Μην χασετε

Οι 3 συνήθειες των γιορτών που καταστρέφουν την επιδερμίδα

Η εορταστική περίοδος είναι πλέον μια ανάσα μακριά, και το πρόγραμμα μας σιγά σιγά γεμίζει από χριστουγεννιάτικα πάρτι, ρεβεγιόν, γιορτές και εξόδους με τα άτομα που αγαπάμε. Τι κινδύνους ενέχουν όμως αυτές οι μέρες και τι πρέπει να προσέξεις; Η διατροφολόγος, Aimee Benbow, αποκαλύπτει τις 3 γιορτινές συνήθειες που καταστρέφουν την επιδερμίδα:

Advertisements

Χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Η εορταστική περίοδος είναι πάντα γεμάτη με κοινωνικά events που αναπόφευκτα συνεπάγονται την κατανάλωση αλκοόλ. Δεν είναι μυστικό ότι η ξαφνική αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ έχει αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό. Γνώριζες όμως ότι μπορεί επίσης να κάνει την επιδερμίδα να δείχνει πιο θαμπή και άτονη; “Το αλκοόλ είναι ένας από τους ταχύτερους τρόπους αφυδάτωσης του δέρματος“, λέει η Benbow. “Δεν έχει ουσιαστικά καμία θρεπτική αξία και θα αποστραγγίσει το δέρμα από τα φυσικά του έλαια και τις θρεπτικές ουσίες“.

Σύμφωνα με τη γιατρό, το πρόβλημα δεν σταματά μόνο στην αφυδάτωση της επιδερμίδας. “Η βιταμίνη Α είναι μια θρεπτική ουσία που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι απαραίτητη για τα μάτια και το δέρμα. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να στερήσει από το το σώμα τη βιταμίνη Α και έτσι να κάνει την επιδερμίδα να δείχνει θαμπή“, λέει.  “Εάν το πρόγραμμα σου είναι γεμάτο με εκδηλώσεις που συνεπάγονται κατανάλωση αλκοόλ, θα ήθελα να συστήσω την κατανάλωση ενός συμπληρώματος βήτα-καροτίνης για να διασφαλίσεις ότι δεν θα στερήσετε από το σώμα την απαραίτητη βιταμίνη Α”.

Η υψηλή περιεκτικότητα των ποτών σε σάκχαρα είναι και ένας ακόμα λόγος που η επιδερμίδα μπορεί να δείχνει θαμπή την επόμενη μέρα. “Τα αλκοολούχα ποτά είναι συχνά φορτωμένα με ζάχαρη και έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Κατά συνέπεια, όταν πίνουμε κρασί, μπίρα και κοκτέιλ, έχουμε μια αιφνίδια αύξηση στα επίπεδα ινσουλίνης του σώματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του δέρματος ή ακόμα και ακμή“, λέει η γιατρός. Επιπρόσθετα, όπως υποστηρίζει η ίδια, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης ανοίγει το δρόμο για την πρόωρη γήρανση. Η ίδια προτείνει την κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για να αποτραπεί η αφυδάτωση του δέρματος.

Μη επαρκές ντεμακιγιάζ

Ακόμα και οι πιο τακτικές, παραδέχονται πως την περίοδο των γιορτών κοιμούνται πολλές φορές φορώντας μακιγιάζ. Η συνήθεια αυτή μπορεί να είναι όμως πραγματικά επιζήμια για την υγεία του δέρματος. Ο ύπνος επιτρέπει στο σώμα να επανορθώνει τις βλάβες του αποτελεσματικά και βοηθά στην ανανέωση του δέρματος μέσω της αυξητικής ορμόνης. Όταν κοιμάσαι φορώντας μακιγιάζ, δεν πρόκειται να σταματήσεις την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης, αλλά θα εμποδίσεις τη λειτουργία της, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι λιγότερο αποτελεσματική, λέει η Benbow.

Κακή διατροφή

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τις περισσότερες φορές συνεπάγεται τις λιγούρες για πρόχειρο φαγητό. Το αλκοόλ προτρέπει τον εγκέφαλο να απελευθερώσει γαλανίνη, μια χημική ουσία που κάνει πιο έντονη τη λαχτάρα για λιπαρά τρόφιμα. Ακόμη και μετά από έναν καλό ύπνο μετά το ξενύχτι, τα επίπεδα γαλανίνης στο σώμα είναι υψηλότερα από το συνηθισμένο.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα