Μην χασετε

Οι 5 λόγοι για τους οποίους οι καυγάδες μπορεί να κάνουν καλό στις σχέσεις

Αν μαλλώνετε συχνά μη σκας. Δες το όλο ζήτημα από ένα άλλο πρίσμα.

Advertisements

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το 44% των παντρεμένων ζευγαριών πιστεύει ότι το να τσακώνονται περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα τους βοηθά να διατηρούν υγιείς και παραγωγικές σχέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην πραγματικότητα, τα ζευγάρια που διαφωνούν συχνά, αλλά πάντα με ειρηνικό τρόπο, είναι πιο πιθανό να παραμείνουν μαζί επειδή, παρά τις μικρές παρανοήσεις, γνωρίζουν ότι η αγάπη τους είναι αληθινή και ειλικρινής.

Ας δούμε γιατί το να καυγαδίζεις πού και πού μπορεί να είναι καλό για τη σχέση σου.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στις σχέσεις σου

1. Ο καυγάς είναι ένα σημάδι μιας ώριμης σχέσης
Η συνεχής αποφυγή των συγκρούσεων δεν είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να οικοδομήσουμε μια μακροχρόνια σχέση. Αντίθετα, εάν είσαι σε θέση να μιλήσεις σαφώς όταν διαφωνείς, αυτό σημαίνει ότι είσαι έτοιμη να πας την αγάπη σου σε άλλο επίπεδο. Οι ώριμοι άνθρωποι δεν καταφεύγουν σε προσωπικές επιθέσεις ούτε σε φωνές. Αντ ‘αυτού, προσπαθούν πάντα να συμβιβαστούν και να βελτιώσουν τη σχέση τους με τη βοήθεια ενός υγιούς επιχειρήματος.

2. Ένας καυγάς σημαίνει ότι ο άλλος σε ενδιαφέρει
Φυσικά, θα ήταν πολύ πιο εύκολο να κλείνεις τα μάτια σου σε κάποιες από τις συνήθειες του συντρόφου σου που σε τρελαίνουν. Αλλά το γεγονός ότι αντέχεις όλο τον πόνο και την ταλαιπωρία της σύγκρουσης για να πάρεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο μέλλον, μπορεί να είναι ένα σημάδι της αληθινής αγάπης.
Με άλλα λόγια, η διαφωνία σημαίνει ότι είσαι περισσότερο αφοσιωμένη. Απλά θυμήσου πόσο συχνά μάλωνες με τους γονείς ή τα αδέλφια σου. Το ίδιο ισχύει και για τον σύντροφό σου: αν διαφωνείς συχνά και πάντα το ξεπερνάς, αυτό σημαίνει ότι βλέπεις τη μεγαλύτερη εικόνα με το αγαπημένο σου πρόσωπο.

3. Ο καυγάς κάνει την επικοινωνία σας ευκολότερη
Για να αποκτήσεις εμπιστοσύνη στη σχέση σου, δεν πρέπει να παραμείνεις ήσυχη. Αντίθετα, είναι απαραίτητο να προσεγγίσεις τον συντροφό σου με ανοιχτό μυαλό, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις ενέργειές σου και ακούγοντας τον προσεκτικά.
Δεδομένου ότι η συζήτηση είναι μια από τις κυριότερες μορφές επικοινωνίας και η πιο ειλικρινής, βοηθά πραγματικά να επιταχύνει τα συναισθήματα της οικειότητας, της εμπιστοσύνης και της σύνδεσης και να διδάξει στον σύντροφό σου πώς να επικοινωνήσει μαζί σου με πιο παραγωγικό τρόπο.

4. Οι τσακωμοί είναι ένα σημάδι μιας υγιούς σχέσης
Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι υπάρχουν 7 βασικά σημεία για μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση και η συζήτηση είναι ένας από αυτούς. Στην πραγματικότητα, αν ένα ζευγάρι ποτέ δεν τσακώνεται, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν είναι πάει καλά μεταξύ τους…
Οι τσακωμοί βοηθούν τα ζευγάρια να αναθεωρήσουν τις αξίες και τα συναισθήματά τους, αντιμετωπίζοντας και συζητώντας τα πράγματα που είναι σημαντικά γι ‘αυτά. Ωστόσο, το επιχείρηματά σας πρέπει να είναι υγιή και όχι επιθετικά – προσπαθήστε πάντα να δείξετε τις θέσεις σας χωρίς να αυξήσετε τον τόνο της φωνής σας.

5. Ο τσακωμός μετριάζει τη δυσαρέσκεια
Το να είσαι σε μια σχέση δεν είναι τόσο εύκολο – αν ενδιαφέρεσαι για τον σύντροφό σου, πρέπει πάντα να βάζεις τα όριά σου. Και αν δεν κάνει το ίδιο για εσένα, μπορεί να αρχίσεις να αισθάνεσαι δυσαρέσκεια.

Advertisements

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στις σχέσεις σου

Μη στέκεσαι αμέτοχη όταν πρόκειται για τα πράγματα που είναι σημαντικά για εσένα μπορεί να κάνουν τον σύντροφό σου να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει με αποτέλεσμα η δυσαρέσκεια σου να αυξηθεί. Αυτός είναι ο δρόμος προς μια ανθυγιεινή σχέση.
Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος είναι να αφήσεις τα αρνητικά συναισθήματά σου έξω και να δείξεις στον σύντροφό σου ότι είστε και οι δύο ίσοι και έχετε τις δικές σας ανάγκες.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα