Μην χασετε

Οι 5 αποχρώσεις μαλλιών που καμουφλάρουν τα σημάδια γήρανσης

Τα μαλλιά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εμφάνιση μιας γυναίκας κι έτσι, αν και λίγες το γνωρίζουν, η λάθος απόχρωσή τους μπορεί πολύ εύκολα να της προσθέσει χρόνια, κάνοντας το πρόσωπό της να δείχνει πιο θαμπό και κουρασμένο.

Advertisements

 

Αντλώντας έμπνευση από τις πιο διάσημες stars του Hollywood δημιουργήθηκε η παρακάτω λίστα με τα πιο κολακευτικά και κομψά χρώματα μαλλιών, έτσι ώστε να δείχνετε όσο νέα νιώθετε.

 

Golden Blonde

Αν αγαπάτε το ξανθό, αποφύγετε τις ψυχρές αποχρώσεις, όπως το έντονο σαντρέ και προτιμήστε πιο ουδέτερες και ζεστές αποχρώσεις, όπως το ξανθό της άμμου και του χρυσού, που θα «ζεστάνουν» και ταυτόχρονα θα φωτίσουν το πρόσωπό σας.

 

Soft ombré (Sombré)

Η προσθήκη φωτεινών τόνων και απαλών αντιθέσεων στα μαλλιά είναι το κλειδί για νεανική εμφάνιση. Οι σκουρόχρωμες ρίζες και οι ελαφρώς πιο ανοιχτόχρωμες άκρες αλά Sandra Bullock  αποτελούν ιδανική επιλογή για τις γυναίκες άνω των 50, καθώς μπορούν να κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πολύ πιο φρέσκο και λαμπερό.

Advertisements

 

Warm Tones

Οι πολύ σκούρες και οι έντονες αποχρώσεις τείνουν να “σκληραίνουν” τα χαρακτηριστικά του προσώπου τονίζοντας τις ατέλειες και τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα μπορούν να κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει θαμπή και κουρασμένη. Προτιμήστε ζεστές αποχρώσεις όπως το μελί ή το σοκολατί, που φωτίζουν την επιδερμίδα, “καμουφλάροντας” τα σημάδια γήρανσης.

 

Natural Brown

Μετά τα 50, αποφύγετε τις μεγάλες αντιθέσεις και προτιμήστε μια απόχρωση κοντά στο φυσικό σας, παίζοντας με λίγο πιο ανοιχτές, ζεστές ανταύγειες στο στεφάνι του κεφαλιού, όπως κάνει εδώ και χρόνια η Cindy Crawford.

 

Caramel highlights

Οι ανταύγειες στο χρώμα της καραμέλας αποτελούν εξαιρετική επιλογή για τις καστανές, που θέλουν «ανοίξουν» ελαφρώς το χρώμα των μαλλιών τους, καθώς μπορούν πολύ εύκολα να φωτίσουν το πρόσωπό και παράλληλα να “γλυκάνουν” τα χαρακτηριστικά τους. Πολύ σημαντικό plus είναι και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόχρωση δείχνει πάντα πολύ φρέσκια, ενώ δεν μπορεί παρά να εκτιμηθεί και το πόσο low maintenance είναι.

Advertisements

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα