Μην χασετε

Πήγε στον φούρνο και του έκοψαν πρόστιμο γιατί έγραψε 2019 στην ημερομηνία (video)

Επιλεκτικά σκληρή είναι η αντιμετώπιση της «παραβατικότητας» τον πολιτών στα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, όπως αποδυκνύεται…

Από τη μια πλευρά της αστυνόμευσης, συμπεριφορές τραμπουκισμού κάνουν τα όργανα της τάξης να οπισθοχωρούν τρομαγμένοι, ενώ από την άλλη συναντάμε περιστατικά όπως αυτά που δείχνουν ανηλεή αντιμετώπιση σε ηλικιωμένους που πάνε να αγοράσουν ένα καρβέλι ψωμί, ή ανθρώπους που τολμούν να περάσουν το δρόμο ταυτόχρονα με συνοδεία υψηλών προσώπων.

Ο 67χρονος Γιάννης Μαχαίρας από τη Χαλκίδα, κατήγγειλε στο EviaZoom.gr  ότι στις 29 Μαρτίου αστυνομικοί του επέβαλλαν πρόστιμο 150 ευρώ στη Λεωφόρο Χαϊνά όπου κατευθυνόταν για να προμηθευτεί ψωμί στον φούρνο.

Ο λόγος; Όπως καταγγέλλει ο 67χρονος, μπερδεύτηκε, και έγραψε στην ημερομηνία 2019 αντί για 2020 και η βεβαίωση θεωρήθηκε άκυρη. Για ένα τόσο μικρό και ασήμαντο λάθος που μπορεί να τύχει σε οποιονδήποτε, πόσο μάλλον σε έναν ηλικιωμένο, ο άτυχος 67χρονος εκφράζει την παραδοχή του και ακριβώς εκεί προκύπτει ένα νέο πρόβλημα που κάνει το περιστατικό να ξεδιπλώνεται σε ύφος σουρεάλ.

Advertisements

Ο 67χρονος επισκέφθηκε την ΔΟΥ Χαλκίδας, την Τροχαία Χαλκίδας μέχρι και το Δημαρχείο Χαλκίδας ψάχνοντας που και πως θα πληρώσει το πρόστιμο αλλά όπως καταγγέλλει πουθενά δεν βρέθηκε κάποιος να του εξηγήσει.

«Πήγα να πάρω ψωμί, ήταν Κυριακή. Δεν πήγα με τα πόδια, πήγα με το αμάξι γιατί είχα πάει στην κόρη μου. Αντί να γράψω 2020 έγραψα 2019 και μου έβαλαν το πρόστιμο. Καλά έκαναν και με γράψανε έκανα ένα λάθος το 9 αντί για 0, ήθελαν να με γράψουν και με γράψανε αλλά δεν ξέρω που να πάω να το πληρώσω. Πάω Εφορία, πάω εδώ, πάω εκεί, και δεν ξέρουν και αυτοί. Οπότε να την σκίσω την κλήση; Να με ακούσει, να βγει ένας Υπουργός, να του πείτε τι να κάνει ο λαός, τρώει τα κουστούμια και δεν ξέρει; Μήπως τα πάνε στην εφορία και τα στέλνουν μετά από ένα χρόνο και το 150 γίνει 350; Είναι και αυτά στη μέση … » αναρωτιέται  ο άτυχος κ. Μαχαίρας που προσπαθεί να πληρώσει και δεν μπορεί να βρει άκρη πουθενά.

Advertisements

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα