Μην χασετε

Ο κανόνας των τριών δευτερολέπτων: Το μυστικό για το μέγιστο αποτέλεσμα στα προϊόντα ομορφιάς

Απόκτησε το τέλειο πρόσωπο με τις σωστές κινήσεις

Advertisements

Στην Κορέα, απ’ όπου ξεκινάνε τα τελευταία χρόνια όλα τα beauty trends, υπάρχει ο κανόνας των τριών δευτερολέπτων αναφορικά με την εφαρμογή των ορών και των ενυδατικών. Τι είναι αυτό;

Υπάρχει ένα παραθυράκι 3 δευτερολέπτων μετά τον καθαρισμό του προσώπου σου για να εφαρμόσεις το πρώτο προϊόν περιποίησης που χρησιμοποιείς. Γιατί έτσι; Όπως φαίνεται το νωπό δέρμα είναι πιο δεκτικό στα πιο δραστικά συστατικά που κρύβονται μέσα στο ακριβό μπουκαλάκι του ορού ή της κρέμας απ’ ότι το στεγνό δέρμα.

Τρεις beauty experts μοιράζονται την άποψη τους για το παράθυρο των τριών δευτερολέπτων και γενικά πώς το σωστό timing επηρεάζει το αποτέλεσμα της ρουτίνας μας.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Ο κανόνας των 3 δευτερολέπτων: Αλήθεια ή μύθος;
«Το νωπό δέρμα είναι πιο διαπερατό από το ξηρό» σχολιάζει η αισθητικός Debbie Thomas. «Οπότε τεχνικά, τα προϊόντα σου θα έχουν έως και 10 φορές καλύτερη απορρόφηση αν τα εφαρμόσεις κατευθείαν μετά τον καθαρισμό. Δεν θέλεις να είναι το δέρμα σου υγρό, αλλά η συμβουλή μου είναι να εφαρμόσεις τα προϊόντα μέσα σε ένα λεπτό μετά το καθάρισμα ή το πλύσιμο του προσώπου σου».

Η Rabbia Aslam, κλινική διευθύντρια της γνωστής κλινικής HC MedSpa στο Λονδίνο, συστήνει να χρησιμοποιήσεις ένα νωπό πανί για να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα του καθαριστικού και νερό από το πρόσωπο πριν βάλεις τα προϊόντα σου σε νωπό δέρμα.

«Όπως ένα σφουγγάρι, το ξηρό δέρμα θα συγκρατήσει κάποια υγρασία, ενώ αν το σφουγγάρι (ή σε αυτή την περίπτωση το δέρμα σου) είναι νωπό, θα απορροφήσει και θα συγκρατήσει περισσότερη». «Εφάρμοσε τους ορούς, και γενικότερα προϊόντα που περιέχουν υψηλότερη συγκέντρωση ενεργών συστατικών, σε υγρό δέρμα» προσθέτει η δερματολόγος Maryam Zamani.

Κάνε το δέρμα σου ακόμη πιο δεκτικό
«Ένα απολεπιστικό θα απομακρύνει το φυσικό φράγμα των νεκρών κυττάρων και έτσι τα προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζονται στην επιφάνεια εισχωρούν βαθύτερα στις στρώσεις του δέρματος», λέει η Aslam.

Advertisements

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Για να ωφελείσαι καθημερινά, η Thomas συστήνει να χρησιμοποιείς ένα καθαριστικό προσώπου με γλυκολικό, μανδελικό ή σαλικυλικό οξύ. «Ο λόγος που προτιμώ αυτού του είδους την απολέπιση είναι επειδή είναι πιο ελεγχόμενη και ήπια από ένα τυπικό σκραμπ με κόκκους που μπορεί να γδάρουν το δέρμα , που σημαίνει ότι μπορείς να το χρησιμοποιείς καθημερινά».

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα