Μην χασετε

Πατέρας 5 παιδιών συναντά την νεκρή γυναίκα του μέσω εικονικής πραγματικότητας

Ο όρος εικονική πραγματικότητα (VR) φέρνει στο μυαλό μας ταινίες επιστημονικής φαντασίας, βίντεο γκέιμς, διαδραστικά θεάματα ή πάρα πολύ εξειδικευμένες επιστημονικές εφαρμογές. Κι όμως, μια εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας μπορεί να έχει αντίκτυπο ακόμα και σε καθημερινές καταστάσεις, όπως είναι η απώλεια ενός αγαπημένου. Πάρτε παράδειγμα αυτόν τον κορεάτη, ο οποίος ήθελε να συναντήσει την προσφάτως εκλιπούσα γυναίκα του για μια τελευταία φορά… Και τα κατάφερε!

 

Το εκπληκτικό πείραμα έλαβε χώρα στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ για τη δύναμη της εικονικής πραγματικότητας, η επιθυμία όμως του 51χρονου Κιμ Γιουνγκ-σου που έχασε τη γυναίκα του πριν από 4 χρόνια ήταν απολύτως πραγματική: ήθελε να τη συναντήσει ξανά από κοντά, για μία τελευταία φορά.

 

Advertisements

Προφανώς, ένα τέτοιο project απαιτούσε όχι μόνο τον συνδυασμό φαντασίας και τεχνολογίας, αλλά και έναν τρομερό όγκο δουλειάς κατά την προετοιμασία, η οποία κράτησε ένα ολόκληρο εξάμηνο. Αρκετός χρόνος και κόπος ξοδεύτηκε στο να είναι η αναπαράσταση της νεκρής γυναίκας όσο πιο πιστή γινόταν ώστε η επιθυμία του συζύγου της να ικανοποιηθεί πλήρως και η εμπειρία αυτή να τον βοηθήσει πραγματικά.

Τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν ήταν πολλά και μεταξύ αυτών ήταν και οιενστάσεις των 5 παιδιών τους που δεν ήθελαν να ξαναζήσουν τον θάνατό της (μέσω αυτής της εμπειρίας), ούτε εκείνα ούτε ο πατέρας τους. Αλλά ο 51χρονος δεν είχε ξεπεράσει ακόμα τη βαριά θλίψη του και ήταν αποφασισμένος να το δοκιμάσει.

 

Advertisements

Το αποτέλεσμα, που μεταδόθηκε στην κορεάτικη τηλεόραση, ήταν απίστευτο και ιδιαιτέρως συγκινητικό, τόσο για τους θεατές όσο και για τα ίδια τα παιδιά, που ξέσπασαν σε κλάματα.

Μέσω ενός θαύματος της τεχνολογίας, ο 51χρονος είχε την ευκαιρία να αγγίξει τη γυναίκα του, να χορέψει μαζί της, να την ρωτήσει αν έχει ανακουφιστεί από τον πόνο και να την ευχαριστήσει για όλη την αγάπη που τους πρόσφερε όσο ήταν εν ζωή.

 

Πηγή: boredpanda.com

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα