Μην χασετε

Παλτό 2018: Τι θα φορεθεί φέτος το Χειμώνα;

Τα παλτό και κάθε λογής πανωφόρια είναι απαραίτητα για τους χειμερινούς μήνες. Ολοκληρώνουν ένα σύνολο προσδίδοντας του υπέροχο στυλ, ενώ παράλληλα σας προστατεύουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν.

Παλτό κοντά ή μακριά, απλά ή με σχέδια θα φορεθούν πολύ αυτή την περίοδο. Τα υφάσματα από τα οποία είναι φτιαγμένα πολλά και διάφορα. Ορισμένα είναι πιο casual και άλλα πιο πολυτελή, όλα τους όμως έχουν κάτι το ξεχωριστό. Το πιο κατάλληλο παλτό εξαρτάται από την περίσταση που θέλετε να το φορέσετε.

Ποιες θα είναι όμως οι τάσεις στα παλτό 2018; Τι θα φορεθεί φέτος; Δείτε την λίστα με τα top trends στα παλτό και επιλέξτε την τάση που σας ταιριάζει!

Κάπες

Οι κάπες αποτελούν ένα από τα πιο ιδιαίτερα, αλλά πολύ εντυπωσιακά πανωφόρια της εποχής. Στερούνται από μανίκια, αλλά μπορούν να σας ζεστάνουν εξίσου καλά με ένα απλό παλτό, δίνοντας σας παράλληλα υπέροχο στυλ. Φέτος θα δούμε κάπες με διπλές σειρές κουμπιών, στενές στη μέση και διακοσμημένες με γούνα ή χωρίς. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν και πολλά άλλα σχέδια στις κάπες. Μπορεί το συγκεκριμένο είδος παλτό για ορισμένες γυναίκες να είναι άβολο, ωστόσο μπορεί να κάνει την εμφάνιση σας άκρως εντυπωσιακή και ξεχωριστή.

Advertisements
Παλτό με ζώνη

Οι ζώνες αποτελούν γενικότερα ένα αξεσουάρ που θα φορεθεί πολύ φέτος. Πρόκειται για ένα αξεσουάρ που λατρεύουν οι γυναίκες και το οποίο μπορεί να κάνει την μέση σας να δείχνει λεπτότερη και κατά συνέπεια να κολακεύσει την σιλουέτα σας με τον καλύτερο τρόπο. Τα παλτό 2018 θα φορεθούν πολύ με μια ζώνη στη μέση, ασχέτως από το υλικό που είναι φτιαγμένα. Βάλτε λοιπόν μια ζώνη, ακόμη κι αν αυτή είναι πολύ χοντρή πάνω από το δερμάτινο, νάιλον, γούνινο, βελούδινο κλπ παλτό και κλέψτε τις εντυπώσεις, κάνοντας το κορμί σας να δείχνει λεπτότερο.

Βελούδινα παλτό

Το βελούδο αποτελεί αυτή τη σεζόν ένα από τα κορυφαία υλικά για τα ρούχα, τα παπούτσια, αλλά και τα αξεσουάρ. Γιατί λοιπόν να μην αποτελεί και κορυφαία επιλογή στα παλτό 2018; Η απαλή του υφή, η ζεστασιά που προσφέρει και η πολυτελής όψη του βελούδου θα κάνει το πανωφόρι σας άκρως εντυπωσιακό. Φορέστε το σε σακάκι, μπουφανάκι ή παλτό σε όλα τα μήκη και δημιουργήστε εκπληκτικά σύνολα.

Γούνα

Ένα ακόμη από τα παλτό 2018 που δεν θα πρέπει να αμελήσετε είναι η γούνα. Παλτό εξ ολοκλήρου από γούνα σε διάφορα χρώματα θα αποτελέσουν κορυφαία επιλογή για τη σεζόν. Εξίσου όμως ενδιαφέροντα θα είναι και τα πανωφόρια με γούνα στα μανίκια ή σε διάφορα άλλα σημεία. Φροντίστε λοιπόν να αποκτήσετε ένα γούνινο παλτό ή μπουφάν που θα σας κρατήσει ζεστή τους κρύους μήνες του χρόνου και θα σας κάνει να δείχνετε υπέροχη.

Δερμάτινο

Το δέρμα θα αποτελέσει και αυτή τη σεζόν κορυφαία τάση στην μόδα. Όπως το βελούδο, έτσι και το δέρμα θα φορεθεί σε όλα τα είδη ρουχισμού και αξεσουάρ. Τα παλτό 2018 δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Φορέστε λοιπόν ένα δερμάτινο πανωφόρι, κοντό ή μακρύ και απογειώστε τα σύνολα σας. Επιλέξτε όποιο χρώμα σας αρέσει και μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε τα δερμάτινα παλτό που είναι διακοσμημένα με floral σχέδια, αλλά και διαφορετικά μοτίβα.

Advertisements
Κοτλέ παλτό – μπουφάν

Το κοτλέ επιστρέφει δυναμικά στη μόδα και κάνει την εμφάνιση του και στα παλτό 2018. Πανωφόρια κοντά ή μακριά από κοτλέ ύφασμα σε διάφορα χρώματα θα είναι must για την εποχή. Απλά ή με επένδυση γούνας που τα κάνει πιο ζεστά και μαλακά τα κοτλέ παλτό θα είναι μια από τις top επιλογές για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα.

Παλτό από βινύλιο

Αν δεν είστε λάτρης του δερμάτινου ή της γούνας, τότε το vinyl, το συνθετικό νάιλον, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για εσάς. Μπορεί να το είδαμε σε πολλά κομμάτια ρουχισμού και υποδημάτων, αλλά το βινύλιο θα φορεθεί πολύ και στα παλτό 2018. Θυμίζει την δεκαετία του ’90 και έχει πολλούς υπέροχους χρωματισμούς.

Φαρδιά – oversize παλτό

Μια ακόμη από τις κορυφαίες τάσεις στα παλτό 2018 είναι και τα φαρδιά – oversize. Πρόκειται για ένα είδος πανωφοριού που δεν αγκαλιάζει την σιλουέτα και μπορεί να κρύψει κάποιες από τις σωματικές ατέλειες. Επιλέξτε λοιπόν να ζεσταθείτε με ένα oversized παλτό. Όσο πιο χοντρό, τόσο το καλύτερο. Συνδυάστε το με boyfriend jeans, γαλότσες και λευκό πουκάμισο, όπως επίσης και με ένα pencil φόρεμα και γόβες στιλέτο.

Μακριά μέχρι το πάτωμα παλτό

Τα μακριά μέχρι το πάτωμα παλτό αποτελούν ένα από τα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας γι’ αυτή τη σεζόν. Πανωφόρια από χοντρό ύφασμα και tweed σε αποχρώσεις του μπλε, πράσινου, γκρι, αλλά και στα πιο συνηθισμένα για το 2018 χρώματα όπως τα camel, παλ ροζ και ώχρα. Οι μικρές λεπτομέρειες όπως διακριτικά κοψίματα και εποικοδομητικά λακωνικά στοιχεία, όπως και τα διάφορα prints ή οι διαφορετικές υφές είναι μερικά από τα σημεία που θα πρέπει να εστιάσετε. Οι τελευταίες προτάσεις από σχεδιαστές περιλαμβάνουν ρίγες ή κλασικές μπεζ και γκρίζες αποχρώσεις στο μπροστινό μέρος ή στην επένδυση.

Πολύχρωμα ή με print πανωφόρια

Σε γενικές γραμμές οι τάσεις του φθινοπώρου και χειμώνα είναι αρκετά συντηρητικές. Ωστόσο, υπάρχει και μια θέση για κάποια αντίθεση. Τι σημαίνει αυτό; Παλτό με φωτογραφικές εκτυπώσεις, όπως κολάζ και πολύχρωμες τεράστιες εικόνες, η αφθονία των οποίων μπορεί αρχικά να φαίνεται υπερβολική, αλλά με μια σωστή προσέγγιση θα σας κάνει να δείχνετε κομψή. Ένα παχύ και βαρύ παλτό θα φαίνεται εξαιρετικό αν προσθέσετε αποχρώσεις με glitter και patches (μπαλώματα).

Advertisements
Εμπνευσμένα από την Άγρια Δύση

Δερμάτινα και jean παλτό εμπνευσμένα από την Άγρια Δύση και τους cowboys θα αποτελέσουν μια ακόμη ενδιαφέρουσα επιλογή πανωφοριού αυτή την εποχή. Φορέστε τα και δημιουργήστε ιδιαίτερα και υπέροχα σύνολα.

Παλτό τύπου blanket και καπιτονέ

Δυο ξεχωριστοί τύποι πανωφοριού που θα φορεθούν πολύ το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017 – 2018 είναι τα παλτό τύπου blanket και τα καπιτονέ. Τα παλτό τύπου blanket είναι ένα είδος κάπας από χοντρό ύφασμα και διαθέτουν μεγάλα prints ή πολύχρωμα μοτίβα. Από την άλλη μεριά τα καπιτονέ παλτό έχουν τα χαρακτηριστικά ρομβικά ή ευθεία χωρίσματα που μοιάζουν με πάπλωμα.

Με μεγάλες τσέπες

Οι μεγάλες και πολλές τσέπες έχουν την τιμητική τους στα παλτό 2018. Στολίζουν το πανωφόρι και το κάνουν πρακτικό και λειτουργικό. Η μεγάλη χωρητικότητα που προσφέρουν οι τσέπες αυτές κάνουν το παλτό ιδανικό για όσες γυναίκες δεν θέλουν να κρατούν τσάντα.

Παλτό και πανωφόρια με βάτες στους ώμους

Μπορεί τα ρούχα με έξω τους ώμους να αποτελούν κορυφαία τάση για την σεζόν, αλλά τα παλτό 2018 θέλουν τους ώμους να έχουν βάτες που τους χαρίζουν όγκο. Τετράγωνες και μυτερές βάτες δημιουργούν ξεχωριστά στυλ πανωφοριών που θα κάνουν την εμφάνιση σας άκρως εντυπωσιακή.

Παλτό με όγκο στα μανίκια

Πέρα όμως από τις βάτες που προσδίδουν όγκο στους ώμους, οι σχεδιαστές θέλησαν να προσδώσουν όγκο και στα μανίκια του παλτό. Δημιούργησαν λοιπόν ογκώδη μανίκια που οδηγούν σε μοναδικά και ενδιαφέροντα σχέδια παλτό. Πρόκειται για ένα εφέ που έχει τις ρίζες του στην δεκαετία του ’80.

Φουσκωτά μπουφάν

Τα φουσκωτά μπουφάν σε διάφορα μήκη που ζεσταίνουν το κορμί σας με τον καλύτερο τρόπο θα είναι και φέτος στην κορυφή των επιλογών. Μπορεί η συγκεκριμένη τάση να ήταν must πριν από 15 χρόνια, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο αυτή την περίοδο.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα