Μην χασετε

Ο παράγοντας που μπορεί να «προβλέψει» ένα πιθανό διαζύγιο

Η αύξηση των διαζυγίων στις ευρωπαϊκές χώρες και την Αμερική έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, με ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να καταλήγουν να χωρίζουν και τυπικά, ακόμα και παρά την απόκτηση παιδιών μέσα στον γάμο.

Advertisements

Οι λόγοι που δύο σύντροφοι μπορεί να επιλέξουν να διαλύσουν τον γάμο τους ποικίλουν και μπορούν να αφορούν σε ασυμφωνία χαρακτήρων, τρίτα πρόσωπα, έλλειψη ερwτισμού ή και ρουτίνα. Κάθε ζευγάρι βιώνει διαφορετικά την καθημερινότητα, με πολλά να καταλήγουν να δίνουν τέλος, μη μπορώντας να διαχειριστούν μια σχέση που δεν καλύπτει πλέον κάποιον από τους δύο.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στις σχέσεις σου

Τώρα, νέα έρευνα έρχεται να αποδώσει το τέλος σε έναν ακόμα παράγοντα: την κληρονομικότητα. Τα γονίδια των χωρισμένων γονιών φέρονται να σχετίζονται άμεσα με τους αποτυχημένους γάμους των παιδιών, με τους ερευνητές ψυχολόγους της ομάδας της Dr. Jessica Salvatore να έχουν καταλήξει σε σαφή συμπεράσματα.

«Επί του παρόντος, το μεγαλύτερο μέρος των αποδεικτικών στοιχείων στο γιατί φτάνει κάποιος στο διαζύγιο δείχνει ότι μεγαλώνοντας με διαζευγμένους γονείς, αποδυναμώνεται η δέσμευσή σας και οι διαπροσωπικές δεξιότητες που απαιτούνται για τον γάμο.

Αυτό που βρίσκουμε είναι ισχυρή, συνεχής απόδειξη ότι οι γενετικοί παράγοντες ευθύνονται για τη μεταφορά του διαζυγίου μεταξύ γενεών. Για το λόγο αυτό, η εστίαση στην τόνωση της δέσμευσης ή στην ενίσχυση των διαπροσωπικών δεξιοτήτων μπορεί να μην είναι μια ιδιαίτερα καλή τακτική για έναν ψυχολόγο που εργάζεται με ένα προβληματικό ζευγάρι» σχολιάζει η επικεφαλής της μελέτης, Dr. Salvatore.

«Άλλες έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που είναι πολύ νευρωτικοί τείνουν να αντιλαμβάνονται ότι σύντροφοί τους συμπεριφέρονται περισσότερο αρνητικά από ό, τι ισχύει αντικειμενικά στην πραγματικότητα.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στις σχέσεις σου

Έτσι, η αντιμετώπιση αυτών των υποβοσκουσών στρεβλώσεων με γνώμονα την προσωπικότητα, μέσω προσεγγίσεων γνωστικής συμπεριφοράς μπορεί να είναι μια καλύτερη στρατηγική από το να προσπαθεί κάποιος ψυχολόγος να ενισχύσει τους συζυγικούς δεσμούς», συμπληρώνει.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα