Μην χασετε

Ο καθημερινός γολγοθάς της Ανθής για να φτάσει στο Πανεπιστήμιό της

Ο καθημερινός γολγοθάς της Ανθής για να φτάσει στο Πανεπιστήμιό της

Καθημερινή μάχη δίνει η 20χρονη φοιτήτρια από τη Φλώρινα που μένει στην περιοχή της Αχειροποίητου της Θεσσαλονίκης, για να κατευθυνθεί από και προς το Πανεπιστήμιο Μακεδονία.

Η Ανθή είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο εξαιτίας της μυϊκής ατροφίας και εκτός από το πρόβλημα υγείας της στο οποίο ανταπεξέρχεται με δυναμισμό και ηρωισμό, πρέπει αναγκαστικά να έρχεται αντιμέτωπη με τις απαράδεκτες οδικές υποδομές.

Αυτοκίνητα με ασυνείδητους οδηγούς, κατεστραμμένα πεζοδρόμιακακότεχνες ράμπες αναπήρων που πολλές φορές είναι κλειστές από παρκαρισμένα οχήματα και άπειρες λακκούβες, καθιστούν την μετακίνησή της ολόκληρο άθλο.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε καρέ καρέ όσα πρέπει να αντιμετωπίσει για να κατευθυνθεί στην Σχολή της.

Advertisements

Το αποκορύφωμα είναι ότι πολλές φορές δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ καθώς όπως καταγγέλλει λόγω πολυκοσμίας δεν της επιτρέπουν αν επιβιβαστεί γιατί δεν χωράει με το αμαξίδιο ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι οδηγοί αρνούνται να την βοηθήσουν με δικαιολογία ότι πονάει η μέση τους!

Η Ανθή δεν επηρεάζεται από την αναπηρία της και έχει αστείρευτη θέληση για γνώση και ζωή ενώ δηλώνει αποφασισμένη να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Τα εμπόδια τα στήνουμε εμείς οι πολίτες στο νεαρό κορίτσι, σε συνεργασία με την ανάλγητη αδιαφορία του κράτους για την οδική υποδομή. Η 20χρονη απευθύνει κάλεσμα στους αρμόδιους να λάβουν επιτέλους μέτρα και να κάνουν τις πόλεις βιώσιμες για όλους τους ανθρώπους.

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα