Μην χασετε

Οι 9 κανόνες ενός μικρού διαμερίσματος

Τα decor & design tips που αφορούν μικρούς χώρους είναι πάντα χρήσιμα, αφού δίνουν λύσεις στα προβλήματα της διαρρύθμισης, της οργάνωσης και αποθήκευσης που προκύπτουν εξαιτίας του ελάχιστου διαθέσιμου χώρου.

Οι ειδικοί του χώρου ανάπτυξαν 9 κανόνες για μικρά διαμερίσματα τους οποίους αν ακολουθήσετε κατά γράμμα θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να κινήστε ακριβώς το ίδιο σε σχέση με ένα μεγάλο και μάλιστα χωρίς να «θυσιάσετε» την προσωπική σας αισθητική στο βωμό των trends. Τα tips είναι γενικά και μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

 

DON' T Aποφύγετε τα σκούρα χρώματα και ειδικά στην περίπτωση που δεν υπάρχουν μεγάλα παράθυρα ή μπαλκονόπορτα. Υπάρχει κίνδυνος να δείξει ακόμη πιο μικρός ο χώρος.
DON’ T
Aποφύγετε τα σκούρα χρώματα και ειδικά στην περίπτωση που δεν υπάρχουν μεγάλα παράθυρα ή μπαλκονόπορτα. Υπάρχει κίνδυνος να δείξει ακόμη πιο μικρός ο χώρος.

 

Advertisements
DON'T Μην επιλέξετε βαριές κουρτίνες. Οι μικροί χώροι έχουν ανάγκη από λεπτές και ανάλαφρες υφές.
DON’T
Μην επιλέξετε βαριές κουρτίνες. Οι μικροί χώροι έχουν ανάγκη από λεπτές και ανάλαφρες υφές.

 

DON'T Καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία σε πολύ μικρά δωμάτια. Το μάτι επικεντρώνεται πάνω τους επομένως υπενθυμίζουν διαρκώς πόσο μικρός είναι ο χώρος.
DON’T
Καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία σε πολύ μικρά δωμάτια. Το μάτι επικεντρώνεται πάνω τους επομένως υπενθυμίζουν διαρκώς πόσο μικρός είναι ο χώρος.

 

DON'T Οι τυπικές τραπεζαρίες δεν πρέπει να έχουν θέση σε ένα μικρό διαμέρισμα. Αντιθέτως μπορείτε με λίγη φαντασία να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις που θα καλύψουν τη συγκεκριμένη ανάγκη.
DON’T
Οι τυπικές τραπεζαρίες δεν πρέπει να έχουν θέση σε ένα μικρό διαμέρισμα. Αντιθέτως μπορείτε με λίγη φαντασία να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις που θα καλύψουν τη συγκεκριμένη ανάγκη.

 

DON'T Αποφύγετε τα διαφορετικά μοτίβα για να μην επικρατήσει σύγχυση σε ένα μικρό δωμάτιο. Τα σκεπάσματα στο κρεβάτι είναι η μοναδική σας διέξοδος σε περίπτωση που δεν μπορείτε να τα αποχωριστείτε.
DON’T
Αποφύγετε τα διαφορετικά μοτίβα για να μην επικρατήσει σύγχυση σε ένα μικρό δωμάτιο. Τα σκεπάσματα στο κρεβάτι είναι η μοναδική σας διέξοδος σε περίπτωση που δεν μπορείτε να τα αποχωριστείτε.

 

Advertisements
DON'T Αποφύγετε τις βαριές επενδύσεις των τοίχων και ειδικά στην περίπτωση που οι υφές είναι έντονες. Προτιμήστε κάτι πιο ανάλαφρο όπως το ξύλο αν θέλετε να αναδείξετε έναν ιδιαίτερο χώρο.
DON’T
Αποφύγετε τις βαριές επενδύσεις των τοίχων και ειδικά στην περίπτωση που οι υφές είναι έντονες. Προτιμήστε κάτι πιο ανάλαφρο όπως το ξύλο αν θέλετε να αναδείξετε έναν ιδιαίτερο χώρο.

 

DO Ίσως ο πιο βασικός κανόνας που πρέπει να τηρείται χωρίς καμία εξαίρεση. Κρατήστε ΜΟΝΟ τα απαραίτητα. Παρατηρήστε καλά το σπίτι και απαλλαγείτε άμεσα από τα περιττά αντικείμενα, μιας και ο αποθηκευτικός χώρος είναι ελάχιστος.
DO
Ίσως ο πιο βασικός κανόνας που πρέπει να τηρείται χωρίς καμία εξαίρεση. Κρατήστε ΜΟΝΟ τα απαραίτητα. Παρατηρήστε καλά το σπίτι και απαλλαγείτε άμεσα από τα περιττά αντικείμενα, μιας και ο αποθηκευτικός χώρος είναι ελάχιστος.

 

DO Επιλέξτε λεπτεπίλεπτα έπιπλα σε μικρές διαστάσεις. Το ίδιο ισχύει και με τα home accessories. Ο χώρος θα δείξει πιο ευρύχωρος.
DO
Επιλέξτε λεπτεπίλεπτα έπιπλα σε μικρές διαστάσεις. Το ίδιο ισχύει και με τα home accessories. Ο χώρος θα δείξει πιο ευρύχωρος.

 

DO Χρησιμοποιήστε έπιπλα πολλαπλών χρήσεων. Το συγκεκριμένο coffee table εκτός του ότι είναι πτυσσόμενο, αξιοποιήθηκε ως bar ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αποθηκευτικός χώρος για περιοδικά και των control της τηλεόρασης, του dvd player κτλ.
DO
Χρησιμοποιήστε έπιπλα πολλαπλών χρήσεων. Το συγκεκριμένο coffee table εκτός του ότι είναι πτυσσόμενο, αξιοποιήθηκε ως bar ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αποθηκευτικός χώρος για περιοδικά και των control της τηλεόρασης, του dvd player κτλ.

 

jenny.gr

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα