Μην χασετε

Ποια ενυδατική κρέμα να διαλέξεις ανάλογα με την ηλικία σου;

Ποια ενυδατική κρέμα να διαλέξεις ανάλογα με την ηλικία σου

Κατά τη γέννηση, το 75% του συνολικού βάρους του ανθρώπου είναι νερό, ποσοστό το οποίο κατά την ενήλικη ζωή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, γίνεται 60%. Οι αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες και η φυσική γήρανση της επιδερμίδας οδηγούν στη μείωση των επιπέδων υγρασίας στην επιδερμίδα και στην εξασθένηση των φυσικών μηχανισμών συγκράτησης του νερού.

Αυτός είναι ο λόγος που η επαρκής ενυδάτωση της επιδερμίδας αποτελεί τον κλειδί για τη διατήρηση της καλής υγείας και της σφριγηλότητάς της. Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βρεις ποια κρέμα προσώπου να πάρεις με βάση την ηλικία σου:

Στη δεκαετία των 20

Σε αυτήν την κρίσιμη δεκαετία, μπαίνουν τα θεμέλια για την επιδερμίδα που θα έχετε στο μέλλον. Μια πλούσια ενυδατική κρέμα για ενίσχυση της λάμψης της επιδερμίδας αποτελεί σημαντικό εργαλείο της skincare ρουτίνας.

Στη δεκαετία των 30

Γύρω στα 30 ξεκινούν να γίνονται εμφανή τα πρώτα σημάδια γήρανσης με τη μορφή ρυτίδων έκφρασης γύρω από τα μάτια ή στο μέτωπο. Τότε είναι που σιγά σιγά γίνονται επίσης εμφανείς οι επιπτώσεις του καπνίσματος, του στρες, της ελλιπούς διατροφής, της χρόνιας έκθεσης στους ατμοσφαιρικούς ρύπους, αλλά και στον ήλιο χωρίς την απαραίτητη προστασία. Είναι η κατάλληλη στιγμή να αντικατασταθεί η κοινή ενυδατική κρέμα με μία με αντιγηραντικές ιδιότητες, που θα προλάβει την πρόωρη γήρανση. Ιδανική επιλογή αποτελούν τα προϊόντα με αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C.

Advertisements

Στη δεκαετία των 40

Σε αυτήν τη δεκαετία, ξεκινά σταδιακά η μείωση του ρυθμού ανανέωσης των κυττάρων της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα τα σημάδια γήρανσης να γίνονται ολοένα και πιο εμφανή. Συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η ρετινόλη και οι αντιοξειδωτικές ουσίες που δεσμεύουν τις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες, αποτελούν βασική προϋπόθεση για να επιλέξεις μία ενυδατική κρέμα στη δεκαετία των 40.

Από τη δεκαετία των 50 και μετά

Ο μειωμένος ρυθμός παραγωγής οιστρογόνων και τελικά η παύση του έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Το δέρμα ξεκινά να λεπταίνει, με τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές να δείχνουν πιο έντονες από ποτέ. Παράλληλα, μειώνεται και η παραγωγή υαλουρονικού οξέος, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει πιο θαμπή και αφυδατωμένη. Οι γυναίκες άνω των 50, καλό είναι να χρησιμοποιούν ειδικές κρέμες για ώριμες επιδερμίδας, με συστατικά που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης για πιο νεανική εμφάνιση. Ιδανικά θεωρούνται τα προϊόντα με αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, και τα πεπτίδια, που μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα και συμβάλλουν στην παραγωγή κολλαγόνου.

πηγή

Ομορφιά | Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα νέα άρθρα που αφορούν την ομορφιά της γυναίκας

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα