Μην χασετε

Πανάδες: 5 τρόποι για να τις αντιμετωπίσετε

Οι πανάδες συνήθως εμφανίζονται στα τέλη Αυγούστου. Αυτό είναι ένα καλοκαιρινό αναμνηστικό που θα θέλατε να μην φέρετε μαζί σας κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Advertisements

Οι πανάδες και τα αντιαισθητικά σημεία σχηματίζονται συνήθως στην περιοχή της μύτης και οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να πολεμήσουν.

Δείτε παρακάτω τι ακριβώς είναι οι πανάδες και πως μπορουμε να τις αντιμετωπίσουμε.

 

Τι είναι οι πανάδες;

Πρόκειται για τις καφέ κηλίδες που σχηματίζονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας, κυρίως μετά την πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Τα μελανοκύτταρα προκειμένου να προστατεύσουν την επιδερμίδα από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, ενεργοποιούνται και παράγουν μελανίνη, η οποία διοχετεύεται στα υπόλοιπα κύτταρα. Στο πέρασμα του χρόνου όμως η λειτουργία τους απορρυθμίζεται, με αποτέλεσμα να παράγουν υπερβολική ποσότητα μελανίνης και να τη διοχετεύουν άνισα στην επιφανειακή στιβάδα. Κάπως έτσι δημιουργούνται οι αντιαισθητικές πανάδες, τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο ντεκολτέ και στα χέρια.

 

Πώς αντιμετωπίζονται;

1. Λευκαντικές κρέμες 

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καταπολεμηθούν οι πανάδες που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο είναι με την εφαρμογή λευκαντικών κρεμών και την εντατική απολέπιση. Για πιο δραστικά αποτελέσματα, προτιμότερη είναι η επίσκεψη στο γραφείο του δερματολόγου για συνεδρίες λέιζερ.

 

2. Αντηλιακή προστασία

Η καλύτερη αντιμετώπιση βέβαια στην περίπτωση των πανάδων είναι η πρόληψη. Η πολύωρη έκθεση της επιδερμίδας στις ακτίνες UV χωρίς αντηλιακή προστασία, είναι η πρώτη και κύρια αιτία εμφάνισης πανάδων. Αυτός είναι ο λόγος που καίριας σημασίας θεωρείται η ενσωμάτωση ενός προϊόντος με υψηλό SPF στην πρωινή ρουτίνας περιποίησης και η ανανέωσή του κάθε 2-3 ώρες. Εξίσου σημαντικό είναι να προσέξεις και την ποσότητα αντηλιακού που εφαρμόζεις: Θυμήσου πως θα πρέπει να εφαρμόζεται ποσότητα ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού στο πρόσωπο και ποσότητα ίση με ένα σφηνάκι στο σώμα.

Advertisements

 

3. Μην ξεχνάτε το καπέλο

Για ακόμα πιο εντατική προστασία από τον ήλιο, μην ξεχνάς να ολοκληρώνεις την καλοκαιρινή σου εμφάνιση με ένα ψάθινο καπέλο, που θα σου παρέχει σκιά, επιτρέποντας στον αέρα να δροσίζει το πρόσωπό σου.

 

4. Βιταμίνη C και Ε

Ιδανική προσθήκη στη skincare ρουτίνα είναι ένας ορός με βιταμίνη C, η οποία εκτός από το ότι κάνει την επιδερμίδα πιο φωτεινή, όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη Ε σε προϊόντα με SPF, ενδυναμώνει την αντηλιακή προστασία.

 

5. Αφήστε τη ρετινόλη για το βράδυ

Η ρετινόλη είναι ένα ασταθές συστατικό που εκτός από το ότι όταν έρθει σε επαφή με το φως και τον αέρα οξειδώνεται και χάνει την αποτελεσματικότητά του, προκαλεί φωτοευαισθησία στην επιδερμίδα. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι δερματολόγοι συστήνουν τη χρήση των προϊόντων περιποίησης με ρετινόλη το βράδυ, έτσι ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος σχηματισμός πανάδων.

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα