Μην χασετε

Ο γάμος κάνει καλό στον έρwτα! Στα πόσα χρόνια οι παντρεμένοι βιώνουν τη φάση της απόλυτης ευτυχίας;

Νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να μας κάνει να αναθεωρήσουμε όσα πιστεύαμε για τη σχέση έρwτα – γάμου.

Οι περισσότεροι έχουν την τάση να πιστεύουν πως ο έρwτας εξασθενεί μέσα στον γάμο, με τα ζευγάρια να καταλήγουν να υπομένουν τις συνέπειες της συναισθηματικής και σ∈ξουαλικής ρουτίνας. Να, όμως, που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Σύμφωνα με μελέτη που έλαβε χώρα στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Brigham Young η οποία βασίστηκε στις απαντήσεις 2.034 παντρεμένων ζευγαριών περί επιπέδων ικανοποίησης μέσα στη σχέση τους, οι παντρεμένοι βιώνουν την καλύτερή τους φάση όχι στην αρχή του έγγαμου βίου –που και ο έρwτας είναι στα πιο «δυνατά» του- αλλά… στα 20 χρόνια συμβίωσης!

Όπως αποδείχτηκε, η σχέση των ζευγαριών περνά από πολλές και όχι πάντα ευχάριστες φάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της κοινής ζωής και πορείας, αλλά όταν φτάνουμε στα 20 χρόνια, έχουμε την τάση να περνάμε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με το ταίρι μας. Διασκεδάζουμε, γελάμε και μοιάζουμε να μαθαίνουμε τον άλλο από την αρχή.

Advertisements

Πράγμα που πρακτικά σημαίνει πως η σχέση αναθερμαίνεται, η ευτυχία είναι στα υψηλότερά της επίπεδα, ενώ το σ∈ξ περνά κι αυτό μια ιδιαιτέρως δημιουργική φάση.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό πιθανότατα παίζει το γεγονός πως στα 20 χρόνια γάμου, στις περισσότερες περιπτώσεις το ζευγάρι έχει μείνει μόνο του στο σπίτι, καθώς τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και ξεκινήσει τη δική τους ζωή.

Το λες και λογική εξήγηση…

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα