Μην χασετε

«Ο Ανδρέας Μπάρκουλης ήταν ο μόνος που δεν ήθελε να με π@δ@ξει- Στα 15 μου έγινε και αυτό»

Μία εκ βαθέων εξομολόγηση έκανε η θρυλική Ματούλα, μιλώντας για τη γνωριμία με τον Μπάρκουλη, αλλά και τον λόγο για τον οποίο βρέθηκε στο αναμορφωτήριο.

 

Η Ματούλα μίλησε στον Αλκίνοο Μπουνιά και την Espresso.

 

Advertisements

Που γεννήθηκες;

Στην Κόρινθο, το 1947 και το πραγματικό μου όνομα είναι Διαμάντω Κουτροπούλου. Ο πατέρας μου ήταν διοικητής Χωροφυλακής στην Κόρινθο. Έχω έναν αδελφό, τον Δημήτρη και μια αδελφή, τη Γωγώ, με την οποία δεν μεγάλωσα μαζί, γιατί έμεινε στη θεία μου. Είχα πολύ ωραία παιδικά χρόνια μέχρι τα δώδεκα μου που πέθανε η μητέρα μου. Είχα πολύ ωραία παιδικά χρόνια μέχρι τα δώδεκά μου που πέθανε η μητέρα μου. Πάτησε ένα σαπούνι που είχε πέσει στο πάτωμα της κουζίνας και χτύπησε στο τσιμέντο το κεφάλι της. Ήμουν μαζί της στο σπίτι όταν συνέβη το μοιραίο.

 

Μετά τι συνέβη;

Advertisements

Στα δεκατρία μου το έσκαγα από το 6ο Γυμνάσιο Θηλέων, στην Κυψέλη, όπου πήγαινα και παρακολουθούσα τα γυρίσματα διάφορων ταινιών. Εκεί γνωρίστηκα με τον Ανδρέα Μπάρκουλη – την εποχή του «κορίτσια ο Μπάρκουλης!» – και ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που με είδε ως παιδί και δεν ήθελε να με… π@δ@ξει! Στα δεκαπεντέμισι έγινε κι αυτό. Το έκανα γιατί το ήθελα και χαίρομαι που την παρθεvιά μου την πήρε ένας τέτοιος άνθρωπος!

Το να χάσεις την παρθεvιά σου εκείνα τα χρόνια ήταν λόγος ακόμη και για φόνο, αν δε σε παντρευόταν ο άνθρωπος με τον οποίο πήγες…

 

 

Advertisements

Μόλις το έμαθε ο πατέρας μου, με πήγε στην Ασφάλεια κι εκεί με έκλεισαν για τρεις μέρες στα κρατητήρια, στην Μπουμπουλίνας, με σκοπό να μαρτυρήσω ποιος ήταν αυτός που μου πήρε την παρθεvιά. Εγώ δεν το μαρτύρησα και με πήγαν στο αναμορφωτήριο, όπου κάθισα για δεκαπέντε μέρες με την αιτιολογία – άκουσον άκουσον – «προληπτικώς αλητεία».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Ανδρέα Μπάρκουλη;

Πολύ καλό παιδί. Άφραγκος μια ζωή, γιατί είχε μάθει να δίνει στους άλλους και όχι να παίρνει. Όταν ήτανε στο πικ της καριέρας του πέρασε πολλά κι αυτός, γιατί ήπιε ένα τσιγαριλίκι…

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα