπημένες, γι’ αυτό ξέρουν να χτίζουν αρμονικές σχέσεις μεταξύ των παιδιών τους, κάνοντας έτσι τ’ αδερφάκια αγαπημένα. Η μαμά Ζυγός προτιμάει τον ρόλο της φίλης και το μεγαλύτερο προτέρημά της είναι ότι μαθαίνει στα παιδιά της να μοιράζονται και να αγαπούν το ένα το άλλο. Οι αστρολόγοι της «καταλογίζουν» ότι ίσως είναι λίγο βιαστική στην προσπάθειά της να χτίσει φιλικές σχέσεις με τα μικρά της.

Advertisements
A beautiful, smiling mother reclining on a bed and playing with her baby, Horizontally framed shot.

Καρκίνος

Ένας Καρκίνος είναι φοβερά προστατευτικός με τα παιδιά του, γι’ αυτό κι εκείνα νιώθουν πολλή ασφάλεια κι αγάπη. Μια μαμά Καρκίνος είναι πάντα εκεί για να ακούσει το παιδί της και να το κάνει να νιώσει καλύτερα. Θέλει το σπίτι της να είναι μια ήρεμη φωλιά όπου τα παιδιά θα νιώθουν άνετα να μοιραστούν το οτιδήποτε. Ξέρει πώς να τους διδάξει τη δημιουργικότητα και δεν ντρέπεται να παινευτεί για την ευφυΐα τους.

Τοξότης

Οι μαμάδες Τοξότες έχουν χρυσή καρδιά και θέλουν να δείξουν στα παιδιά τους όλον τον κόσμο, γι’ αυτό και θα ξεκινήσουν να ταξιδεύουν μαζί τους από πολύ νωρίς. Τους μεταδίδουν την δίψα τους για γνώση την ισχυρή τους τάση για ανεξαρτησία καθώς και την αίσθηση του χιούμορ τους. Λειτουργούν παρορμητικά και μπορεί να μην έχουν τόση πίστη στην πειθαρχία όσο άλλες μαμάδες, αλλά αυτό κάνει τα παιδιά τους ελεύθερα πνεύματα που δεν νιώθουν την ανάγκη να είναι ίδια με κάθε άλλο παιδί.

Παρθένος 

Αν κάτι έχει χαλάσει, η μαμά Παρθένος θα είναι εκεί για να το φτιάξει. Έχει πολύ υψηλές προσδοκίες από τα παιδιά της και μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικριτική -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τα αγαπά βαθιά. Είναι η βασίλισσα του multitasking και μπορεί να καθαρίζει το σπίτι, να οργανώνει το πάρτι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και να παίζει Φιδάκι με τα παιδιά ταυτόχρονα. Θέλει τα παιδιά της να είναι πειθαρχημένα και να μην τα παρατούν στα δύσκολα. Ως κλασικός τελειομανής, ο Παρθένος έχει την τάση να γίνει πιεστικός και αγχωτικός όταν δεν προσέχει.

Σκορπιός

Έχουν απίστευτο ένστικτο και ξέρουν τι συμβαίνει στο μυαλό του παιδιού τους χωρίς καν να του μιλήσουν! Δίνουν μεγάλη σημασία στην ειλικρίνεια και το βασικό τους μέλημα είναι να λένε τα παιδιά τους πάντα την αλήθεια. Βάζουν τις ανάγκες της οικογένειάς τους πάνω απ’ τις δικές τους και υπερασπίζονται παθιασμένα τα παιδιά τους αν υποψιαστούν ότι κάποιος τα αδίκησε.

Υδροχόος

Προσπαθεί να μεγαλώσει παιδιά που τους αρέσει να πειραματίζονται και να εξερευνούν. Θέλει τα μικρά της να βοηθούν και να αγαπούν τους άλλους, έχει όμως περιορισμένη υπομονή όταν προκύπτουν ξεσπάσματα και νεύρα. Καμιά φορά, ξεχνάει ότι τα παιδιά χρειάζονται εγγυήσεις για να νιώσουν ασφάλεια.

Λέων

Τα λιοντάρι είναι αιώνια παιδιά. Έτσι, η μαμά Λέων είναι η μητέρα που απολαμβάνει να παίζει με τα μικρά της περισσότερο από κάθε ζώδιο. Τα γεμίζει δώρα αλλά ενίοτε ο εαυτός της την απορροφά και μπορεί να λειτουργήσει ανταγωνιστικά σε σχέση με τους άλλους γονείς. Τα αγαπά με όλη της την καρδιά, αλλά ο ναρκισσισμός της μπορεί να την κάνει να τα θεωρεί προεκτάσεις του εαυτού της κι όχι αυτόνομα, ξεχωριστά πλάσματα.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα