Μην χασετε

Οι 4 «υγιεινές τροφές» που δε σας αφήνουν να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά

Θέλετε να χάσετε βάρος και ακολουθείτε υγιεινή διατροφή. Μήπως καταναλώνετε όμως τροφές με «κρυφές» θερμίδες χωρίς να το γνωρίζετε;

Ο καλύτερος τρόπος να διαχειριστείτε το βάρος σας είναι να ελέγξετε τις μερίδες που καταναλώνετε και να επιλέγετε μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών, καθαρών πρωτεϊνών και γαλακτοκομικών με χαμηλά λιπαρά.

Αυτό που πρέπει να αποφεύγετε σε κάθε περίπτωση είναι οι «υγιεινές τροφές» που τελικά δε σας αφήνουν να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά.

Τέτοιες είναι οι παρακάτω:

Advertisements

Γιαούρτι με φρούτα ή με γεύση:

Το γιαούρτι είναι σίγουρα μία από τις υπερ-τροφές που μας βοηθούν να αδυνατίσουμε. Είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου, ενώ τα προβιοτικά που περιέχει συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού. Παρ’ όλα αυτά, το συσκευασμένο γιαούρτι με φρούτα ή με ενισχυτικά γεύσης περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Αντί να αγοράσετε το γιαούρτι του εμπορίου, μπορείτε να επιλέξετε τα φρέσκα φρούτα που σας αρέσουν για να το συνοδεύσετε.

Πολύσπορα προϊόντα:

Τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι απαραίτητα στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. Ένα προϊόν ολικής άλεσης όμως δεν είναι το ίδιο με ένα πολύσπορο προϊόν. Τα προϊόντα ολικής άλεσης περιέχουν όλα τα μέρη του σπόρου κι έτσι μας παρέχουν θρεπτικά λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες και βιταμίνη Β. Τα πολύσπορα περιέχουν απλώς διαφορετικά είδη επεξεργασμένων σπόρων.

Ενισχυμένο νερό:

Μπορείτε να πάρετε τις απαραίτητες βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεστε εάν τρώτε ισορροπημένα, επιλέγοντας ποικιλία φρούτων και λαχανικών. Το νερό με γεύση περιέχει ζάχαρη κι έτσι μας φορτώνει με περιττές θερμίδες.

Έτοιμες σαλάτες:

Η σάλτσα και τα έξτρα υλικά μπορούν να προσθέσουν σε μια κατά τα άλλα «αθώα» και υγιεινή σαλάτα έως και 500 θερμίδες. Επίσης, τα πιο υγιεινά συστατικά της σαλάτας, όπως η τομάτα και το αγγούρι, συνήθως υπάρχουν σε μικρές ποσότητες στις έτοιμες σαλάτες.

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα