Μην χασετε

Ο λόγoς για τον οποίο πρέπει να φοράς 2 concealers ταυτόχρονα

Το concealer έχει τη “μαγική” ιδιότητα όχι μόνο να καμουφλάρει σημάδια και τους μαύρους κύκλους, αλλά και να φωτίζει το βλέμμα. Μερικές φορές, όμως, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό θέλουμε, και το βλέμμα δείχνει πιο «βαρύ». Σε αυτήν την περίπτωση, είναι πολύ πιθανό να φταίει το γεγονός πως χρησιμοποιείς μόνο ένα concealer (κι όμως).

Η ιδέα του να χρησιμοποιούνται (τουλάχιστον πολλές φορές) δύο concealers ή μάσκαρα στο μακιγιάζ, δεν είναι καινούργια. Αρκετοί επαγγελματίες makeup artists συνηθίζουν να απλώνουν ένα concealer κάτω από την περιοχή των ματιών και ένα πάνω στις σκούρες κηλίδες, στα σπυράκια ή σε τυχόν ατέλειες στο πρόσωπο για extra κάλυψη. Η διαφορά στην περίπτωση του makeup artist Colby Smith είναι πως χρησιμοποιεί δύο concealers μόνο για την περιοχή κάτω από τα μάτια, προκειμένου να καμουφλάρει δηλαδή, τους μαύρους κύκλους, τις αντιαισθητικές σκιές και τις σακούλες.

Ο λόγος απλός, όπως εξηγεί ο ίδιος: «Είμαι πολύ περήφανος που τελικά πετυχαίνω ένα πολύ natural αποτέλεσμα στην επιδερμίδα, διατηρώντας φρέσκο το look. Στην ουσία είναι ένα extra βήμα στη ρουτίνα του μακιγιάζ που κάνει το δέρμα να δείχνει πολύ φυσικό. Με αυτόν τον τρόπο, οι λεπτές γραμμές και η ξηρότητα κάτω από τα μάτια μειώνονται.

Επίσης, η επιδερμίδα σ’ αυτή την περιοχή δείχνει ομοιόμορφα ντελικάτη. Στην πραγματικότητα, εφαρμόζουμε τον κανόνα του ‘less is more’».

Advertisements

Αρχικά, χρησιμοποίησε μία ανοιχτή απόχρωση concealer εφαρμόζοντάς την ταμποναριστά από την εσωτερική γωνία των ματιών έως τη μέση περίπου, δίνοντας έμφαση στα σημεία που είναι πιο «σκοτεινά» ή πιο μωβ.

Έπειτα, άπλωσε το δεύτερο concealer από τη μέση των ματιών έως τις εξωτερικές γωνίες, επιλέγοντας μία απόχρωση που ταιριάζει περισσότερο με αυτή του foundation που χρησιμοποιήθηκε στην επιδερμίδα. Κι αυτό γιατί, αυτή η περιοχή των ματιών (προς την εξωτερική γωνία) συνήθως έχει τον ίδιο τόνο με το υπόλοιπο πρόσωπο.

Με αυτόν τον τρόπο, η περιοχή κάτω από τα μάτια δεν θα έχει άλλο χρωματικό- πιο ανοιχτό- τόνο (ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ) σε σχέση με την υπόλοιπη επιδερμίδα του προσώπου, αφετέρου, δεν χρειάζεται να καλυφθεί όλη η περιοχή με ένα «βαρύ» στη σύνθεσή του concealer.

Τέλος, ο Smith αφού κάνει blending, με τις άκρες των δαχτύλων του ταμπονάρει την περιοχή ώστε να σβηστούν τυχόν λεπτές γραμμές και να γίνει πιο ομοιόμορφο το αποτέλεσμα.

Advertisements

πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα