Μην χασετε

Οι 5 κορυφαίες τάσεις στα χρώματα μαλλιών για το 2021

Από το κλασικό balayage, μέχρι τις ιδιαίτερες peachy αποχρώσεις, αυτά είναι τα hair trends που θα μας απασχολήσουν περισσότερο φέτος, σύμφωνα με τον colorist, Άκη Αλεξίου.

Advertisements

Από την ΒΙΚΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ποιες θα είναι οι κορυφαίες τάσεις στα χρώματα μαλλιών για το 2021; Από box dyes και grown-out ρίζες, μέχρι “home-bré”, η περσινή χρονιά ήταν γεμάτη με ακούσιες τάσεις, εξαιτίας του επαναλαμβανόμενου κλεισίματος των κομμωτηρίων.

Φέτος οι colorists όντας γεμάτοι αισιοδοξία για το μέλλον και παράλληλα μη έχοντας ιδέα για το πότε θα επανέλθει η κανονικότητα στις ζωές μας, επιστρατεύουν τις καλύτερες τεχνικές για low-mentainance χρώματα μαλλιών, που θα μας επιτρέπουν να δείχνουμε in style χωρίς αυτό να επηρεάζεται από ένα πιθανό νέο lockdown.

Προκειμένου να μάθουμε όλες τις νέες τάσεις στα χρώματα μαλλιών 2021, μιλήσαμε με τον colorist Άκη Αλεξίου.

 Η θέση του ήταν ξεκάθαρη: “Οι τάσεις υπάρχουν για να επηρεαζόμαστε αλλά αυτό που επιλέγουμε στο τέλος είναι εκείνο που ταιριάζει στην κάθε γυναίκα, τις ανάγκες, το στιλ, την επιδερμίδα της”. Με γνώμονα αυτό, ακολουθούν τα πέντε hair trends που πιστεύει ότι θα μας απασχολήσουν περισσότερο φέτος:

Οι κορυφαίες τάσεις στα χρώματα μαλλιών 2021

Classic Balayage

Με την ημερομηνία της επόμενης εξόρμησης εκτός πόλης να είναι τελείως άγνωστη, το balayage, δηλαδή η τεχνική ξανοίγματος του χρώματος, που δημιουργεί το εφέ ηλιολουσμένων μαλλιών, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής φέτος.

Σε αντίθεση με παλαιότερες χρονιές που χρησιμοποιούνταν σκληρά silver, φέτος προτιμώνται πιο φυσικές αποχρώσεις του beige blonde και baby blonde, που δεν έχουν μεγάλη διαφορά σε σχέση με τη βάση. “Πρόκειται για μια low-maintenance αλλαγή στα μαλλιά, που καλεί για φρεσκάρισμα στο κομμωτήριο παρά μόνο όταν εσείς νιώσετε ότι το έχετε ανάγκη”, εξηγεί ο Άκης.

Advertisements

 

Highlights

Οι ανταύγειες έχουν κάνει δυναμικό comeback, όπως άλλωστε μαρτυρά το Instagram feed μας τους τελευταίους μήνες. “Φέτος θα μας απασχολήσει πολύ η τεχνική babylights ή αλλιώς California lights, δηλαδή οι λεπτές ανταύγειες που δείχνουν πολύ φυσικές”, λέει. “Εξίσου δημοφιλείς θα είναι και οι έντονες ανταύγειες με μεγαλύτερο contrast, επηρεασμένες από τα ’90s αλλά προσαρμοσμένες στο σήμερα”. 

 

Ginger

“Οι κόκκινες αποχρώσεις έχουν απενοχοποιηθεί πλέον απέναντι στις Ελληνίδες, και γι’ αυτό φέτος θα δούμε πολλές αποχρώσεις τους, από πολύ θεατρικές κόκκινες, μέχρι πιο φυσικές brown ginger“.

 

Cool Brown

Μία ακόμα κορυφαία τάση για φέτος είναι η μονοχρωμία στα καστανά χρώματα. Μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στις πιο ψυχρές αποχρώσεις του καστανού, οι οποίες μάλιστα λατρεύτηκαν από τους σχεδιαστές στις εβδομάδες μόδας του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Advertisements

Peachy

Στον αντίποδα εκείνων που επιλέγουν πιο φυσικά, low maintenance χρώματα μαλλιών, είναι εκείνες που μετά τα επαναλαμβανόμενα lockdowns αναζητούν μια πιο extreme αλλαγή στα μαλλιά τους τολμώντας ένα ιδιαίτερο χρώμα. “Οι γυναίκες που θέλουν να πειραματιστούν λίγο περισσότερο με τα μαλλιά τους, μπορούν να επιλέξουν μια ροδακινί ξανθιά απόχρωση ή μια strawberry blonde που θα χαρίσει φως και νεανικότητα στο πρόσωπό τους”.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα