Μην χασετε

Παιδιά και φύση: Πες αντίο στα ενοχλητικά ζωύφια με αυτούς τους πέντε φυσικούς τρόπους!

Η άνοιξη είναι η αγαπημένη εποχή των περισσότερων από εμάς. Η θερμοκρασία ανεβαίνει, η ημέρα μεγαλώνει και η φύση αναζωογονείται! Αυτό σημαίνει πως τα πάντα γύρω μας είναι ανθισμένα, τα λουλούδια και οι καρποί μοσχομυρίζουν, ανεβάζοντας έτσι και την διάθεσή μας. Τα παράθυρα μένουν ανοιχτά στην διάρκεια της ημέρας, η επαφή μας με τους εξωτερικούς χώρους μεγαλώνει και τα παιδιά διασκεδάζουν παίζοντας (επιτέλους) έξω από το σπίτι και απολαμβάνοντας τις ηλιόλουστες ημέρες! Πίσω, όμως, από αυτά τα άνθη και τα “ζουμερά” φύλλα των φυτών, των λουλουδιών και των δέντρων κρύβονται αμέτρητα… ζωύφια!

Και αυτή είναι η αρνητική πλευρά της άνοιξης! Πώς μπορείς, λοιπόν, να μειώσεις την επαφή των παιδιών με τα έντομα που αυτή την εποχή κάνουν “πάρτι” μέσα και έξω από το σπίτι;

Τα εντομοκτόνα σπρέι και σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, παρ’ ό,τι αποδεικνύονται αρκετά αποτελεσματικά σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο δεν παύουν να αποτελούν χημικά προϊόντα με ποικίλες αντενδείξεις για τον ανθρώπινο οργανισμό και το περιβάλλον. Πόσο μάλλον για έναν “τρυφερό” οργανισμό, όπως των παιδιών, που βρίσκονται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης! Γι’ αυτό και όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται σε φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των ανεπιθύμητων “ζιζανίων” που κάνουν τώρα την εμφάνισή τους!

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα βοηθήσουν εσένα και την οικογένεια σου.

Advertisements

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις τους πέντε πιο φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των εντόμων, χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχεις στο σπίτι σου!

♦ Δενδρολίβανο
Έχει την ικανότητα να απωθεί αρκετές “οικογένειες” εντόμων και ιδιαιτέρων τις σκνίπες. Κρέμασε μπουκέτα από κλωνάρια φρέσκου δενδρολίβανου σε σημεία που μπορεί να εμφανίζονται κατά καιρούς σκνίπες και άλλα έντομα, ώστε να εμποδίσεις τη δημιουργία φωλιών. Επίσης, φυτεύοντας δενδρολίβανο σε γλαστράκια, θα μπορέσεις να έχεις καθαρό περιβάλλον και για τα υπόλοιπα φυτά σου!

♦ Βασιλικός
Οι μύγες φαίνεται πως δεν αντέχουν την έντονη μυρωδιά του βασιλικού και απωθούνται από αυτόν. Τοποθέτησε, λοιπόν, γλαστράκια με βασιλικό στην κουζίνα και τα μπαλκόνια, ώστε να απαλλαγείς από τις μύγες ή φύτεψέ τον κοντά στο μποστανάκι σου για να απομακρύνεις τα ενοχλητικά ζιζάνια που τρώνε  τις… ντομάτες σου!

♦ Λεμόνι
Οι αράχνες σιχαίνονται το λεμόνι! Φτιάξε, λοιπόν, ένα θαυματουργό διάλυμα από ένα λίτρο νερό και μία κουταλιά αιθέριο έλαιο λεμονιού. Ψεκάζοντας με αυτό στις εισόδους του σπιτιού, όπως οι πόρτες και τα παράθυρα, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και το μικρό σου ακόμη πιο ήρεμο!

Advertisements

♦ Ξύδι
Αυτό το θαυματουργό υλικό μπορεί να ενοχλήσει και τα έντομα, ειδικά τα μυρμήγκια! Ανάμειξε, λοιπόν, ίσα μέρη ξυδιού και νερού σε ένα σπρέι και ψέκασε τα σημεία που έχεις παρατηρήσει πως περνούν μυρμήγκια, στους πάγκους της κουζίνας και τις εισόδους του σπιτιού. Και αποχαιρέτησε τα λιλιπούτεια ενοχλητικά… φιλαράκια!

♦ Μαγιοβότανο (γατόχορτο)
Πέρα από εξαιρετικά απολαυστικό για το γλυκό γάτο του σπιτιού, το μαγιοβότανο θεωρείται επίσης 10 φορές πιο αποτελεσματικό στην απώθηση των κουνουπιών από τη δραστική ουσία που περιέχεται σε σχεδόν όλα τα χημικά εντομοαπωθητικά! Προμηθεύσου, επομένως, με μερικές γλάστρες μαγιοβότανου για το μπαλκόνι και αποχαιρέτησε το ερεθισμένο δερματάκι των μικρών σου!

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα βοηθήσουν εσένα και την οικογένεια σου.

*Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και τα φυτικά υλικά μπορούν να αποτελέσουν πιθανό κίνδυνο για ορισμένους οργανισμούς, επομένως θα χρειαστεί να συμβουλευτείς τον οικογενειακό γιατρό σχετικά με τις αλλεργίες που ενδέχεται να προκληθούν στα μικρά σου!

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα