Μην χασετε

Οι 4 κινδύνοι που κρύβει το καλοκαίρι για τα παιδιά

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή όλων και κυρίως των παιδιών. Οι καλοκαιρινές διακοπές περιλαμβάνουν ατελείωτο χρόνο παιχνιδιού, μπάνιο στη θάλασσα και παγωτό. Ωστόσο, το καλοκαίρι φέρνει επίσης ορισμένους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, οπότε πρέπει να δοθεί προσοχή ιδιαίτερα σε αυτούς.

 

Κίνδυνος αφυδάτωσης

Η ζέστη και η έντονη εφίδρωση αυξάνουν τον κίνδυνο της αφυδάτωσης για όλους, πόσο μάλλον για τα παιδιά. Προλάβετε την αφυδάτωση έχοντας τα εξής στα υπόψιν:

  • Δίνετε στο παιδί νερό ανά τακτά χρονιά διαστήματα – ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό περιβάλλον
  • Εντάξτε στη διατροφή του φρούτα εποχής που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως είναι το καρπούζι και το πεπόνι.
  • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες με υπερβολική ζέστη, δηλαδή από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα.
  • Ντύστε το παιδί με ελαφρά ρούχα για να ελαττώσετε την εφίδρωση

 

Advertisements

Κίνδυνος εγκαύματος από τον ήλιο

Το δέρμα των παιδιών είναι πολύ πιο ευαίσθητο από αυτό των ενηλίκων για αυτό και χρειάζεται ακόμα περισσότερη φροντίδα και προσοχή. Τα παιδιά μεγαλύτερα των έξι μηνών πρέπει απαραιτήτων να φορούν αντηλιακό τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έξοδό τους από το σπίτι.

Επίσης, στην παραλία φροντίστε να ανανεώνετε το αντηλιακό του παιδιού τουλάχιστον κάθε μία ώρα, ιδιαίτερα εάν δεν είναι υπό σκιά. Μην ξεχνάτε το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου του παιδιού. Όσον αφορά το καπέλο, προτιμήστε ένα με γείσο το οποίο προστατεύει ακόμα περισσότερη επιφάνεια από το σώμα του παιδιού.

 

Advertisements

Κίνδυνος πνιγμού

Όπως έχει αναφέρει η παιδίατρος, Μαριαλένα Κυριακάκου, «ο πνιγμός αποτελεί την κυριότερη αιτία θανάτου για τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των βρεφών και των νηπίων».

Η ειδικός συμβουλεύει τους γονείς να τηρήσουν τα τις οδηγίες για την ασφαλή οδήγηση των παιδιών, να εφοδιαστούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό και πάντα να επιβλέπουν τα παιδιά όσο είναι μέσα στο νερό.

 

 

Advertisements

Κίνδυνος χτυπήματος

Το καλοκαίρι, τα παιδιά παίζουν κατά κύριο λόγο σε εξωτερικούς χώρους. Τρέχουν, κάνουν ποδήλατο και πολλές ακόμα δραστηριότητες με έντονη σωματική δραστηριότητα. Οι πιθανότητες ατυχήματος συνεπώς αυξάνονται, για αυτό είναι σημαντικό να έχετε πάντα ένα φαρμακείο με τα απαραίτητα στο σπίτι.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα