Μην χασετε

Οι 3 πιο συνηθισμένοι λόγοι που το νήπιο αργεί να κοιμηθεί το βράδυ

Οι λόγοι για τους οποίους τα παιδιά μένουν ξύπνια το βράδυ έως αργά ποικίλλουν ανάλογα με την κάθε οικογένεια.

Advertisements

 

Οι πιο συνηθισμένοι είναι οι εξής:

Άστατα χρονοδιαγράμματα

Η εργασία, οι μετακινήσεις και οι εξωσχολικές δραστηριότητες μπορούν να επηρεάσουν το πρόγραμμα του παιδιού. Όταν ο χρόνος δεν είναι αρκετός, πιθανόν οι ίδιοι οι γονείς να παρατείνουν το χρόνο του ύπνου των παιδιών είτε γιατί θέλουν λίγο να τα δουν είτε γιατί δεν είναι συνεπείς.

Γκρίνια παιδιών

Οι γονείς είναι εξαντλημένοι μέχρι το τέλος της ημέρας και συχνά δεν έχουν τη δύναμη να τηρήσουν τους κανόνες για τον ύπνο. Αν μάλιστα τα παιδιά ξεκινήσουν τη γκρίνια λέγοντας ότι δεν θέλουν ακόμα να κοιμηθούν, ενδίδουν μην έχοντας την ενέργεια και τη διάθεση να διαφωνήσουν μαζί τους.

Ύπνος με έναν από τους γονείς

Πολλά παιδιά θέλουν έναν από τους δύο γονείς για να κοιμηθούν. Και οι γονείς έχουν δύο επιλογές: είτε θα κοιμηθούν  νωρίς μαζί τους ή τα παιδιά θα μείνουν ξύπνια έως αργά περιμένοντάς τους. Πόσοι όμως γονείς μπορούν να κοιμηθούν από τις 8 ή 9 το βράδυ;

 

Τι μπορείτε να κάνετε

Αν θέλετε να προσαρμόσετε τον ύπνο του μικρού παιδιού σας ώστε να κοιμάται νωρίς το βράδυ, δοκιμάστε τα ακόλουθα:

-Δημιουργήστε ένα ευνοϊκό περιβάλλον ύπνου

Αποφύγετε την τηλεόραση ή τα παιχνίδια τουλάχιστον 45 λεπτά πριν από τον βραδινό ύπνο. Απεναντίας, καθιερώστε σταθερή ώρα μπάνιου και φαγητού, χαμηλώστε τα φώτα και χαλαρώστε μαζί του διαβάζοντας του ένα βιβλίο.

Advertisements

-Σταδιακή μετάβαση

Ρυθμίστε τόσο την ώρα του ύπνου όσο και το πρωινό ξύπνημα, κατά 15 πιο νωρίς ( σταδιακά). Εάν το 2χρονο παιδί σας κοιμάται συνήθως στις 10 μ.μ., πηγαίνετε στο κρεβάτι πιο νωρίς ώστε να κοιμηθεί στις 9:45 μ.μ. Συνεχίστε αυτό το μοτίβο μέχρι να φτάσετε στον επιθυμητό χρόνο ύπνου.

-Να είναι συνεπείς

Οι συνήθειες καθιερώνονται με την επανάληψη. Μπορεί να δυσκολευτείτε στην αρχή, όμως με επιμονή, υπομονή και πρόγραμμα το παιδί σας θα μάθει να κοιμάται πιο νωρίς το βράδυ.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα