Μην χασετε

«Ο άντρας μου με έκανε ρεζίλι έξω από το σχολείο των παιδιών – Μια φορά πήρε μια πέτρα και μου άνοιξε το κεφάλι»

Γροθιά στο στομάχι αποτελεί η ανάρτηση του Κέντρου Διοτίμα που αναφέρεται στην κακοποίηση συνεχίζεται και μετά τη φυγή από το σπίτι.

 

Αυτή είναι η περίπτωση της Άννας:

«Σκεφτόμουν καιρό να φύγω αλλά δείλιαζα. Φοβόμουν την εκδίκηση του. Για μένα το σημαντικό ήταν ότι είχα κάπου να πάω. Στην αρχή αγχωνόμουν πως θα το πάρει ο πατέρας μου που με είχε προειδοποιήσει. Με δέχτηκαν, όμως, πίσω και με βοήθησαν. Μετά άρχισε το κυνηγητό.

Ερχόταν έξω από το σχολείο και το φροντιστήριο των παιδιών και με έκανε ρεζίλι. Ούρλιαζε μπροστά στον κόσμο. Ερχόταν στις δουλειές που έβρισκα και με απέλυαν, γιατί κανένας εργοδότης δε θέλει φασαρίες στο μαγαζί του. Εγώ, όμως, είχα ανάγκη από δουλειά.

Advertisements

Τη διατροφή που όριζε το διαζύγιο δε του την έδινε. Με τα παιδιά μου έκανε το χειρότερο ψυχολογικό πόλεμο. Τα έπαιρνε όποτε ήθελε, τους ασκούσε πίεση, τα έστρεφε εναντίον μου και τα δωροδοκούσε με ακριβά δώρα.

Υπήρξαν και φορές που μου επιτέθηκε στο δρόμο. Μια φορά όταν γύριζα από τη δουλειά, με παρακολουθούσε κοντά στο σπίτι, σταμάτησε με το αμάξι, άρχισε να με σπρώχνει και να με βρίζει, με τράβαγε από τα μαλλιά, πήρε μια πέτρα μου και μου άνοιξε το κεφάλι. Ευτυχώς σταμάτησε ένας ντελιβεράς, του φώναξε, αυτός εξαφανίστηκε. Το παλληκάρι κάλεσε αστυνομία και ασθενοφόρο. Έκανα 12 ράμματα στο κεφάλι αλλά τουλάχιστον σώθηκα.

Μετά από όλα αυτά απευθύνθηκα στη Διοτίμα. Το πιο σημαντικό είναι ότι μου προσφέρουν νομική βοήθεια, καθώς για μένα ήταν δύσκολο να επωμισθώ το οικονομικό βάρος για τις δικαστικές κινήσεις.

Ξέρουν τους νόμους και κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατευτώ. Κάναμε ασφαλιστικά μέτρα και τα κερδίσαμε. Βέβαια, η αστυνομία όταν αυτός τα παραβιάζει, συχνά δεν παρεμβαίνει αλλά τα κορίτσια το κυνηγάνε. Τώρα περιμένω το επόμενο δικαστήριο. Ξέρω ότι μπορώ να τις πάρω τηλέφωνο όταν συμβεί κάτι και να με καθοδηγήσουν. Είναι πολύτιμο».

Advertisements

‼Αν είσαι επιζώσα ενδοοικογενειακής βίας, κατοικείς στην Αττική και χρειάζεσαι νομική βοήθεια ή/και ψυχοκοινωνική στήριξη κάλεσε καθημερινά από Δευτέρα-Παρασκευή, 10.00-14.00, στο τηλέφωνο 210-3244380. Πρόγραμμα “Νομικής και ψυχοκοινωνικής βοήθειας στην Αττική” με την υποστήριξη του ιδρύματος Μποδοσάκη.

 

 

πηγη

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα