Μην χασετε

Ο λόγος για τον οποίο το πρόσωπό σου γεμίζει σπυράκια κρύβεται… στο νεσεσέρ σου

Προσέχεις πολύ το δέρμα σου, το περιποιείσαι τακτικά και το καθαρίζεις σύμφωνα με τις συμβουλές των ειδικών. Τελικά τι πάει λάθος και το βλέπεις να γεμίζει σπυράκια;

Advertisements

Δυστυχώς, όπως έχει αποδειχθεί, οι περισσότερες από εμάς επιμένουμε σε ορισμένα τεράστια λάθη όσον αφορά στον τρόπο περιποίησης του δέρματός μας, μη τηρώντας ακόμα και τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Και όλα αυτά την ώρα που είμαστε πεπεισμένες πως κάνουμε τα πάντα σωστά.

Ποιο είναι, όμως, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε και καταλήγουμε να μολύνουμε το πρόσωπό μας;

Το σφάλμα αυτό κρύβεται στο νεσεσέρ μας και πιο συγκεκριμένα στα… πινέλα του μακιγιάζ μας. Ενώ δεν παραλείπουμε να καθαρίζουμε τις συσκευασίες των προϊόντων καλλυντικών μας και να πλένουμε τακτικά το νεσεσέρ στο οποίο κρατάμε τους μικρούς αυτούς «θησαυρούς», σύμφωνα με τους δερματολόγους είμαστε εντελώς λάθος όσον αφορά στη συχνότητα με την οποία πλένουμε τα πινέλα του μακιγιάζ μας.

Τα πινέλα που χρησιμοποιούμε για να μακιγιαριστούμε, είναι μετά από κάθε χρήση γεμάτα υπολείμματα make up, σκιών, ρουζ και άλλων καλλυντικών προϊόντων τα οποία συσσωρεύονται στις τρίχες και «φιλοξενούν» εκατομμύρια μικροοργανισμούς οι οποίοι εντέλει καταλήγουν στο δέρμα του προσώπου μας.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι το πλύσιμο των συγκεκριμένων εργαλείων κρίνεται απαραίτητο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα (!) προκειμένου να εξασφαλίσουμε την υγεία του δέρματός μας και να αποφύγουμε την εμφάνιση των ενοχλητικών εξανθημάτων και σπυριών!

Πώς πρέπει να πλένω τα πινέλα μου;

Το πλύσιμο των πινέλων δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγο σαμπουάν προκειμένου να απομακρύνεις την ποσότητα καλλυντικών προϊόντων που αυτά «κουβαλούν» και να ξεφορτωθείς το μεγαλύτερο ποσοστό των μικροβίων που απειλούν να μολύνουν το πρόσωπό σου.

Advertisements

Μόλις τα καθαρίσεις, άφησε τα επάνω σε μία καθαρή πετσέτα για να στεγνώσουν.

Φρόντισε να ακολουθείς τη συγκεκριμένη διαδικασία τακτικά και σε καμία περίπτωση λιγότερες από δύο φορές το μήνα.

Το δέρμα σου το αξίζει, δε νομίζεις;

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα