Μην χασετε

Πέντε λόγοι που κανείς δεν φαντάζεται ότι μας εμποδίζουν να χάσουμε βάρος

Πολλοί ίσως να έχετε καταλήξει ότι κάτι δεν πάει καλά με εσάς για να μην χάνετε κιλά ενώ προσπαθείτε τόσο πολύ, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να συμβαίνουν πέντε πολύ απλά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε ή δεν έχετε συνειδητοποιήσει.

Advertisements

Δεν πίνετε αρκετό νερό

Ο οργανισμός μας χρειάζεται νερό για να διασπάσει το αποθηκευμένο λίπος. Είναι μια βιολογική διαδικασία που δεν μπορεί να γίνει χωρίς νερό. Λόγω, όμως, του ότι η διάσπαση του λίπους δεν είναι μιας ζωτικής σημασίας διεργασία, αν ο οργανισμός σας έχει έλλειψη σε νερό, δεν θα προχωρήσει στη διάσπαση του λίπους. Προσπαθήστε, λοιπόν, να μένετε όσο το δυνατόν περισσότερο ενυδατωμένοι, ώστε να μην αφήνετε το λίπος να αποθηκεύεται στον οργανισμό σας.

Δεν τρώτε αρκετά λιπαρά

Μην γεμίζετε το ψυγείο σας με γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Το πιθανότερο είναι να σας αφήνει πεινασμένους, συν του ότι ενδεχομένως να έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και συντηρητικά. Αντί να φοβάστε τα λιπαρά στη διατροφή σας, όμως, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε τα σωστά και να τα βάλετε στη διατροφή σας. Έρευνες δείχνουν ότι τα καλά λιπαρά, όπως αυτά που λαμβάνουμε από τους ξηρούς καρπούς, το αβοκάντο κ.ο.κ. δρουν θετικά στην απώλεια βάρους σε σχέση με μια διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Ο λόγος είναι ότι χρειαζόμαστε τα λιπαρά για να πραγματοποιήσουμε τις καθημερινές λειτουργίες του οργανισμού και αν δεν καταναλώνουμε όσα πρέπει, το πιθανότερο είναι να πεινάμε και να λιγουρευόμαστε ανθυγιεινές τροφές.

Δεν χρειάζεται να χάσετε βάρος

Μοιάζει απλό, αλλά είναι η σκληρή αλήθεια. Μπορεί να μην χάνετε βάρος γιατί δεν χρειάζεται να χάσετε άλλο βάρος. Μπορεί το ιδανικό βάρος που έχετε στο μυαλό σας από άποψη σιλουέτας, να μην είναι το ιδανικό για τον οργανισμό σας και την υγεία σας και γι’ αυτό να μην έχετε τα θεαματικά αποτελέσματα που αναζητάτε.

Δεν έχετε συνειδητότητα

Advertisements

Το περιοδικό Time έχει ορίσει ως συνειδητότητα την πράξη του να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην εμπειρία της κάθε στιγμής. Παίρνοντας, λοιπόν, τον χρόνο να διαλογιστούμε, να νιώσουμε και να είμαστε παρόντες και παρούσες στο «τώρα», μπορούμε να μειώσουμε το στρες και να βελτιώσουμε τη συνολική μας υγεία. Τα επίπεδα των ορμονών μας φτάνουν σε ισορροπία και σημειώνεται πτώση στην κορτιζόλη, την ορμόνη τους στρες, η οποία επηρεάζει το βάρος, ενθαρρύνοντας το σώμα μας να το διατηρήσει.

Καταναλώνετε πολλή πρωτεΐνη

Όταν ο οργανισμός μας λαμβάνει περίσσια πρωτεΐνης, την αποθηκεύει ως λίπος. Ξέρουμε όλοι μας ότι η πρωτεΐνη αποτελεί σημαντική κομμάτι της υγιεινής διατροφής και του χτισίματος των μυών, κάτι που είναι αλήθεια. Από την άλλη, δεν χρειάζεστε άπαχο στήθος κοτόπουλου, αυγά, ρόφημα πρωτεΐνης και μια πρωτεϊνούχα μπάρα στην καθημερινότητά σας, καθώς τέτοια ποσότητα πρωτεΐνης είναι υπερβολική. Aν, για παράδειγμα, φάτε λίγο κοτόπουλο με το βραδινό και ένα αυγό στο πρωινό σας είστε καλυμμένοι για την ημέρα αυτή.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα