Μην χασετε

Πως θα φτιάξετε το πιο εύκολο και νόστιμο τιραμισού σε 15 λεπτά

Πανεύκολο τιραμισού, έτοιμο σε 15 λεπτά. Μια γρήγορη και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για το πιο εύκολο τιραμισού στο ποτήρι. Απολαύστε το κρύο από το ψυγείο σαν επιδόρπιο ή όλες τις ώρες στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Υλικά συνταγής

Για τη κρέμα τιραμισού:

  • 100 ml κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης 35-36% λιπαρά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. τυρί μασκαρπόνε

Για το μείγμα Καφέ / Σαβαγιάρ:

  • 2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 50 ml ζεστό νερό
  • 6 μπισκότα σαβαγιάρ
  • κακάο σε σκόνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Για το σιρόπι καφέ: Βάζετε σε κούπα το ζεστό νερό, τη ζάχαρη και το στιγμιαίο καφέ και τα χτυπάτε καλά με το μηχανάκι του φραπέ. Βάζετε σε μπισκότα σαβαγιάρ σε ένα μικρό ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνετε με το καφέ.

Advertisements

Για τη κρέμα τιραμισού: Χτυπάτε σε μπολ, με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί και την αφήνετε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ βάζετε το τυρί μασκαρπόνε και το χτυπάτε με το μίξερ ή το ανακατεύετε ζωηρά για λιγότερο από 1 λ απλώς μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε μέσα στο μασκαρπόνε τη σαντιγί και ανακατεύετε με σπάτουλα, απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω μέχρι επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια αφράτη κρέμα.

Στρώνετε σε 2 ποτήρια, σε 3 στρώσεις περίπου, εναλλάξ τα μπισκότα με το καφέ και τη κρέμα τιραμισού. Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2 περίπου ώρες. Πασπαλίστε με σκόνη κακάο και σερβίρετε. Προαιρετικά γαρνίρετε με φλούδα λευκής σοκολάτας.

Πηγή

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα