Μην χασετε

Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας – Η 5η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Μαιών

Μαία, μια φίλη γονιμότητας, ένας πολύτιμος συνοδοιπόρος στο όμορφο ταξίδι της εγκυμοσύνης και της γέννας.

 

Από το 1991, η 5η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Μαιών, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (ICM). Βασικός άξονας της ημέρας αυτής είναι να αναδείξει τον σπουδαίο και σημαντικό ρόλο που παίζει η μαία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, στη διαδικασία του τοκετού, του θηλασμού και όχι μόνο.

H μαία μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα να διαχειριστεί κάθε είδους ανησυχία που την ταλαιπωρεί καινα επικοινωνήσει καλύτερα με τον σύντροφό της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έτσι ώστε να έχει μια αρμονική πορεία και να ζήσει την περίοδο αυτή, όσο πιο όμορφα γίνεται.

Advertisements

 

Δεν σταματά όμως εδώ. Πολλοί δεν γνωρίζουμε πως η μαία, ως σύμβουλος γονιμότητας μπορεί να μας βοηθήσει να μάθουμε τα πάντα σχετικά με τη γονιμότητά μας σε κάθε ηλικία. Είτε θέλουμε να μάθουμε το επίπεδο γονιμότητάς μας, είτε θέλουμε να την ενισχύσουμε , είτε απλά προσπαθούμε για παιδάκι και θέλουμε να υπολογίσουμε τις γόνιμες μέρες μαςκαι να λύσουμε τυχόν απορίες που μπερδεύουν την κατάσταση.Πολλές γυναίκες έρχονται σε επαφή με τη μαία, λίγες ημέρες πριν τον τοκετό ή ακόμη και την ίδια μέρα του τοκετού. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι αρκετό. Η μαία είναι ο άνθρωπος που καθόλα τη διάρκεια της κύησης, δύναται να παρακολουθεί και να συμβουλεύει σωστά την έγκυο γυναίκα, με αποκορύφωμα βέβαια τον τοκετό, το θηλασμό και τη φροντίδα του νεογέννητου μωρού της. Η ενημέρωση σχετικά με τη μαία και την καθοριστική συμβολή της μπορεί να μας δώσει πλήρη έλεγχο, δύναμη, υποστήριξη και επιστημονική συμβουλή σε κάθε στάδιο της ζωής μας.

 

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας είναι αφιερωμένη σε αυτόν το ξεχωριστό ρόλο της. Επισημαίνει πως πρέπει να επενδύσουμε στην ύπαρξή της και να ενισχύσουμε το έργο της, μέσω της ενημέρωσης .

Advertisements

Η επίδραση που έχει η μαία είναι πολύ σημαντική. Δεν βοηθάει μόνο στην γέννηση ενός μωρού, αλλά συμβάλλει στην καλή ψυχική και σωματική υγεία της μητέρας και του βρέφους. Είναι η ειδική επιστήμονας που μπορεί να συμβουλεύσει, να καθοδηγήσει και να υποστηρίξει τη γυναίκα από την αρχή της προσπάθειας να μείνει έγκυος-ως σύμβουλος γονιμότητας- μέχρι τη στιγμή που θα επιστρέψει από το μαιευτήριο με το μωράκι της στην αγκαλιά.

Είναι πολύ σημαντικό οι γυναίκες να ενημερώνονται για το ρόλο της μαίας ώστε να έχουν όλη την απαραίτητη πληροφόρηση που είναι καθοριστική για την υγεία τους, την υγεία του μωρού αλλά και την φροντίδα του.

Όλες οι γυναίκες όταν προσπαθούν να κάνουν μωράκι ή όταν διανύουν τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης τους ακούν πλήθος συμβουλών από τη μαμά, τη φίλη, την συνάδελφο. Είναι όμως αρκετό; Είναι ασφαλές; Ή αυξάνει την ανασφάλεια και το άγχος;

 

Η Εύη Συνοδινού,MScμαία και σύμβουλος γονιμότητας μας εξηγεί:

Advertisements

«Ως μητέρα τριών παιδιών και ως μαία με πολυετή εμπειρία, μπορώ να καταλάβω όλες τις αγωνίες και τους φόβους της νέας μαμάς. Αυτό που αρχικά συμβουλεύω τη μέλλουσα μαμά είναι πως πρέπει να φροντίζει τον εαυτό της και την ψυχολογία της. Η μαία είναι στο πλευρό της για να τηνκαθοδηγήσει σε κάθε απορία της και να την υποστηρίξειόπου εκείνη χρειάζεται. Στόχος,είναι πάντα μια ομαλή κύηση, ένας όμορφος και ασφαλής τοκετόςκαι βέβαια υγιής μαμά με ένα υγιέστατο μωράκιστην αγκαλιά.

Όλα τα ζευγάρια έχουν ανάγκη την ουσιαστική στήριξη βασισμένη στην επιστημονική κατάρτιση, αλλά βασικό συστατικό της επιτυχίας συνδυαστικά, δεν παύει να είναι το πραγματικό ενδιαφέρον του ανθρώπου που δίνει την καθοδήγηση! «Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!»

 

Εύη Συνοδινού MSc, Μαία, Σύμβουλος Γονιμότητας
MyFertilityCoach

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα