Μην χασετε

Οταν γύρω σου είναι όλοι άρρωστοι -5 έξυπνοι τρόποι για να καταπολεμήσεις τις ιώσεις

Είτε είμαστε στο γραφείο, είτε μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς το μόνο πράγμα που ακούς είναι βήχας και φτέρνισμα.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν κάνει αισθητή της παρουσία τους και το κρύο καλά κρατεί.

H εποχή της γρίπης και των ιώσεων είναι εδώ και αυτό σημαίνει πως είναι ώρα να λάβουμε τα μέτρα μας για να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας απέναντι στους…κακόβουλους εισβολείς.

Οταν γύρω σου είναι όλοι άρρωστοι και τρέμεις στην ιδέα ότι μπορεί κι εσύ να κολλήσεις, διάβασε τους παρακάτω 5 έξυπνους τρόπους για να νικήσεις τις ιώσεις και το κρυολόγημα.

Advertisements

1. Ενισχύστε τον οργανισμό με βιταμίνη C

Η βιταμίνη C δεν παρέχει πλήρη προστασία από τη γρίπη και το κρυολόγημα, όμως έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη διάρκεια των ενοχλητικών συμπτωμάτων. Γερό ανοσοποιητικό σημαίνει γρήγορη ανάρρωση. Τα πορτοκάλια είναι το φρούτο που έχουμε συνδέσει περισσότερο με τη βιταμίνη C, ωστόσο η εξωτική παπάγια, το ακτινίδιο, οι πιπεριές, το μπρόκολο και το κουνουπίδι είναι εξίσου ή περισσότερο πλούσια στη βιταμίνη αυτή.

2. Κρατήστε τις απόστάσεις σας

Αποφύγετε την άμεση επαφή με ανθρώπους που έχουν συμπτώματα γρίπης ή κρυολογήματος, όπως βήχα, συνάχι, πυρετό κ.λπ. Εάν είναι εφικτό, μην πηγαίνετε σε πολυσύχναστους χώρους, όπως εμπορικά κέντρα ή μέσα μαζικής μεταφοράς. Αν στο σπίτι υπάρχει κάποιος που είναι άρρωστος, τότε περιορίστε τον όσο μπορείτε σε έναν συγκεκριμένο χώρο. Δημιουργήστε με έναν τρόπο ζώνες ασφαλείας.

Advertisements

3. Μάθετε στα παιδιά σας όταν φταρνίζονται να καλύπτουν την μύτη με το χέρι τους 

Το φτάρνισμα αποτελεί πηγή διασποράς μικροβίων, επομένως πρέπει να προστατεύουμε τους γύρω μας. Τις περισσότερες φορές το φτάρνισμα εκδηλώνεται απρόσμενα και δεν προλαβαίνουμε να καλύπτουμε την περιοχή της μύτης. Οι πιθανότητες να μεταφερθούν τα μικρόβια και σε άλλους ανθρώπους είναι πάρα πολλές. Τα χέρια μας είναι η ασπίδα προστασίας μας και αυθόρμητα τα τοποθετούμε μπροστά από τη μύτη μας όταν φταρνιζόμαστε. Σίγουρα η μέθοδος αυτή εξασφαλίζει μικρότερη διασπορά μικροβίων, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε να πλένουμε τα χέρια μας αμέσως μετά.

4. Κοιμηθείτε αρκετά

Όταν κοιμόμαστε καθημερινά λιγότερες από επτά ώρες το βράδυ, έχουμε τριπλάσιες πιθανότητες λοίμωξης από κρυολόγημα. Ένας καλός ύπνος αποτελεί κλειδί στη διαδικασία καταπολέμησης και πρόληψης του κρυολογήματος.

5. Βάλτε ευκάλυπτο στο σπίτι σας

Advertisements

«Σκοτώστε» τη γρίπη με τα όπλα της φύσης και ένα από αυτά είναι ο ευκάλυπτος. Ο ευκάλυπτος είναι γνωστός για τις ευεργετικές του ιδιότητες στο αναπνευστικό σύστημα γιατί διευκολύνει και απελευθερώνει την αναπνοή. Προστατεύει από ασθενείς ιούς, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και δρα ως γενετικό τονωτικό.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα