Μην χασετε

Οργάνωση ντουλάπας: Τα 5 expert tips που πρέπει να ξέρεις

Δεν χρειάζεται να έχεις τη walk-in closet της Rosie Huntington-Whiteley για να δίνεις σημασία στην οργάνωσή της. Το να έχεις μια ντουλάπα καθαρή, άνετη και με σωστή διαρρύθμιση θα σε βοηθήσει πολύ αφενός να διαλέγεις τα looks σου (ειδικά τα πρωινά, όταν ήδη έχεις αργήσει για τη δουλειά) και αφετέρου να ντύνεσαι με καλύτερη διάθεση και, συνεπώς, πιο ωραία.

Ποιοι είναι όμως οι βασικοί κανόνες στους οποίους οι ειδικοί στην οργάνωση ντουλάπας ορκίζονται;

1. Η σωστή ομαδοποίηση
Αρχικά, πρέπει να διαχωρίσεις τα καθημερινά σου ρούχα από τα πιο βραδινά και από εκείνα του γυμναστηρίου και, κατά δεύτερον, τα πιο ζεστά από τα πιο ελαφριά. Φυσικά, θα πρέπει να ομαδοποιήσεις φορέματα με φορέματα, μπλουζάκια με μπλουζάκια κ.ο.κ. και, επιπλέον, να γκρουπάρεις παρόμοια χρώματα. Για παράδειγμα, τα λευκά μπλουζάκια μαζί, δίπλα τους τα μπεζ, παραδίπλα τα πιο έντονα χρώματα και, τελικά, τα μαύρα.

2. Η ρύθμιση των ραφιών
Συχνά, αφήνουμε τα ράφια στην ντουλάπα όπως ακριβώς τα βρίσκουμε από τον κατασκευαστή (ή από τον προηγούμενο ένοικο). Αυτό ωστόσο μπορεί να μην είναι καθόλου πρακτικό για τις δικές μας ανάγκες. Έτσι, ανάλογα με τη χρήση κάθε ραφιού, πρέπει να προσαρμόζεις και το κενό του μέχρι το επόμενο. Από την άλλη, είναι καλό να χρησιμοποιείς πολλά ράφια (αν χρειάζεται, παράγγειλε από έναν μαραγκό 1-2 έξτρα) ώστε να αποφεύγεις τις πολύ ψηλές στοίβες ρούχων που δεν είναι καθόλου εύκολες στη διαχείριση.

3. Η διάταξη με βάση τη συχνότητα της χρήσης
Μοιάζει προφανές, αλλά πολλοί αμελούν να φέρουν μπροστά ρούχα και άλλα πράγματα που χρησιμοποιούν συχνά και να «κρύψουν» σε πιο δυσπρόσιτα σημεία της ντουλάπας εκείνα που χρησιμοποιούν λιγότερο. Μια τέτοια αναδιοργάνωση, που πιθανότατα θα συνοδεύεται από εκκαθάριση κομματιών που έχεις σταματήσει εδώ και καιρό να φοράς, θα δώσει έναν ανακουφιστικό αέρα ανανέωσης στην ντουλάπα σου.

Advertisements

4. Οι σωστές κρεμάστρες
Οι κρεμάστρες πρέπει να προσαρμόζονται εύκολα στις ράγες (και να αφαιρούνται επίσης), να είναι οι κατάλληλες για κάθε κομμάτι (μικρές ή μεγάλες ανάλογα με το ρούχο, υφασμάτινες ή με ειδική επένδυση στην άκρη για ευαίσθητα υφάσματα, ειδικές για τις φούστες ή τα παντελόνια σου, χοντρές ξύλινες για τα σακάκια). Μην χρησιμοποιείς καθόλου συρμάτινες ή φθαρμένες κρεμάστρες και, αν θες η ντουλάπα σου να δείχνει πιο όμορφη, προτίμησε να είναι όλες στο ίδιο χρώμα.

5. Τα απαραίτητα αξεσουάρ
Ένα σκαλοπάτι για να φτάνεις τα ψηλότερα ράφια, ένα φως μέσα στη ντουλάπα (κυκλοφορούν στο εμπόριο σποτάκια με μπαταρία που τοποθετούνται εύκολα) και ειδικά κουτιά ή άλλα μέσα αποθήκευσης μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια.

dutchesss.queen.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα