Μην χασετε

Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να καθαρίσεις τα σουέντ παπούτσια σου

Οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις

Advertisements

Όλες μας έχουμε ένα ζευγάρι σουέντ παπούτσια που ξέρουμε πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούν να λεκιάσουν και να λερωθούν. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες συμβουλές και κόλπα για να κρατήσετε τα παπούτσια καθαρά.

Πώς να προστατέψεις τα σουέντ παπούτσια 
Μην περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί ένας λεκές για να αναλάβεις δράση! Η πρόληψη είναι σημαντική. Πριν φορέσεις τα παπούτσια σου για πρώτη φορά, ψέκασε τα με ένα ειδικό προϊόν για να τα προστατέψεις από τους ρύπους και τους λεκέδες νερού.

Βεβαιώσου ότι έχεις διαβάσει τις οδηγίες πριν από την εφαρμογή και δοκίμασε πρώτα μια μικρή περιοχή για να βεβαιωθείς ότι δεν μένουν ανεπιθύμητα σημάδια. Αφού τα φορέσεις, κάνε ένα ελαφρύ βούρτσισμα για να αφαιρέσεις τυχόν σκόνη πριν τα αποθηκεύσεις.

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Πώς να καθαρίσεις τα σουέντ παπούτσια που έχουν υποστεί ζημιά από νερό
Αν βλέπεις ότι βρέχει, διάλεξε ένα διαφορετικό ζευγάρι παπούτσια. Εάν τύχει να βραχούν, βγάλε τα αμέσως και άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά. Ποτέ μην τα βάλεις στο στεγνωτήριο, γιατί η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση και ζημιές.

Αντ ‘αυτού, σκούπισε τα με μια καθαρή πετσέτα. Γέμισε τα παπούτσια με λευκές χαρτοπετσέτες και τοποθέτησε τα σε ένα στεγνό, καλά αεριζόμενο μέρος για να στεγνώσουν τη νύχτα. Μόλις στεγνώσουν, κάνε ένα ελαφρύ βούρτσισμα.

Πώς να αφαιρέσεις λεκέδες
Σκούπισε τους λεκέδες με μια χαρτοπετσέτα αμέσως μόλις εμφανιστούν. Πασπάλισε τα με λίγη σόδα και άφησε τα για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα, απομάκρυνε τη σκόνη και τυχόν κηλίδες.

Αν έχεις να αντιμετωπίσετε έναν αποξηραμένο λεκέ, αρχικά δοκίμασε να τα βουρτσίσεις ή ξύσε απαλά το λεκέ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια οδοντόβουρτσα ή μια ειδική βούρτσα.

Advertisements

Το πιο σημαντικό, είναι να κάνεις προσεκτικές κινήσεις: Βούρτσισε μόνο προς την κατεύθυνση των ινών – όχι εμπρός και πίσω – αλλιώς μπορείς να κάνεις μεγαλύτερο κακό.

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα