Μην χασετε

Παντρεμένo ζευγάρι επί 60 χρόνια απoκαλύπτει 13 μεγάλα μυστικά για έναν πραγματικά ευτυχισμένo γάμo

Όταν τα περισσότερα ζευγάρια λένε “Δέχομαι”, σκοπεύουν να μείνουν μαζί για πάντα. Μετά το τέλος του μήνα του μέλιτος, πολλά ζευγάρια συνειδητοποιούν ότι ο γάμος χρειάζεται περισσότερη δουλειά από ό, τι νόμιζαν.

Είτε έχετε παντρευτεί εδώ και πολλά χρόνια, είτε έχετε αρραβωνιαστεί πρόσφατα, ή ακόμα ψάχνετε το σωστό άτομο, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τι πραγματικά χρειάζεται για να κάνετε τη σχέση σας να διαρκέσει όσο θα ζήσετε και οι δύο.

Μάθετε 13 μυστικά των ζευγαριών που μένουν μαζί για πάντα.

1. Οι καυγάδες είναι φυσιολογικοί

Το να μαλώνετε κάνει πραγματικά καλό για τη σχέση σας. Δεν θέλετε να διατηρήσετε τις διαφωνίες σας καταπιεσμένες. Σύμφωνα με τον Dr. Steven Craig, έναν κλινικό ψυχολόγο και συγγραφέα του βιβλίου “Οι 6 σύζυγοι που κάθε σύζυγος πρέπει να έχει”, οι διαμάχες με το σύζυγό σας είναι υγιείς, αλλά είναι σημαντικό να μην εμφανίσετε πράγματα από το παρελθόν σας. Χρησιμοποιήστε δηλώσεις “εγώ” όταν μαλώνετε, έτσι μιλάτε για το πώς αισθάνεστε αντί να κατηγορείτε. Επίσης, να αφήσετε το σύντροφό σας να πάρει τη σειρά του για να μιλήσει. Όταν αυτός ή αυτή μιλάει ακούστε πραγματικά. Μην έχετε μόνο με αμυντική ανταπόκριση. Στο τέλος, συμφωνήστε ότι διαφωνείτε αν πρέπει, ή να βρείτε κάποιον συμβιβασμό, αλλά να έχετε υπόψη ότι οι περισσότερες διαμάχες είναι απλά διαμάχες. Δεν σημαίνει το τέλος.

2. Αλλά μην μαλώνετε όταν ταξιδεύετε

Το ταξίδι μπορεί να είναι αρκετά αγχωτικό χωρίς να προσθέτει το δράμα σχέσεων. Είτε το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας δεν είναι τόσο μεγάλο όσο ελπίζατε ή αν ο σύζυγός σας ξέχασε να πάρει κάτι μαζί, απλά αποφασίστε ότι θα το πάρετε στο χαλαρό. Μια μέρα, θα είναι πραγματικά μια αστεία ιστορία που μπορείτε να πείτε.

Advertisements

3. Δεν χρειάζεται να κάνετε τα πάντα μαζί

Λίγος χώρος είναι καλός. Κανονίστε μια βραδιά με τις φίλες σας ή μια ημέρα σπα μόνο για εσάς, αλλά βεβαιωθείτε ότι το ξέρει ο σύζυγός σας. Αυτό θα του δώσει την ευκαιρία να κάνει τα δικά του σχέδια, και δεν θα πανικοβληθεί, να αναρωτιέται πού είστε.

4. Ωστόσο, είναι σημαντικό να περνάτε μαζί χρόνο

Να είστε ειλικρινείς σχετικά με τις δραστηριότητες που θέλετε ο σύντροφός σας να παρακολουθήσει μαζί σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον ένα κοινό χόμπι που απολαμβάνετε και οι δύο. Κάντε καθημερινές δραστηριότητες, όπως υποχρεώσεις, περισσότερο σαν ραντεβού. Κρατηθείτε από τα χέρια. Σταματήστε για καφέ όταν πάτε για ψώνια. Απλά απολαύστε χρόνο μαζί.

5. Φιληθείτε όταν βλέπετε ο ένας τον άλλον

Το πρώτο πράγμα το πρωί, πριν ξεκινήσετε τη ξεχωριστή μέρα σας, ένα γρήγορο φιλί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Μόλις δείτε ξανά ο ένας τον άλλον, φιληθείτε ξανά. Αυτό δείχνει ότι είστε η πρώτη προτεραιότητα του άλλου.

6. Συγχωρήστε ο ένας τον άλλον

Κανείς δεν είναι τέλειος, το ίδιο και εσείς. Εάν θέλετε ο/η σύζυγός σας να σας συγχωρήσει όταν τα κάνετε θάλασσα, σεβαστείτε τον/την με τον ίδιο τρόπο.

Advertisements

7. Να είστε οι καλύτεροι φίλοι

Η Barbara Adoff, η οποία ήταν παντρεμένη για 45 χρόνια, λέει: “Οι καλύτεροι φίλοι είναι εκεί ο ένας για τον άλλον, υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον και τους αρέσει να διασκεδάζουν μαζί.”

8. Βοηθήστε τον σύντροφό σας όταν δεν μπορεί ο ίδιος

Είτε ο/η σύζυγός σας είναι άρρωστος ή έχει πολλή δουλειά, να είστε πρόθυμοι να κάνετε το κάτι παραπάνω. Αυτό μπορεί να σημαίνει να φτιάξετε μια ζεστή σούπα ή να πάρετε φάρμακα όταν δεν αισθάνεται καλά ή θα μπορούσε να σημαίνει να κάνετε επιπλέον δουλειές του σπιτιού, ώστε να μην χρειάζεται να πλύνει τα πιάτα και το πλυντήριο μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο.

9. Υπερασπιστείτε ο ένας τον άλλον

Πρώτα απ ‘όλα, αυτό σημαίνει, να μην κάνετε αστεία εις βάρος του/της. Δεύτερον, αν κάποιος άλλος πει κάτι αρνητικό για τον/την σύζυγό σας, να τον/την υπερασπιστείτε.

10. Πείτε σ ‘αγαπώ”

Ποτέ δεν μπορείτε να πείτε αρκετά “σ’ αγαπώ”. Πείτε το πιο συχνά.

11. Μάθετε να αγαπάτε τα πεθερικά σας

Αντιμετωπίστε τα πεθερικά σας σαν να ήταν η δική σας οικογένεια. Επικοινωνήστε μαζί τους. Περιστασιακά, περάστε χρόνο μαζί τους χωρίς τον/την σύζυγό σας. Ο/η σύντροφός σας θα αγαπήσει το γεγονός ότι αγαπάτε την οικογένειά του/της.

Advertisements

12. Να είστε αυθόρμητοι

Ένα ταξίδι έκπληξη, ακόμα κι αν είναι μόνο για δείπνο, μπορεί να είναι μια πραγματική ενίσχυση για τη σχέση σας.

13. Κάντε μικρές εκπλήξεις

Αν είστε στο σούπερ μάρκετ, πάρτε κάτι εκτός λίστας που ξέρετε ότι ο/η σύζυγός σας αγαπά, όπως το αγαπημένο του παγωτό ή την αγαπημένη του σοκολάτα. Αυτό δείχνει στον/στην σύζυγό σας ότι τον/την σκέφτεστε και ξέρετε τι του/της αρέσει. Αυτές οι μικρές προσεγμένες χειρονομίες πραγματικά σημαίνουν πολλά.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα