Μην χασετε

Πήραν «φωτιά» τα ψαλίδια στα κομμωτήρια – Ακόμα και στα αυτοκίνητά τους περιμένει ο κόσμος – Ανοίγουν από αύριο τα κέντρα περιποίησης νυχιών

Πρώτη μέρα που ανοίγουν τα κομμωτήρια και ο κόσμος δείχνει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, είναι τυπικός με το να κλείνει ραντεβού και περιμένει υπομονετικά τη σειρά του για ένα κούρεμα. Τα ψαλίδια έχουνε πάρει φωτιά από νωρίς το πρωί, και όπως λένε στο newsit.gr οι ιδιοκτήτες των κομμωτηρίων, έτσι θα είναι μέχρι και τις εννέα το βράδυ.

Advertisements

 

Ένα από τα παράδοξα που συναντήσαμε στο newsit.gr κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ ήταν ότι λόγω της βροχής πάρα πολλοί πολίτες περίμεναν στα αυτοκίνητα τους έξω από κομμωτήρια μέχρι να έρθει η σειρά τους για να κουρευτούν. «Απαγορεύεται η είσοδος στο κομμωτήριο και περιμένουμε ειδοποίηση» αναφέρει στο newsit.gr ένας κύριος που βρίσκεται στο αυτοκίνητο, σημειώνοντας μάλιστα ότι νιώθει ασφάλεια αφού τηρούνται τα μέτρα.

 

Ο κ. Στάθης Παπαελευθερίου, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου, είναι κλεισμένος τουλάχιστον για τις επόμενες δύο βδομάδες. «Πρώτη μέρα. Θα είναι μία δύσκολη μέρα. Καλούμαστε να είμαστε πολύ τυπικοί και με τα ραντεβού μας και με τις ώρες. Σημειώνουμε το ονοματεπώνυμο του κάθε πελάτη μας. Υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας. Ήδη αυτή η εβδομάδα είναι πολύ ζορισμένη» λέει ο κ. Παπαελευθερίου. Ωστόσο, όπως αναφέρει στο newsit.gr αυτό δεν αρκεί για να καλύψει το κενό του τζίρου που ήταν κλειστή η επιχείρηση του το προηγούμενο διάστημα.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr, o κόσμος φαίνεται να έχει προσαρμοστεί και είναι πιο τυπικός με τα ραντεβού του. Μάλιστα πολλοί συμβουλεύουν τους πελάτες τους να έχουν θερμομετρηθεί πριν πάνε για κούρεμα. Τα ψαλίδια έχουνε πάρει φωτιά από νωρίς το πρωί της Δευτέρας και θα δουλεύουν στο «κόκκινο» για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Advertisements

 

 

Πώς λειτουργούν τα κομμωτήρια

Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας κομμωτηρίων και κουρείων είναι από τις 7:00 έως τις 21:00. Η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για το προσωπικό και τους πελάτες. Όσον αφορά τη μετακίνηση προς τα κομμωτήρια, οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 δηλώνοντας τον κωδικό 2.

Η λειτουργικά των κομμωτηρίων αφορά: στις υπηρεσίες κομμωτηρίων και άλλες υπηρεσίες καλλωπισμού/ΚΑΔ 96.02.10, τις υπηρεσίες κομμωτηρίων γυναικών και κοριτσιών/ΚΑΔ 96.02.11, τις υπηρεσίες κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών, που απασχολεί μέχρι και δύο τεχνίτες κομμωτές/ΚΑΔ 96.02.11.01, τις υπηρεσίες κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών, που απασχολεί πάνω από δύο, τεχνίτες κομμωτές/ΚΑΔ 96.02.11.02, τις υπηρεσίες κομμωτηρίων και κουρείων ανδρών και αγοριών/ΚΑΔ 96.02.12, τις υπηρεσίες κουρείου/ΚΑΔ 96.02.12.01, τις υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί μέχρι και δύο τεχνίτες/ ΚΑΔ 96.02.12.02, τις υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί πάνω από δύο τεχνίτες/ΚΑΔ 96.02.12.03

και με τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας.
  • Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Έναρξη λειτουργίας τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.
  • Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ..
  • Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.

 

Από το πρωί της Τρίτης 15/12/2020 ανοίγουν και τα κέντρα περιποίησης νυχιών όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός επρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Με αυτό το γνώμονα αποφάσισε να συνεχιστούν έως και τις 7 Ιανουαρίου τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του lockdown ώστε όλοι μαζί οι πολίτες με πίστη στις δυνάμεις μας να περάσουμε με ασφάλεια αυτές τις διαφορετικές γιορτές. Από αύριο το πρωί, τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. Τα φαινόμενα «μαύρης εργασίας» και καταστρατήγησης των υγειονομικών μέτρων στον χώρο αυτό είναι δυστυχώς εκτεταμένα, όπως φαίνεται και με μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) το Σαββατοκύριακο. Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον. Αναλυτικά στοιχεία για τους σχετικούς ΚΑΔ θα περιγράφουν με δελτίο τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αργότερα σήμερα».

Advertisements

 

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε ότι το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή. «Εξαίρεση αποτελούν η λειτουργία και μόνον της παραλαβής εκτός του καταστήματος click away που άρχισε χθες, καθώς και η επαναλειτουργία των βιβλιοπωλείων, των κομμωτηρίων και των ΚΤΕΟ, που άρχισε σήμερα. Πάντοτε βέβαια με την αποστολή SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Και με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται στο ακέραιο οι όροι και οι προϋποθέσεις που τέθηκαν για να αποτραπούν άσκοπες μετακινήσεις και κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού. Υπενθυμίζεται ότι για τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία ισχύει ανώτατο όριο επιτρεπόμενων πελατών εντός του καταστήματος, ενώ για το click away δεν επιτρέπεται είσοδος εντός του καταστήματος ούτε πληρωμή με μετρητά, ούτε ουρά άνω των 9 ατόμων στην είσοδο».

 

πηγη

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα