Μην χασετε

Οι 4 πρωινές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε για να χάσετε ευκολότερα βάρος

Ανεξάρτητα από τους στόχους που έχετε για το βάρος, την φυσική σας κατάσταση και την συνολική εικόνα της υγείας σας, είναι σημαντικό καθημερινά να κάνουμε υγιεινές επιλογές που μπορεί να κυμαίνονται από την διατροφή μας έως και τον τρόπο που περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο, καθώς με την πάροδο του χρόνου θα μετατραπούν στις υγιεινές συνήθειες που προάγουν την υγεία και το αίσθημα ευεξίας.

Advertisements

Κατά συνέπεια και η απώλεια μερικών κιλών δεν απαιτεί ριζικές αλλαγές, όπως η πλήρης αναθεώρηση της τρέχουσας διατροφής και του τρόπου ζωής σας αλλά την αναδιαμόρφωση των επιλογών σας, καθώς υιοθετώντας ορισμένες μικρές αλλά αποτελεσματικές συνήθειες, μπορείτε να μειώσετε το βάρος σας, διατηρώντας το στα επιθυμητά επίπεδα ενώ ταυτόχρονα βελτιώνετε και τα επίπεδα ευεξίας του οργανισμού.

Τι δεν πρέπει να ξεχνάτε κάθε πρωί..

Είναι λοιπόν σημαντικό να ξεκινάτε σωστά την ημέρα σας, δίχως να ξεχνάτε να:

1. Να τρώτε πρωινό υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη

Το πρωινό θεωρείται το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και όχι τυχαία, αφού μπορεί να καθορίσει σημαντικά τα επίπεδα της ενέργειάς σας μέσα στην μέρα. Συμβάλλει επίσης στο αίσθημα του κορεσμού μέχρι το μεσημεριανό σας γεύμα ενώ η κατανάλωση ενός πρωινού με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορεί να μειώσει την επιθυμία σας για ανθυγιεινά σνακ, συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους.

Η πρωτεΐνη μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απώλεια βάρους μειώνοντας τα επίπεδα της γκρελίνης, της «ορμόνης της πείνας» που μπορεί να εντείνει την όρεξή μας. Επιστημονική μελέτη μάλιστα έχει διαπιστώσει ότι το πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες καταστέλλει την έκκριση γκρελίνης πιο αποτελεσματικά συγκριτικά με το πρωινό υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες. Για αυτό θα ήταν καλό το πρωινό σας να περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως το γιαούρτι, τα αυγά, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους chia.

2. Να κάθεστε λίγο στον ήλιο

Το φως του ήλιου φαίνεται ότι είναι «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους για αυτό θα ήταν καλό να τραβήξετε τις κουρτίνες και να το αφήσετε να γεμίσει τους χώρους σας. Δοκιμάστε να περάσετε μερικά επιπλέον λεπτά κάτω από τον ήλιο κάθε πρωί, καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε ευκολότερα βάρος.

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη,  η έκθεση σε ακόμη και μέτρια επίπεδα φωτός σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας μπορεί να επηρεάσει το βάρος. Η έκθεση στο φως του ήλιου είναι παράλληλα ο καλύτερος τρόπος για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε βιταμίνη D. Ορισμένες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η ικανοποίηση των απαιτήσεων βιταμίνης D μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και ακόμη και στην διατήρησή του στα επιθυμητά επίπεδα.

3. Να εστιάζετε στο παρόν

Η ενσυνειδητότητα αποτελεί μια πρακτική που περιλαμβάνει την πλήρη συγκέντρωση του νου και την εστίαση της ενέργειας στην παρούσα στιγμή, με στόχο να αναγνωρίσετε και να αντιληφθείτε ποιες ακριβώς είναι οι σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας. Η πρακτική της ενσυνειδητότητας έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την απώλεια βάρους και ότι προωθεί υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Συγκεκριμένα μια μετά – ανάλυση 19 μελετών διαπίστωσε ότι οι παρεμβάσεις ενσυνειδητότητας αύξησαν την απώλεια βάρους και μείωσαν τις διατροφικές συμπεριφορές που σχετίζονται με την παχυσαρκία. Η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας είναι απλή. Για να ξεκινήσετε, δοκιμάστε να αφιερώσετε πέντε λεπτά κάθε πρωί καθισμένοι άνετα σε έναν ήρεμο χώρο για να συνδεθείτε με τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας.

Advertisements

4. Να πίνετε νερό

Για να ενισχύσετε την απώλεια βάρους, μπορείτε να δοκιμάσετε να πίνετε κάθε πρωί ένα ή δύο ποτήρια νερό. Αυτό διότι το νερό μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την ενεργειακή σας δαπάνη ή τον αριθμό των θερμίδων που καίει το σώμα σας, για τουλάχιστον 60 λεπτά. Επιπλέον, η αυξημένη πρόσληψη νερού μπορεί να μειώσει την όρεξη και επομένως την πρόσληψη τροφής. Ξεκινώντας λοιπόν την ημέρα με ένα ή δύο ποτήρια νερό, όχι μόνο ενισχύετε την διαδικασία απώλειας βάρους αλλά διατηρείτε και τον οργανισμό σας ενυδατωμένο.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα