Μην χασετε

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Νιώθω σαν να έχω ξαναγεννηθεί, σαν να είμαι ένας άλλος άνθρωπος»

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου σπάει το στερεότυπο που θέλει τις γυναίκες μετά τα 40 να έχουν λιγότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες. Η ίδια γιόρτασε την Ημέρα της Μητέρας και περίγραψε στο περιοδικό People και τη δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα τι σημαίνει να είσαι μαμά.

Advertisements

«Από τότε που γέννησα τις κόρες μου είναι σαν να ζω μια καινούργια ζωή. Νιώθω σαν να έχω ξαναγεννηθεί, σαν να είμαι ένας άλλος άνθρωπος. Σίγουρα πάνω απ΄ όλα είμαι πια, η μαμά της Λυδίας και της Ηλέκτρας. Εκείνες είναι το κέντρο του κόσμου μου. Μου έμαθαν την ανιδιοτελή αγάπη. Θα ήθελα να τους μάθω να είναι καλοί και καθαροί άνθρωποι, να αγαπούν την ευθύνη και τη δουλειά τους, να κάνουν στη ζωή τους αυτό που πραγματικά λαχταρούν. Έτσι θα ξεχνούν κάθε κούραση και θα προσπερνούν κάθε εμπόδιο.

Δείτε επίσης: «Ήμασταν τρία χρόνια μαζί και δεν το γνώριζε κανένας»

Ήμουν προετοιμασμένη για να γίνω μητέρα. Ήξερα τι έρχεται, πώς αλλάζουν οι ισορροπίες, τι σημαίνει ευθύνη. Σε αυτό βοήθησε βέβαια και η ηλικία μου. Τη δεύτερη κόρη μου την έκανα στα 41. Αρκετά συνειδητοποιημένη και ώριμη δηλαδή. Το ίδιο θα συμβούλευα όλες τις γυναίκες: να σκεφτούν πολύ πριν το αποφασίσουν και να το τολμήσουν μόνο όταν θα νιώσουν πραγματικά έτοιμες και έχοντας ήδη ολοκληρώσει πολλά από τα πράγματα που ονειρεύτηκαν στη ζωή τους για να είναι χορτασμένες.

Η μεγαλύτερη δυσκολία του να μεγαλώνεις παιδιά είναι η ευθύνη. Είσαι υπεύθυνος για τις ψυχές αυτές. Να τις κρατά υγιείς και χαρούμενες. Να μην τραυματιστούν, σωματικά και ψυχικά. Θα ήθελα πάρα πολύ να αποκτήσω ένα τρίτο παιδί νομίζω όμως, ότι δεν θα το επιχειρήσω γιατί θέλω να ευχαριστηθώ τις κόρες μου, να τους δώσω όλη μου την αγάπη και την προσοχή.

Είμαι η μαμά της Λυδίας και της Ηλέκτρας. Και είμαι μια περήφανη μαμά»!

Δείτε επίσης: «Αρνήθηκα πρόταση 30.000 ευρώ για να φοράω συνέχεια συγκεκριμένη μάρκα ρούχων»

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Έθνος.

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα