Μην χασετε

Ο πατέρας μου πλήρωσε όλα τα έξοδα του γάμου μου, αλλά δεν τον κάλεσα γιατί συμπεριφέρθηκε άσχημα στην μητέρα μου

Μία γυναίκα που ήταν πάντα πολύ κοντά με το μπαμπά της μοιράστηκε μαζί μας τη στιγμή που ανακάλυψε ότι της έλεγε ψέματα από τότε που ήταν μικρή.

Advertisements

 

Σε ανώνυμη δημοσίευση που έκανε στο Reddit, η γυναίκα αυτή ανέφερε ότι ζούσε με τον πατέρα της όταν λίγο πριν από το γάμο της ανακάλυψε τον πραγματικό λόγο που χώρισαν οι γονείς της: Άκουσε τον πατέρα της να συζητά με τη μητριά της για το πώς γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν και τελικά έκαναν σχέση όταν ο πατέρας της ήταν ακόμα παντρεμένος με την πρώτη του γυναίκα, τη μαμά δηλαδή της κοπέλας αυτής.

Σοκαρισμένη απ’ όσα είχε ακούσει απαγόρευσε στον πατέρα της να παρευρεθεί στο γάμο της παρά το γεγονός ότι είχε πληρώσει τα πάντα. Στο τέλος της ανάρτησής της ανέφερε ότι σκοπεύει να του ξεπληρώσει όλα όσα είχε ξοδέψει για το γάμο της και ρωτούσε τους υπόλοιπους χρήστες αν έκανε καλά που δεν ήθελε πλέον να έχει καμία σχέση μαζί του.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Λίγες μέρες πριν από το γάμο μου και ενώ έμενα ακόμα στο σπίτι του πατέρα μου τον άκουσα ένα βράδυ να συζητά με τη μητριά μου και να θυμούνται το πώς γνωρίστηκαν, όταν εκείνος ήταν ακόμα παντρεμένος με τη μητέρα μου. Ο πατέρας μου όπως αποδείχθηκε μου έλεγε μία ζωή ψέματα αφού μου είπε ότι γνώρισε τη μητριά μου έξι μήνες μετά το διαζύγιό του από τη μητέρα μου σε μία βιβλιοθήκη. Άκουσα τον πατέρα μου να λέει στη μητριά μου ότι δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από πάνω της από τη στιγμή που την είδε και πως την ήθελε δικιά του με κάθε κόστος και ας είχε έγκυο γυναίκα στο σπίτι. Επίσης έμαθα ότι έδωσαν το πρώτο τους φιλί λίγες μόλις μέρες μετά τη γέννησή μου και έκαναν σεξ για πρώτη φορά όταν έκλεινε τρία χρόνια γάμου με τη μητέρα μου, στην επέτειό τους. Συζητούσαν για το πόσο δύσκολο ήταν να κρατήσουν κρυφή τη σχέση τους και πόσο άσχημο ήταν όταν η μητέρα μου τους έπιασε στα πράσα όταν ήμουν πέντε ετών. Αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό απ’ όλα γιατί οι δικοί μου τελικά χώρισαν όταν εγώ ήμουν 10 χρονών πράγμα που σημαίνει ότι για πέντε ολόκληρα χρόνια η μητέρα μου ήξερε για την εξωσυζυγική του σχέση και την ανεχόταν πιθανότατα για χάρη μου ενώ εγώ τι έκανα; Μετά το διαζύγιο πήγα να μείνω με τον πατέρα μου γιατί του είχα αδυναμία. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε όταν τους άκουσα να αστειεύονται εις βάρος της μητέρας μου και να την κοροϊδεύουν για τα κιλά της.

Στεναχωρήθηκα για τη μητέρα μου γιατί ήξερε και δεν μου είπε ποτέ τίποτα. Πλάνταξα στο κλάμα εκείνο το βράδυ και ένιωσα ενοχές εξαιτίας του τρόπου που συμπεριφέρθηκαν στη μητέρα μου. Δεν είχα ιδέα τι είχε περάσει.

Το επόμενο πρωί μάζεψα τα πράγματά μου και έδωσα στον πατέρα μου όσα χρήματα είχα μαζέψει για το γάμο μου. Δεν ήθελα τα χρήματά του. Του είπα ότι άκουσα τα πάντα και του ζήτησα να μην εμφανιστεί στο γάμο μου.

Έφυγα από το σπίτι τους και πήγα στη μητέρα μου. Την αγκάλιασα σφιχτά και κλάψαμε και οι δύο.

Από συγγενείς έμαθα ότι ο πατέρας μου παίρνει αντικαταθλιπτικά και η γιαγιά μου κατηγορεί εμένα για την κατάθλιψή του. Μήπως αντέδρασα υπερβολικά; Ό, τι κι αν έκανε είναι πατέρας μου, αλλά δεν θέλω ούτε να τον βλέπω. Η οικογένεια του πάντως με κατηγορεί ότι ήμουν πολύ σκληρή απέναντι του».

Advertisements

Περισσότεροι από χίλιοι χρήστες στο Reddit απάντησαν στην ανάρτησή της μοιράζοντας τις σκέψεις τους για τη δύσκολη και άβολη αυτή κατάσταση. Ένας από αυτούς απάντησε: “Η γνώμη σου άλλαξε ξαφνικά μέσα σε ένα βράδυ για το μπαμπά σου όταν αποκαλύφθηκε ότι έλεγε ψέματα και έβλαψε με τον τρόπο αυτό την μητέρα σου. Όχι, δεν θα έλεγα ότι αντέδρασες υπερβολικά. Τέτοιου είδους ενέργειες είναι ασυγχώρητες. Καλά έκανες και του έδωσες πίσω τα χρήματα“.

Ένας άλλος είπε: “Διαβάζοντας την ανάρτησή σου έβαλα τα κλάματα. Πόσο καταλαβαίνω εσένα και τη μητέρα σου. Χειριστήκατε την ξαφνική αυτή αποκάλυψη της προδοσίας του με αξιοπρέπεια και σεβασμό και μπράβο σας“.

 

Ένας τρίτος επεσήμανε: “Δεν έδειξε κανένα ίχνος μεταμέλειας. Αντί να έρθει και να ζητήσει γονατιστός συγγνώμη γελούσε εις βάρος της μητέρας σου. Αν είχε μετανιώσει, αν αισθανόταν άσχημα για τη συμπεριφορά του, τότε ναι, θα έλεγα ότι αντέδρασες υπερβολικά. Τώρα όμως και καλά που του έκανες“.

Ένας ακόμα είπε: “Εδώ που τα λέμε είχες πολλές πληροφορίες μαζεμένες να επεξεργαστείς. Μου κάνει εντύπωση που μίλησαν για ένα τέτοιο θέμα τόσο ανοιχτά και χωρίς ενοχές ενώ ήσουν σπίτι. Η μητέρα σου έδειξε απίστευτη αυτοσυγκράτηση όλα αυτά τα χρόνια, όταν εσύ έδειχνες την προτίμηση και την αδυναμία σου στον πατέρα σου“.

Πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα