Μην χασετε

4 μικρές συνήθειες που θα κάνουν το σπίτι σου να δείχνει πάντα καθαρό και τακτοποιημένο

Όταν το σπίτι μας είναι καθαρό και τακτοποιημένο, μια ηρεμία και μια ψυχική ευεξία μας πλημμυρίζει με το που μπαίνουμε σε αυτό, ιδιαίτερα μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.

 

Ο τρόπος ζωής μας δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό την απροθυμία μας να αφιερώσουμε αρκετό από τον διαθέσιμο χρόνο μας στην καθαριότητα του σπιτιού.

Όλα γίνονται τόσο γρήγορα, οι ρυθμοί είναι καταιγιστικοί: η κούραση αναπόφευκτη και ο ελεύθερος χρόνος ελάχιστος. Για τους περισσότερους, οι δουλειές του σπιτιού είναι μια αναγκαία αγγαρεία.

Advertisements

Ωστόσο, το να βάλεις τάξη στο σπίτι και να καταπολεμήσεις το «μικρόβιο» της ακαταστασίας, είναι πιο απλό από όσο φαντάζεσαι σύμφωνα με τους ειδικούς.

 

Όπως διαβάζουμε στο apartment therapy όλα είναι θέμα οργάνωσης. Κάθε αντικείμενο στο σπίτι θα πρέπει να έχει τη δική του (συγκεκριμένη) θέση. Αν δεν την έχει, τότε ξεκινά το πρόβλημα.

Υπάρχουν 4 μικρές συνήθειες που αν καταφέρεις να τις υιοθετήσεις, τότε το σπίτι σου θα είναι πάντα τακτοποιημένο. Για να δούμε ποιες είναι:

Advertisements

 

1. Να διπλώνεις τα ρούχα σου και να μην τα αφήνεις εδώ και εκεί

Όταν επιστρέφεις από την δουλειά να μην πετάς τα ρούχα σου στην καρέκλα της κρεβατοκάμαρας, ούτε στο σαλόνι. Πάντα να τα τακτοποιείς και να τα τοποθετείς είτε πίσω στην ντουλάπα σου, είτε να τα βάζεις στα άπλυτα. Επίσης, όταν τα καθαρά ρούχα έχουν στεγνώσει από το πλυντήριο, να τα διπλώνεις πάντα, ακόμα κι αν είναι ασιδέρωτα. Ετσι, πάντα ο χώρος θα είναι τακτοποιημένος.

2. Να τακτοποιείς τα παπούτσια σου και να μην τα αφήνεις στο διάδρομο

Όπως και με τα ρούχα, έτσι και με τα παπούτσια πρέπει να τα βάζεις πίσω στη θέση τους. Μην τα αφήνεις στο διάδρομο του σπιτιού, ούτε από εδώ και εκεί. Μια παπουτσοθήκη είναι η ιδανική λύση για τακτοποιημένα παπούτσια.

 

Advertisements

3. Μην αφήνεις άπλυτα ποτήρια και πιάτα στον νεροχύτη

Πριν πέσεις για ύπνο καλό είναι να μην αφήνεις άπλυτα ποτήρια και πιάτα στην κουζίνα σου. Θα δεις ότι την επόμενη μέρα που θα ξυπνήσεις για να φτιάξεις πρωινό και να πιεις τον καφέ σου, η εικόνα μιας καθαρής κουζίνας είναι ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα.

4. Να καθαρίζεις τον πάγκο της κουζίνας και το κεντρικό τραπέζι του σαλονιού σου 

Διατηρώντας τις μικρές επιφάνειες σχετικά καθαρές καθ ‘όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολύ χρόνο το Σαββατοκύριακο για να κάνεις τη γενική καθαριότητα. Συνήθως ο πάγκος της κουζίνας και το κεντρικό σαλόνι του σπιτιού θέλει τακτοποίηση και αυτό πρέπει να το κάνεις κάθε μέρα.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα