Μην χασετε

Οι 6 πιο περίεργες ασθένειες του χειμώνα

Tον χειμώνα κάνει κρύο και είναι η εποχή της γρίπης, όπως όλοι γνωρίζουμε. Όμως είναι επίσης η εποχή που ευνοεί και άλλες ασθένειες, αφού υπάρχουν αρκετές συνθήκες που ευνοούν την εμφάνισή τους. Δείτε ποιες είναι αυτές.

Ζυμομύκητες κόλπoυ

Οι κoλπικές μολύνσεις ζύμης, επίσης γνωστές ως καντιντίαση, είναι μια κοινή γυναικεία πάθηση στη περιοχή του κόλπoυ. Οι ζυμομύκητες προκαλούνται από τον μύκητα Candida. Αυτός ο μύκητας εκδηλώνεται με έντονη φαγούρα, οίδημα και ερεθισμό. Ο μύκητας αναπτύσσεται σε ζεστό και υγρό περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει ότι αγαπάει τα χειμωνιάτικα ρούχα και τα συνθετικά υφάσματα. Προσπαθήστε να φοράτε υφάσματα που αφήνουν το σώμα να αναπνέει.

Καρδιαγγειακά νοσήματα

Κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού, το σώμα λειτουργεί σκληρότερα για να διατηρήσει την κανονική θερμοκρασία και αυτό μπορεί να βλάψει την καρδιά. Ως αποτέλεσμα τα καρδιακά επεισόδια μπορεί να είναι πιο κοινά στους χειμερινούς μήνες , όπως είναι τα εγκεφαλικά επεισόδια. Εάν έχετε οποιοδήποτε προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακών προβλημάτων, πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί τους ψυχρότερους μήνες.

Η νόσος του Raynaud

Είναι μια διαταραχή κυκλοφορίας στην οποία τα άκρα, όπως τα δάχτυλα των χεριών και τα δάχτυλα των ποδιών, γίνονται λευκά ή μπλε επειδή τα αιμοφόρα αγγεία έχουν σπάσει. Ο χειμώνας, κατά πάσα πιθανότητα επιδεινώνει το πρόβλημα. Η νόσος του Raynaud μπορεί να είναι αποτέλεσμα χρήσης άλλων φαρμάκων, όπως οι βήτα αναστολείς, ή εμφανίζεται χωρίς άλλη υποκείμενη αιτία.

Advertisements

Γαστρεντερίτιδα

Η γαστρεντερίτιδα τείνει να εμφανίζεται περισσότερο κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Μια μελέτη το 2009 διαπίστωσε ότι ο ίδιος ο νορβιοϊός αναπτύσσεται στις χαμηλές θερμοκρασίες και εάν έχετε ήδη αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα η εξάπλωσή του είναι πιο συνηθισμένη το χειμώνα.

Λοίμωξη από ψευδομονάδα

Πρόκειται για ένα βακτήριο που ζει φυσιολογικά στον οργανισμό ενός υγιούς ανθρώπου χωρίς να προκαλεί επιπλοκές. Οι λοιμώξεις που προκαλεί είναι ευκαιριακές, δηλαδή οι επιπλοκές παρατηρούνται σε άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό ή σε ασθενείς. Η ψευδομονάδα ευδοκιμεί σε περιβάλλοντα όπου επικρατεί υγρασία (όπως υδρομασάζ και πισίνες), γι’ αυτό και μπορεί να προκαλέσει δερματικά εξανθήματα ή ωτίτιδα.

Ημικρανίες

Η ακριβής σχέση μεταξύ των αυξημένων περιπτώσεων ημικρανίας και του ψυχρού καιρού παραμένει μυστηριώδης. Το Εθνικό Ίδρυμα Κεφαλαλγίας σημειώνει ότι οι άνθρωποι που έχουν συχνούς πονοκεφάλους είναι πιο ευαίσθητοι τους χειμερινούς μήνες.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα