Μην χασετε

Πένυ Σκάρου – Επτά χρόνια μετά το σοβαρό τροχαίο: «Πέρασα πολύ δύσκολα, αντιμετωπίζω ακόμα δυσκολίες»

Η τραγουδίστρια Πένυ Σκάρου έχει αφήσει πίσω της το σοβαρό τροχαίο που τη «σημάδεψε», αισθάνεται δημιουργική και προσπαθεί να χαίρεται κάθε στιγμή.

Advertisements

Στα τέλη Ιουνίου του 2014, η Πένυ Σκάρου είχε εμπλακεί σε τροχαίο, οδηγώντας το μηχανάκι της επί της οδού Πειραιώς. Ένα διερχόμενο ΙΧ προσέκρουσε στο όχημά της και ο οδηγός την εγκατέλειψε. Αποτέλεσμα: έχασε το ένα της πόδι και νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση. Τώρα, ανοίγοντας την καρδιά της στην ON time και την Σάσα Σταμάτη, επικεντρώνεται και στο ατύχημα, αλλά και στις νέες της δραστηριότητες. Δεν ξεχνάει βεβαίως όσους τη στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Με τι ασχολείσαι αυτήν την περίοδο;

Νιώθω πολύ δημιουργικά. Έχω ξεκινήσει να σπουδάζω κεραμική σε ΙΕΚ. Αν δεν ασχολιόμουν με κάτι, θα είχα τρελαθεί που δεν τραγουδάω. Πάρα πολλοί καλλιτέχνες αυτή την περίοδο, όπως γνωρίζετε, έχουν τεράστιο θέμα επιβίωσης. Και ψυχολογικά και οικονομικά, μου κοστίζει πάρα πολύ που δεν τραγουδάω. Ευτυχώς που πηγαίνω στη σχολή, ειδάλλως θα ένιωθα ότι βαλτώνω. Εδώ και ένα σχεδόν χρόνο, εξάλλου, δεν μπορώ να δημιουργήσω στη δουλειά μου. Αν δεν έχεις κοινό για να τραγουδήσεις, με τι όρεξη να γράψεις; Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως έγραψα κομμάτια στην προηγούμενη καραντίνα, αλλά και πάλι η διάθεση, το κέφι, είναι μειωμένα.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την κεραμική;

Επειδή τα πρωινά είμαι ελεύθερη, ήθελα να κάνω κάτι επιπλέον, να σπουδάσω κάτι. Η κεραμική με κέρδισε αμέσως γιατί λειτουργεί –σε μένα τουλάχιστον- σαν ψυχοθεραπεία.

Πένυ, πέρασαν σχεδόν επτά χρόνια από το ατύχημα. Πώς αισθάνεσαι τώρα; Πώς λειτούργησε όλο αυτό σε σένα, ως προσωπικότητα;

Από τότε έχουν συμβεί πολλά στη ζωή μου, έχουν αλλάξει πολλά. Θεωρώ ότι έχω βελτιωθεί σαν άνθρωπος . Να σου πω ότι νιώθω περήφανη. Τι εννοώ; Πέρασα πολύ δύσκολα, αντιμετωπίζω ακόμα δυσκολίες, ωστόσο, κατόρθωσα να σταθώ στα πόδια μου, να τραγουδάω όπως πριν και να συνεχίζω τη ζωή μου όπως πριν.

Advertisements

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η διασκευή του «Σκόνη και θρύψαλα» από τη Ηeaven, την οποία υπογράφεις. Μίλησέ μας γι’ αυτό.

Διασκεύασα την επιτυχία του Στέφανου Κορκολή, γιατί είναι αγαπημένος φίλος και συνεργάτης. Το remix το έχω φτιάξει με κρουστά γιατί παίζω κιόλας κρουστά. Η διασκευή κυκλοφόρησε ενόσω είμαστε σε συνθήκες κορωνοϊού. Όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορούμε να το προωθήσουμε και ιδιαίτερα στα lives.

Κινητικά πώς είσαι;

Δεν με πέτυχες σε πολύ καλή στιγμή. Σήμερα πονάω, υποφέρω. Έχω πάρει δύο παυσίπονα. Κινητικά το παλεύω, ασχολούμαι ακόμα και με τον αθλητισμό. Ήμουν στην ΑΕΚ, στο μπάσκετ. Τώρα έχω κάνει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Κάνω μπάσκετ με αμαξίδιο, αλλά και ξιφασκία. Ελπίζω να γίνει πρωτάθλημα ξιφασκίας όταν με το καλό τελειώσει αυτή η κατάσταση που ζούμε και να μπορώ να συμμετάσχω και στο πρωτάθλημα.

Πένυ, μετά το ατύχημα, υπήρξαν πρόσωπα που άλλαξαν στάση απέναντί σου;

Πολλοί ξεχάστηκαν, αλλά δεν ήταν υποχρεωμένοι να με βοηθήσουν. Αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση. Εξάλλου, το ότι στηρίζω νέους καλλιτέχνες, δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά ανταπόκριση. Σαφώς ασχολήθηκαν πολλοί -και πολύ- μαζί μου, από τα ΜΜΕ εννοώ, αλλά η προβολή νέτη σκέτη δεν θα μου δώσει να φάω. Η προβολή απλώς σε κάνει να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου, με την έννοια ότι έτσι σε αναγνωρίζει, σε «ακούει» περισσότερο ο κόσμος. Αυτοί που με στήριξαν στις δύσκολες αυτές στιγμές είναι οι Γιάννης Νικολάου, Παντελής Θαλασσινός, Λάκης Παπαδόπουλος. Μεγάλοι καλλιτέχνες που αυτή τη στιγμή επίσης δεν έχουν δουλειά.

Πηγή

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα