Μην χασετε

Μικρό σαλόνι: Ποια είναι η σωστή διαρρύθμιση των επίπλων

Ένα μικρό σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά ένα βασικό μειονέκτημα που φυσικά είναι η έλλειψη χώρου. Βέβαια αυτό δεν είναι το τέλος του κόσμου γιατί υπάρχουν τρόποι εξοικονόμησης χώρου ακόμα και για τα πιο μικρά δωμάτια. Ένας από τους τρόπους είναι η σωστή διαρρύθμιση των επίπλων.

Advertisements

 

Τα έπιπλα είναι βασικό κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Σε ένα μικρό σαλόνι η σωστή τοποθέτηση των επίπλων είναι πολύ σημαντική. Εδώ ο σκοπός είναι να κερδίζεις χώρο και να έχεις άνεση. Έτσι παρακάτω θα δεις σχέδια για να τοποθετήσεις τα έπιπλα στο μικρό σαλόνι σου.

Ποια είναι η σωστή τοποθέτηση των επίπλων σε μικρό σαλόνι

 

Σχέδια σωστής τοποθέτησης επίπλων σε μικρό σαλόνι

Υπάρχουν περίπου δέκα διαφορετικοί τρόποι που μπορείς να δοκιμάσεις σε ένα μικρό σαλόνι. Τα σχέδια έχουν σκοπό να οργανώσεις τον χώρο σου με καναπέ και πολυθρόνες αλλά και όλα τα έπιπλα που χρειάζεται το σαλόνι. Οι διαφορετικοί συνδυασμοί δίνουν διαφορετικό αποτέλεσμα αλλά είναι όλοι εφαρμόσιμοι.

 

Ιδέες οργάνωσης επίπλων για μικρά σαλόνια

Τα πιο όμορφα σαλόνια δεν είναι απαραίτητα τα μεγαλύτερα. Όμως οι χώροι που είναι σωστά οργανωμένοι από το ταβάνι έως και το τελευταίο διακοσμητικό ξεχωρίζουν. Για να πετύχει λοιπόν η ισορροπία ακόμα και σε λίγα τετραγωνικά είναι σημαντική η σωστή διαρρύθμιση των επίπλων.

Πως να κερδίσεις χώρο σε ένα μικρό σαλόνι

Για σπίτια στα οποία υπάρχουν και παιδιά ίσως μία μικρή γωνιά για παιχνίδι μπορεί να γίνει και στο σαλόνι. Κι εδώ η σωστή οργάνωση των επίπλων και όχι τόσο ο μικρός χώρος παίζει το μεγαλύτερο ρόλο. Μάλιστα αν δεν υπάρχει καμία γωνία για να κάνεις έναν χώρο για παιχνίδι μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο έπιπλο με ντουλάπι ώστε να μπαίνουν τα παιχνίδια μέσα. Έτσι ο χώρος γύρω από το έπιπλο θα γίνεται χώρος για παιχνίδι όποτε χρειάζεται.

Advertisements

 

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα