Μην χασετε

Οι 3 καλύτερες συμβουλές για να μάθεις πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη ενυδατική κρέμα για το πρόσωπό σου

Η ενυδάτωση είναι η κορυφαία ανάγκη για κάθε επιδερμίδα, γι’αυτό η αγορά και η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας είναι πολύ σημαντική. Δες παρακάτω τις καλύτερες συμβουλές για να μάθεις πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη για το πρόσωπό σου:

Advertisements

Γνώρισε καλύτερα το δέρμα σου

Ο πιο σημαντικός παράγοντας σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να επιλέξεις μια ενυδατική κρέμα, είναι ο τύπος επιδερμίδας σου. Η λιπαρή, η μεικτή και η ξηρή επιδερμίδα είναι τρεις διαφορετικές κατηγορίες με τελείως διαφορετικές ανάγκες. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις, είναι πως ο τύπος της επιδερμίδας δεν αλλάζει μόνο με την ηλικία, αλλά και από διαφοροποιήσεις στο περιβάλλον, από φάρμακα και αντισυλληπτικά, από σκευάσματα ειδικά για τις ρυτίδες, από μια χρόνια ασθένεια, μια εγκυμοσύνη ή από την εμμηνόπαυση.

Διατήρησε την κρέμα καθαρή

Μην αφήνεις τη συσκευασία της ενυδατικής σου ανοιχτή ή εκτεθειμένη σε υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία.

Καλύψτε τις ανάγκες της επιδερμίδας σου σε διαφορετικές ώρες

Όπως λέει και η σύμβουλος ομορφιάς πολλών celebrities και κορυφαία αισθητικός της Olay, τα πρωί είναι καλύτερο να χρησιμοποίησεις μια πλούσια ενυδατική κρέμα με SPF για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και το βράδυ μια πιο δραστική αντιρυτιδική ή συσφικτική φόρμουλα.

Τέλος, θυμήσου πως για να κρίνεις την αποτελεσματικότητα ή την αναποτελεσματικότητα μιας ενυδατικής κρέμας, θα πρέπει να κάνεις υπομονή τουλάχιστον 2 μήνες, σύμφωνα με τον Dr Tom Mammone, διευθυντή Έρευνας και Ανάπτυξης Clinique. Όπως εξηγεί ο ίδιος, αυτό είναι το διάστημα που χρειάζεται η επιδερμίδα για να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει τα μηνύματα που λαμβάνει από τη σύνθεση της κρέμας. Επίσης, μην αμελείς να αλλάζεις κρέμα όταν αλλάζει ο καιρός. Προτίμησε ανάλαφρες φόρμουλες όταν έχει ζέστη και υγρασία και πιο πλούσιες συνθέσεις όταν οι θερμοκρασίες κατεβαίνουν.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα