Μην χασετε

Πέτρος Κωστόπουλος: «Ήταν πολιτική εξόντωσης. Μου σκότωσαν τη ζωή. Πέρασε από το μυαλό μου να αυτοκτονήσω»

Στο The 2night Show βρέθηκε ο Πέτρος Κωστόπουλος το βράδυ της Πέμπτης.

 

Κάνοντας μία αναδρομή στη ζωή του μίλησε για τα πάντα. Για την οικονομική καταστροφή, τις πλάτες που είδε να γυρίζουν η μία μετά την άλλη μετά τη χρεωκοπία ενώ φυσικά έθιξε και το πολυσυζητημένο θέμα των ημερών, το περίφημο ταξίδι που έκανε στο Ντουμπάι.

«Έκανα το “κουνέλι” 10 χρόνια για δυο βασικούς λόγους. Ο ένας ονομάζεται κατάθλιψη. Ο άλλος είναι ότι επειδή πίστευα πως θα βαρεθούν να λένε. Είδα ότι με αφορμή το Ντουμπάι έγινε ένα μαζικό πυροβολητό. Κατέβηκαν τα γερμανικά τανκς αλλά πάτησαν σε μία νάρκη».

Advertisements

 

Για τη μάχη του με την κατάθλιψη είπε:

«Ξέρεις πως είναι η κατάθλιψη. Ήμουν συνέχεια σε ένα κρεβάτι και κοιτούσα χαζοπαίχνιδα στην τηλεόραση. Δεν μπορείς να δουλέψεις και είσαι φοβισμένος άνθρωπος».

Στο πρόσωπό του είδαν πολλοί το εξιλαστήριο θύμα που επιθυμούσαν για να ξεκινήσουν μία φαινομενική Σταυροφορία κάθαρσης του συστήματος, η οποία μόνο αυτό δεν ήταν.

Advertisements

«Το παραμυθάκι ξεκίνησε από πολιτικούς κύκλους το 2012. Ήταν ένας αντισυστημικός πόλεμος που αποδείχθηκε υπερσυστημικός. Είμαι ο μοναδικός εκδότης που όταν φαλίρισα είχα απλήρωτους τους εργαζόμενους μόνο τον τελευταίο μήνα των δεδουλευμένων τους. Εμένα δεν με λυπήθηκε κανείς που μου χρωστούσαν 8 εκατομμύρια ευρώ. Αν τα είχα αυτά τα χρήματα θα είχαν πληρωθεί τα πάντα».

 

Και συνέχισε:

«Όταν ξεκίνησα το 1990 να προβάλλω θέματα που αφορούσαν τους γκέι και τις μειονότητες έφαγα κράξιμο αναδρομικά γιατί άλλαξε αυτή η νοοτροπία. Έδωσα δύο σπίτια, τα λεφτά μου, λεηλάτησαν την εταιρεία μου πριν καν έρθει η διαδικασία πληρωμής».

Advertisements

«Η συκοφαντία έπαιξε πάνω μου τρομακτικό ρόλο. Ήταν πολιτική εξόντωσης. Ούτε δουλειά δεν μπορούσα να βρω. Μου σκότωσαν τη ζωή. Μετά το Ντουμπάι είπα “άι σιχτίρ”».

Κάνοντας την αυτοκριτική του παραδέχεται ότι έκανε λάθη σαν επιχειρηματίας. Ποια είναι αυτά;

«Λάθη έκανα δύο πολύ χοντρά . Πρώτον, να μην προσλάβεις πολύ κόσμο. Μέσα στο large το γενικό έφτασα να έχω 500 υπαλλήλους. Δεύτερον που ακούμπησα τα προσωπικά μου χρήματα για να σώσω το μαγαζί που καταρρέει».

 

Τα «πάρε-δώσε» του με το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη ένας λόγος που μπήκε πολλάκις στο στόχαστρο. Ο ίδιος δεν δίστασε και αναφέρθηκε στα όσα έγιναν και στη γνωριμία του με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Όλα ξεκίνησαν όταν ήρθε σε επαφή μαζί του και καταγοητεύτηκε από την προσωπικότητά του. Σύντομα, όμως, κατάλαβε ότι δεν είναι φτιαγμένος για την πολιτική και αποχώρησε. Ξεκαθαρίζει πως ουδέποτε πήρε ούτε μία δραχμή από το κράτος και νιώθει περήφανος γι΄αυτό.

Αποκάλυψε δε και μία άγνωστη ιστορία από το Πολυτεχνείο καθότι ήταν μέσα όταν έγινε η εισβολή του τανκς.

 

Όλα αυτά τον γονάτισαν. Έφτασε μάλιστα να σκέφτεται να δώσει τέλος στη ζωή του σε μία προσπάθεια να γλιτώσει από τη μαύρη τρύπα που είχε πέσει.

«Πέρασε από το μυαλό μου να αυτοκτονήσω. Γνώρισα μία ψυχίατρο και μου είπε δεν χρειάζεσαι ψυχοθεραπεία γιατί ξέρεις τι έχεις. Μου είπε αν σκεφτείς να αυτοκτονήσεις, θα καταφέρεις κάτι πολύ βαρύ. Να κάνεις τα παιδιά σου πολύ δυστυχισμένα και να μισήσουν την κοινωνία. Δεν υπήρχε περίπτωση να τους το κάνω αυτό».

Στον κυκεώνα της καταστροφής πολλοί «φίλοι» του ήταν από τους πρώτους που του γύρισαν την πλάτη. Παραδέχεται, όμως, ότι τώρα πια τα τηλέφωνα έχουν αρχίσει ξανά να χτυπάνε με τον ίδιο απλά να γελά με τη διπροσωπία ορισμένων.

 

 

Φυσικά, καταπιάστηκε και με το κεφάλαιο Ντουμπάι. Μεταξύ άλλων είπε: «Τα σύνορα είναι ανοιχτά για όποιον θέλει να ταξιδέψει. Στο Ντουμπάι πήγα για δουλειά, έκανα 8 rapid tests μέχρι να επιστρέψω και μπήκα σε καραντίνα».

Για το τέλος, έκανε αποκαλύψεις και για την προσωπική του ζωή. Διέψευσε τα όσα ακούγονται περί ερwτικής σχέσης του με την Κατερίνα Λιόλιου «Είμαστε φίλοι, μια χαρά τρέχαμε μαζί μέσα στον κορονοϊό. Είναι όμορφο κορίτσι, κάναμε παρέα».

Εξομολογήθηκε δε ότι δεν θα ήθελε ούτε να ανέβει ξανά τα σκαλιά της εκκλησίας, ούτε να αποκτήσει ακόμη ένα παιδί.

 

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα