Μην χασετε

Οι 6 κοινοί μύθοι ομορφιάς για την επιδερμίδα που δεν ισχύουν και ποια είναι η πραγματικότητα

Μύθοι υπάρχουν σε όλες τις κατηγορίες, που ο περισσότερος κόσμος πιστεύει και αναπαράγει παρ’όλο που οι ειδικοί τους έχουν καταρρίψει.

Δες παρακάτω έξι κοινούς μύθους ομορφιάς που δεν ισχύουν, και ποια είναι η πραγματικότητα:

Το πρόσωπό θα πρέπει να “αναπνέει” μια φορά την εβδομάδα

Στην πραγματικότητα, το μακιγιάζ από μόνο του δεν χαλάει την ποιότητα της επιδερμίδας. Αυτό που όντως μπορεί να προκαλέσει κάτι τέτοιο, είναι το λάθος ντεμακιγιάζ.

Advertisements

Περισσότερο νερό=καλύτερη επιδερμίδα

Παρ’όλο που το να πίνουμε αρκετό νερό μέσα στη μέρα μας δίνει πολλά οφέλη, η πρόσληψη νερού δεν βοηθάει την ενυδάτωση της επιδερμίδας εκτός κι αν είσαι ήδη πολύ αφυδατωμένη.

Το δέρμα συνηθίζει τα προϊόντα

Αυτό που πραγματικά ισχύει, είναι πως το δέρμα αποκτά διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με τους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες, όπως ο καιρός και οι ορμονικές αλλαγές.

Advertisements

Τα φυσικά προϊόντα δεν είναι ερεθιστικά

Η αλήθεια είναι πως ναι, τα φυσικά προϊόντα δεν περιέχουν επιθετικά χημικά, αλλά αιθέρια έλαια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε κάποιες γυναίκες.

Οι πόροι συρρικνώνονται με τη σωστή φροντίδα

Το μέγεθος των πόρων σου εξαρτάται κυρίως από τα γονίδια σου, και δε γίνεται να αλλάξουν ξαφνικά μέγεθος. Κάτι όμως που επηρεάζει την εμφάνιση τους, είναι η φραγή, η οποία τους κάνει να φαίνονται μεγαλύτεροι. Γι’αυτό, είναι σημαντικό να καθαρίζεις σωστά το δέρμα σου και να κάνεις τακτικά απολέπιση μια με δύο φορές την εβδομάδα.

Το κρύο ξηραίνει το δέρμα 

Advertisements

Στην πραγματικότητα, αυτό που μπορεί να προκαλέσει ξηρασία στην επιδερμίδα είναι η εσωτερική θέρμανση. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις είναι να αγοράσεις έναν υγραντήρα και να τον αφήσεις ανοιχτό όλη τη νύχτα ενώ κοιμάσαι.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα