Μην χασετε

Οι 4 παράγοντες που ενοχοποιούνται για την ευαισθησία των δοντιών

Αν κάθε φορά που τρώτε ή πίνετε κάτι κρύο ή ζεστό, νιώθετε πόνο στα δόντια, πιθανότατα τα δόντια σας να έχουν γίνει ευαίσθητα.

Advertisements

Η ευαισθησία των δοντιών είναι πολύ κοινό πρόβλημα και οφείλεται σε υποχώρηση των ούλων και έκθεση της οδοντίνης λόγω της κατεστραμμένης επιφάνειας των δοντιών και της διάβρωσης που έχουν υποστεί.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις αιτίες που προκαλούν ευαισθησία των δοντιών, ώστε να μπορέσετε να βελτιώσετε τη στοματική υγεία σας.

 

Δείτε παρακάτω ποιοι είναι οι παράγοντες ενοχοποιούνται για ευαισθησία των δοντιών:

Στοματικό διάλυμα:

Τα οξέα που περιέχουν πολλά στοματικά διαλύματα φθείρουν τα δόντια και καταστρέφουν το σμάλτο. Συμβουλευθείτε τον οδοντογιατρό σας, ώστε να επιλέξετε ένα διάλυμα που δε θα επιδεινώσει το πρόβλημα.

Τροφές:

Οι ντομάτες, τα εσπεριδοειδή και οι χυμοί φρούτων περιέχουν οξέα βλαβερά για τα δόντια. Η οξύτητα μειώνεται αν φάτε στη συνέχεια ένα κομμάτι τυρί ή πιείτε γάλα.

Λεύκανση:

Κάποια προϊόντα και οδοντόκρεμες για λεύκανση των δοντιών προκαλούν ευαισθησία. Τα συμπτώματα είναι προσωρινά και υποχωρούν όταν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο προϊόν.

Σκληρό βούρτσισμα:

Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί, ότι δηλαδή το επίμονο βούρτσισμα καθαρίζει καλύτερα τα δόντια, οι σκληρές οδοντόβουρτσες καταστρέφουν το σμάλτο των δοντιών και προκαλούν υποχώρηση των ούλων.

Advertisements

πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα