Μην χασετε

Πεσμένη ψυχολογία και αίσθηση ανικανοποίητου; Με αυτόν τον τρόπο θα πειράξεις τη χημεία του σώματός σου

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει και με το παραπάνω τα οφέλη της γυμναστικής στην ψυχολογία του ανθρώπου, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν πως η άσκηση μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια λύση ακόμα και σε βαριές περιπτώσεις κατάθλιψης.

Advertisements

Η συστηματική άσκηση έχει πολλάκις συσχετιστεί με την καλή ψυχολογία, γεγονός που έχει να κάνει με την απελευθέρωση ορμονών που επηρεάζουν άμεσα τα επίπεδα ευχαρίστησης και ευτυχίας μας.

Μία εξ’ αυτών, η σεροτονίνη, η οποία θεωρείται το «φυσικό» ηρεμιστικό του νου. Τώρα, οι ερευνητές έρχονται να μας χαρίσουν μία ακόμα πιο σαφή απάντηση σχετικά με το πώς η γυμναστικής μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε πιο ευτυχισμένες.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Γιατί όσο και να μας ακούγεται υπερβολικό όλο αυτό, πράγματι συμβαίνει. Και να λοιπόν πώς έχουν τα πράγματα:

Έρευνα του Πανεπιστημίου Duke στη Βόρεια Καρολίνα παρουσίασε τον ιδανικό τρόπο και χρόνο -συγκεκριμένα την ιδανική συχνότητα- άσκησης που μπορούν να μας κάνουν να δούμε διαφορά στην ψυχολογία μας.

Σύμφωνα με όσα είπαν, η αερόβια προπόνηση είναι αυτή που επιδρά περισσότερο από κάθε άλλη στο ψυχολογικό κομμάτι, καταφέρνοντας να αγγίξει σε αποτελεσματικότητα ακόμα και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα για την αντιμετώπιση της βαριάς κατάθλιψης!

Πόση άσκηση, όμως, παρουσιάζεται ως «αρκετή» για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός;

Μιλάμε για μόλις 45 λεπτά αεροβικής τρεις φορές την εβδομάδα. Στο σύνολο, δηλαδή, 2 ώρες και 25 λεπτά. Ιδανική επιλογή θεωρούνται τα ομαδικά προγράμματα αερόβιας προπόνησης, όπως είναι ο χορός ή η Zumba, καθώς μας δίνουν τη δυνατότητα παράλληλα με τη εκγύμναση του κορμιού μας να συναναστραφούμε και με κόσμο, ξεχνώντας για μερικά λεπτά κάθε πηγή άγχους που μας απομακρύνει από την ηρεμία και την ψυχική χαλάρωση που τόσο χρειαζόμαστε.

Advertisements

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Εναλλακτικά, το ποδήλατο, το ελλειπτικό, το step ή -στην περίπτωση που επιθυμείς να γυμναστείς στο σπίτι- το σκοινάκι, αποτελούν κι αυτά πολύ καλούς τρόπους να βοηθηθείς σωματικά αλλά και ψυχικά.

Μη χάνεις χρόνο λοιπόν.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα