Μην χασετε

Παναγιώτης Γαργαλιάνος: «Στα εστιατόρια κατόπιν ραντεβού και για συγκεκριμένο χρόνο»

Ο Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Λοιμωξιολόγων, κ. Γαργαλιάνος, ανέφερε στον ΣΚΑΙ πως μέχρι την Παρασκευή θα ξέρουμε πως έχουν εξελιχθεί τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι. Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν μια σχετική βελτίωση αφού το Rt είναι κάτω από το 1 (κι αυτό είναι καλό!), αλλά αν δεν αποσυμπιεστεί το σύστημα υγείας πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί!

Advertisements

Για το ΕΣΥ

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως ακόμα κι αν μειώνονται τα κρούσματα, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που νοσηλέυοντα και ίσως χρειαστεί να μπουν σε ΜΕΘ, άρα η αποφόρτηση του συστήματος υγείας θα αργήσει να έρθει:

«Το R0 έχει μεγάλη σημασία αλλά από την στιγμή που πέφτει ο ρυθμός αναπαραγωγής μέχρι να εισπράξουμε λιγότερους θανάτους, νοσηλείες, διασωληνωμένους περνάει ένα χρονικό διάστημα και σήμερα που μιλάμε μπαίνουν άνθρωποι στο νοσοκομείο και αυτοί μπορεί να διασωληνωθούν, που σημαίνει ότι η αποφόρτιση του συστήματος μπορεί να πάρει και 10 ημέρες ακόμα».

Για τα εστιατόρια

Σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης, τόνισε πως πρέπει να γίνει προσεκτικά και αυστηρούς κανόνες:

«Επιτέλους ας κάνουμε κάτι που κάνουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο παραμονής στο εστιατόριο κατόπιν ραντεβού, αυτό θα δείχνει την κινητικότητα και θα έχουν κέρδος οι καταστηματάρχες ενώ θα υπάρχει και μεγαλύτερη ασφάλεια» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για τα σχολεία

Για τα σχολεία, επισήμανε πως η επιτροπή των ειδικών περιμένει επιπλέον στοιχεία που αφορουν την κινητικότητα προς και από το σχολείο, αφού αυτή ήταν και η αιτία που έκλεισαν τα δημοτικά. Θα γίνει σύγκριση των στοιχειών πριν και μετά το lockdown: «Αν δούμε ότι είναι ικανοποιητικά θα ξεκινήσουν όσον τον δυνατόν συντομότερα».

Πηγή: thetoc.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα