Μην χασετε

Οργανώστε καλύτερα το πρώτο γραφείο του παιδιού σας

Η μέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία, όλο και πλησιάζει και σιγά σιγά ξεκινάτε να οργανώνεστε για τη νέα σχολική χρονιά.

Αν για το παιδί δεν είναι η πρώτη χρονιά στο σχολείο, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, καθώς έχετε την εμπειρία και γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε και τι να αγοράσετε.

Ωστόσο, για τις μαμάδες με πρωτάκια, τα πράγματα λίγο δυσκολεύουν και η οργάνωση δεν είναι τόσο εύκολη. Και οι απορίες πολλές. Όπως για το γραφείο του παιδιού, στο οποίο θα περνά αρκετή ώρα διαβάζοντας και θα πρέπει να είναι ελκυστικό, ώστε να θέλει να καθίσει σε αυτό.

Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε και κυρίως τι πρέπει να έχετε υπόψη σας:

Advertisements

Το γραφείο

Πολλοί γονείς με παιδάκι που πρόκειται να πάει στην Πρώτη δημοτικού, αυτή την περίοδο ψάχνουν γραφείο. Θα πρέπει, λοιπόν, να έχετε κατά νου ότι το γραφείο – αν βέβαια εξυπηρετεί και ο χώρος – πρέπει να είναι μεγάλο, ώστε να το έχει και τις επόμενες χρονιές. Θα πρέπει να έχει μία συρταριέρα, ώστε να βάζετε μέσα προσωπικά αντικείμενα, από γόμες μολύβια, μέχρι χρώματα, για να μην τα ψάχνετε αριστερά και δεξιά. Αν ο χώρος δε βολεύει, μπορείτε να αγοράσετε κουτιά – θα βρείτε παντού και είναι οικονομικά – όπου θα τα βάλετε μέσα.

Βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη είναι απαραίτητη. Αν πάλι δεν εξυπηρετεί ο χώρος, μπορείτε να πάρετε μία μικρή (γενικά, δεν χρειάζεται από τόσο νωρίς να έχετε μεγάλη βιβλιοθήκη) ή μπορείτε να βρείτε γραφείο με ενσωματωμένη βιβλιοθήκη/ραφιερα. Σε αυτήν θα βάλετε τα σχολικά βιβλία, αλλά και τα παραμύθια και βιβλία που του έχετε αγοράσει. Θα του αρέσει πολύ η ιδέα ότι έχει και εκείνο μία ολόδικη του βιβλιοθήκη, με δικά του βιβλία. Επίσης, αγοράστε αρκετούς φακέλους, όπου μέσα θα βάζετε τις εργασίες του και θα τις κρατάτε ως αρχείο. Θα σας χρησιμεύσουν ως επαναλήψεις, γι’ αυτό μην τις πετάτε όταν γεμίζει ο φάκελος που παίρνει στο σχολείο του.

Καρέκλα

Η καρέκλα είναι σημαντικό να είναι καλή και ανατομική. Πριν την αγοράσετε, θα πρέπει να τη δοκιμάσει το παιδί, να δείτε αν του κάνει και το βολεύει

Φωτισμός

Και ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο την ώρα που διαβάζει το παιδί, καθώς έχει άμεση σχέση με τα μάτια του. Ο χώρος θα πρέπει να είναι καλά φωτισμένος, διαφορετικά θα δημιουργήσει οφθαλμολογικά προβλήματα στο παιδί.

Advertisements

Διακόσμηση

Στο εμπόριο θα βρείτε πολλά είδη διακόσμησης για το γραφείο ενός μαθητή. Χρήσιμη είναι η υδρόγειος σφαίρα, κυρίως σε μεγαλύτερα παιδιά, η μολυβοθήκη, ένα καλάθι αχρήστων για να πετάει χαρτιά. Γενικά, μαζί με το παιδί σας μπορείτε να επιλέξετε τη διακόσμηση.

Συμβουλή: Αν το παιδί δυσανασχετεί στις αρχές να διαβάζει στο γραφείο, μην υποκύψετε. Είναι σημαντικό να μάθει στον χώρο του και όχι να διαβάζει και να γράφει στο τραπεζάκι του σαλονιού ή της κουζίνας.

mothersblog.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα