Μην χασετε

Οι 28 κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019

Οι διάσημοι οίκοι μόδας δεν παρουσίασαν μόνο τις κορυφαίες τάσεις της μόδας στις πασαρέλες τους, αλλά ένα ολοκληρωμένο πακέτο των trends της εποχής.

Advertisements

Μαζί λοιπόν με το τι θα φορεθεί και το ποιες τσάντες θα κυριαρχήσουν, παρουσίασαν και τις τάσεις στο μακιγιάζ για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019.

Ορισμένες εξ αυτών έχουν διαχρονική αξία και παραμένουν στην κορυφή εδώ και πολλά χρόνια, ενώ άλλες είναι πιο καινούργιες. Κάποιες μάλιστα μπορεί να είναι και λίγο παρατραβηγμένες, γεγονός που τις κάνει πολύ ιδιαίτερες και δύσκολες στο να ακολουθηθούν από γυναίκες με πιο παραδοσιακό γούστο.

Ποια θα είναι λοιπόν τα χρώματα, τα στυλ και γενικότερα τα makeup trends για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνα; Ανακαλύψτε τα όλα μέσα από μια λίστα με τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ.

No-Makeup μακιγιάζ

Η τάση του no makeup μακιγιάζ που τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί πολύ, παραμένει στην κορυφή των makeup trends και γι’ αυτό το Φθινόπωρο / Χειμώνα. Πρόκειται για ένα μακιγιάζ που αναδεικνύει την φυσική ομορφιά της γυναίκας χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερα καλλυντικά προϊόντα.

Οι nude αποχρώσεις έχουν την τιμητική τους και χρησιμοποιούνται τόσο στα μάτια, όσο και στα χείλη. Πολλές φορές μάλιστα μπορεί να παραλειφθεί η εφαρμογή κραγιόν, σκιάς, ακόμη και της μάσκαρας.

Το μινιμαλιστικό αυτό μακιγιάζ σε όλο το πρόσωπο μπορεί να δημιουργηθεί απλά με την εφαρμογή της ενυδατικής και αντηλιακής σας κρέμας. Δεν χρειάζεται να φορέσετε τίποτε άλλο αν δεν το θεωρείτε απαραίτητο.

Χλωμό make up

Οι γυναίκες που διαθέτουν πολύ ανοιχτόχρωμη και σχεδόν χλωμή επιδερμίδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν αυτομαυριστικά προϊόντα, να κάθονται με τις ώρες κάτω από τον ήλιο για να μαυρίσουν ή να επενδύουν στην τερακότα, προκειμένου να αποκτήσουν το ηλιοκαμένο look. Μια όμως από τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 κάνει το χρώμα της επιδερμίδας τους ιδανικό.

Οι διάσημοι οίκοι μόδας παρουσίασαν στις πασαρέλες τους τον φυσικό και χλωμό αυτό τόνο επιδερμίδας των μοντέλων τους, προτάσσοντας το ως τάση για την εποχή.

Advertisements

Απαλό contour

Το έντονο contouring που είχε αποτελέσει τον τελευταίο καιρό σημαντικό στοιχείο του μακιγιάζ, σταματάει πλέον να αποτελεί μια από τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ. Για τη φετινή σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνα το contour ακολουθεί τις φυσικές φωτοσκιάσεις και παίζει με το σχήμα του προσώπου σας.

Ρουζ σε ροδακινί – ροζ απόχρωση

Τα σκούρα μπρονζέ ρουζ που δημιουργούν το εντυπωσιακό ηλιοκαμένο look αντικαθίστανται με απαλές ροδακινί – ροζ αποχρώσεις. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές οι τάσεις στο μακιγιάζ για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 θέλουν ένα πιο ζεστό, φυσικό τόνο στο πρόσωπο σε συνδυασμό με γήινες αποχρώσεις.

Χρησιμοποιήστε λοιπόν μια θερμή ροδακινί απόχρωση ρουζ και εφαρμόστε τη ψηλά στα ζυγωματικά για να δώσετε φρεσκάδα και νεανική όψη στο πρόσωπο σας, ή απλώστε το αντί για contouring.

Επιβλητική σκιά ματιών και no makeup

Σε αντίθεση με το no makeup μακιγιάζ έρχεται η τάση των έντονων σκιών ματιών. Διατηρήστε λοιπόν όλο το πρόσωπο άβαφο και επενδύστε σε μια έντονη και επιβλητική σκιά που θα καλύψει όλο το κινητό βλέφαρο. Πρόκειται για ένα makeup trend που φέρνει σε αντίθεση το «γυμνό» πρόσωπο με το χρωματιστό μάτι.

Χωρίς mascara

Μιας και το no makeup αποτελεί μια από τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019, η παράλειψη της μάσκαρας θα αποτελέσει ένα ακόμη στοιχείο για να το πετύχετε.

Αφήστε λοιπόν το πρόσωπο σας τελείως άβαφο ή βαφτείτε κανονικά και παραλείψτε την μάσκαρα, δημιουργώντας ένα όμορφο και μοντέρνο μακιγιάζ.

Ανέμελα φρύδια

Τα φρύδια αποτελούν ως γνωστόν ένα χαρακτηριστικό του προσώπου που πλαισιώνει τα μάτια και τα κάνει να δείχνουν εκθαμβωτικά. Όταν μάλιστα βαφτούν σωστά και γεμιστούν τα κενά τους, κάνουν το βλέμμα σαγηνευτικό.

Φέτος το Φθινόπωρο / Χειμώνα όμως τα φρύδια γίνονται πιο ανέμελα, χτενισμένα κυρίως προς τα πάνω και γεμισμένα με τζελ φρυδιών. Προκειμένου λοιπόν να πετύχουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα που ταιριάζει απόλυτα με το no makeup μακιγιάζ, οι ειδικοί αποφάσισαν πως το μολύβι για τα φρύδια δεν θα φορεθεί αυτή τη σεζόν.

Advertisements

Μπλε στα μάτια

Το μπλε στα μάτια συνεχίζει να αποτελεί μια από τις τάσεις στο μακιγιάζ για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019. Με τη μορφή σκιάς ματιών, χρωματιστού μολυβιού, eyeliner ή μάσκαρας το μπλε σε όλες του τις αποχρώσεις θα στολίσει και θα δώσει χρώμα στα μάτια.

Επιλέξτε λοιπόν να φωτίσετε τα μάτια σας με γαλάζιο, μπλε ηλεκτρίκ ή γαλαζοπράσινο χρώμα, είτε να τους δώσετε ένα σαγηνευτικό και μυστηριώδες βλέμμα με μπλε σκούρο – navy.

Διάφορα χρώματα στα μάτια

Αν σας αρέσει να πειραματίζεστε με τα χρώματα σκιών ή μολυβιών στα μάτια, τότε φέτος είναι η χρονιά σας. Παίξτε με όλες τις αποχρώσεις μάσκαρας, μολυβιών ή σκιών και προσθέστε στο φθινοπωρινό – χειμωνιάτικο μακιγιάζ σας μια πιο καλοκαιρινή, παιχνιδιάρικη και φωτεινή νότα, ξεφεύγοντας από τα all time classic μαύρα, μπεζ και καφέ χρώματα της εποχής.

Ροζ στα μάτια

Το ροζ σε όλες του τις αποχρώσεις παραμένει και πάλι στην κορυφή των τάσεων στο μακιγιάζ. Από το απαλό παλ ή παστέλ ροζ μέχρι το έντονο φούξια, οι επιλογές για να δημιουργήσετε εντυπωσιακά φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα μακιγιάζ είναι άφθονες.

Συνδυάστε ροζ αποχρώσεις μεταξύ τους ή με άλλα χρώματα όπως τα γήινα, το μωβ και το μπλε και κλέψτε τις εντυπώσεις σε κάθε σας εμφάνιση.

Δοκιμάστε να φορέσετε ροζ σκιές ματιών, να πειραματιστείτε με τις διάφορες ροζ αποχρώσεις eyeliner ή να χρωματίσετε ροζ τις βλεφαρίδες σας με μια χρωματιστή μάσκαρα. Ότι κι αν δοκιμάσετε θα είστε In.

Glitter και ιριδίζουσες σκιές ματιών

Αν ψάχνετε έναν τρόπο για να κάνετε ένα λαμπερό και εντυπωσιακό συνήθως βραδινό μακιγιάζ, τότε οι σκιές με γκλίτερ ή ιριδίζουσα υφή είναι ιδανικές. Πρόκειται για μια ακόμη από τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 που θα κάνει αισθητή την παρουσία της.

Οι σκιές αυτές μπορούν να μεταμορφώσουν πολύ γρήγορα ακόμη και το πιο απλό μακιγιάζ, κάνοντας το εκθαμβωτικό. Ίσως μάλιστα είναι η πιο εύκολη λύση για να μετατρέψετε ένα απλό καθημερινό και πρωινό μακιγιάζ σε βραδινό και εορταστικό με μια μόνο κίνηση.

Σκιές ματιών σε καφέ – γήινες αποχρώσεις

Οι ουδέτερες και γήινες αποχρώσεις σκιών δεν είναι ποτέ βαρετές και ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες. Πρόκειται για σκιές που μπορεί να είναι ματ, ιριδίζουσες ή multitonal και να φορεθούν όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις.

Βάψτε λοιπόν τα μάτια σας σε κάραμελ, χρυσοκαφέ ή στο χρώμα του καπουτσίνο και θα κλέψετε τις εντυπώσεις.

Πολύχρωμες color-block σκιές ματιών

Εμπνευσμένα από την δεκαετία του ’60, τα color block μακιγιάζ που συνδυάζουν έντονες και διαφορετικές αποχρώσεις σκιών σε ένα μακιγιάζ ματιών θα αποτελέσουν κορυφαία τάση για την εποχή. Τολμήστε λοιπόν να κάνετε ένα ξεχωριστό και εντυπωσιακό βάψιμο ματιών που θα τραβήξει τα βλέμματα συνδυάζοντας πορτοκαλί με μωβ, πράσινο με ροζ κλπ. Απλά βάλτε την φαντασία σας να δημιουργήσει και παίξτε με τα χρώματα.

Μαύρο eyeliner

Ένα all time classic στοιχείο που δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί μια από τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για το φετινό Φθινόπωρο / Χειμώνα είναι και το μαύρο eyeliner. Πρόκειται για την γραμμή αυτή που κάνει το γυναικείο βλέμμα εκθαμβωτικό και σαγηνευτικό ακόμη κι αν δεν συνδυαστεί με κάποια σκιά ματιών. Από μόνη της η γραμμή αυτή μπορεί να κάνει τη διαφορά και να απογειώσει το μακιγιάζ σας για όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Κάποιες γυναίκες προτιμούν να δημιουργούν μια λεπτή γραμμή κατά μήκος των πάνω βλεφαρίδων που θα δώσει ένταση στα μάτια. Ορισμένες πάλι επιλέγουν να τραβούν την γραμμή έξω από το μάτι δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό cat eye look.

Έντονο exaggerated cat eyes

Το cat eyes μακιγιάζ αποτελεί μια τάση που παραμένει πάντα στην κορυφή. Είναι πολύ δημοφιλές και μπορεί να απογειώσει την εμφάνιση κάθε γυναίκας. Το σύνηθες βέβαια είναι η δημιουργία ενός μικρού τραβήγματος έξω από την άκρη του ματιού. Στις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019, οι διάσημοι οίκοι μόδας παρουσίασαν ένα extreme τράβηγμα.

Η υπερβολή αυτή στο cat eye μακιγιάζ αποκαλύπτει μια τολμηρή, μη συμβατική και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα που δεν φοβάται να τολμήσει κάτι το ξεχωριστό.

Μάλιστα πολλοί makeup artists θέλησαν να παρουσιάσουν ένα ανάποδο cat eye. Τι σημαίνει αυτό; Δημιούργησαν την γραμμή κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων.

Χρωματιστό eyeliner

Αν πάλι προτιμάτε το χρώμα στα μάτια σας, μπορείτε να παίξετε με τα χρωματιστά eyeliner. Δημιουργήστε έτσι ένα πιο εντυπωσιακό, νεανικό και ζωηρό μακιγιάζ για το Φθινόπωρο / Χειμώνα.

Δοκιμάστε για παράδειγμα να τονίσετε τα μπλε μάτια με eyeliner σε χρώματα όπως μπλε, ροζ, μοβ και πορτοκαλί. Από την άλλη μεριά, στα πράσινα μάτια ταιριάζουν χρώματα σαν το μωβ, σκούρο ροζ και γαλάζιο. Όσον αφορά τα καστανά μάτια, μπορούν να δείχνουν εκθαμβωτικά με ανοιχτό μωβ, βαθύ πράσινο και navy μπλε.

Η γραμμή του eyeliner σε διάφορες παραλλαγές

Πέρα από το κλασσικό μαύρο και τις χρωματιστές γραμμές με eyeliner, δεν ήταν λίγες οι φορές που είδαμε στις πασαρέλες των διάσημων οίκων μόδας περίεργες και ιδιαίτερες παραλλαγές της γραμμής. Το freestyle eyeliner λοιπόν δίνει τη δυνατότητα να γίνετε δημιουργική, επιτρέποντας την πρωτοτυπία, την ελευθερία κινήσεων και την τέχνη.

Γραμμές διπλές, χοντρές, διακεκομμένες και γενικότερα σε παράξενα σχήματα αποτελούν κορυφαία τάση της εποχής.

Waterlined – Μολύβι στις εσωτερικές γραμμές των βλεφαρίδων

Αν ανήκετε στις γυναίκες που τους αρέσει να καθορίζουν το σχήμα των ματιών τους, τότε αυτή είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 που θα θέλετε να ακολουθήσετε. Πρόκειται για το βάψιμο των εσωτερικών γραμμών των βλεφαρίδων τόσο πάνω, όσο και κάτω από το μάτι. Η συγκεκριμένη τεχνική λέγεται Tightlining και είναι πολύ εύκολη στην εφαρμογή της.

Ασημί στην εσωτερική γωνία του ματιού

Μια ακόμη από τις τάσεις που είδαμε να προτείνουν οι ειδικοί για τη νέα σεζόν είναι η εφαρμογή ασημί σκιάς στις εσωτερικές γωνίες των ματιών. Το μικρό αυτό τρικ δημιουργεί ένα εφέ φρεσκάδας, αφύπνισης και απόστασης. Επίσης, δίνει φως στο βλέμμα και μεγαλώνει τα μάτια ή την απόσταση μεταξύ τους.

Δοκιμάστε λοιπόν να κάνετε οποιοδήποτε μακιγιάζ θέλετε και να προσθέσετε λίγη ασημί σκιά στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει και θα σας κάνει να λάμψετε.

Bedroom Smokey Eyes

Για να δημιουργήσετε το εντυπωσιακό, επιβλητικό και μοντέρνο bedroom smokey eyes μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποχρώσεις του καφέ, του χάλυβα και του μαύρου. Τα μολύβια, τα τζελ, οι σκιές και τα υγρά eyeliner είναι ιδανικά για να το πετύχετε.

Η καλύτερη εκτέλεση του ήταν το επιμελώς ατημέλητο, αναμεμειγμένο και ελαφρώς μουτζουρωμένο βάψιμο ματιών. Για να ολοκληρώσετε όμως το μακιγιάζ σας μπορείτε να κάνετε ένα απαλό contour και nude χείλη. Εναλλακτικά, διατηρήστε φυσικούς ματ τόνους σε όλο το πρόσωπο εκτός των ματιών. Με αυτό τον τρόπο τα μάτια θα μιλούν από μόνα τους σαγηνεύοντας τα πλήθη.

Advertisements

Χρωματιστή μάσκαρα

Όπως είδαμε και σε άλλες τάσεις στο μακιγιάζ για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019, το χρώμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα κορυφαία makeup trends της σεζόν. Ένας ακόμη τρόπος λοιπόν για να προσθέσετε χρώμα και να δώσετε έναν παιχνιδιάρικο και φωτεινό τόνο στο μακιγιάζ σας είναι η χρωματιστή μάσκαρα. Χρησιμοποιώντας την μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά, φρέσκα και νεανικά μακιγιάζ για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις.

Nude χείλη

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να φοριούνται κατά κόρον οι nude αποχρώσεις στα χείλη. Είναι ιδανικές για να ολοκληρώσουν ένα no makeup μακιγιάζ ή να συνδυαστούν με ένα έντονο μακιγιάζ ματιών διατηρώντας μια ισορροπία. Εξίσου εντυπωσιακός είναι ο συνδυασμός ενός βαψίματος σε γήινους τόνους με τα νουντ χείλη.

Οι πιο δημοφιλείς αποχρώσεις στα nude κραγιόν είναι οι μπεζ, ανοιχτές καφέ και ροζ.

Άβαφα χείλη

Εξίσου εντυπωσιακά με τα nude χείλη είναι και τα άβαφα. Πρόκειται για το ιδανικότερο βάψιμο χειλιών που μπορεί να ολοκληρώσει την κορυφαία τάση του no makeup μακιγιάζ.

Παραλείψτε λοιπόν το περίγραμμα, το κραγιόν και το lip gloss, αφήνοντας τα χείλη σας φυσικά.

Έντονα χρώματα κραγιόν και no makeup

Σε αντίθεση με τα άβαφα χείλη και τις nude αποχρώσεις κραγιόν έρχονται τα έντονα και σκούρα χείλη, τα οποία μπορούν εξίσου να συνδυαστούν με το κορυφαίο trend του no makeup μακιγιάζ.

Τα έντονα και τολμηρά χρώματα στα χείλη σε συνδυασμό με ένα άβαφο πρόσωπο αποπνέουν φρεσκάδα. Είναι άκρως εντυπωσιακά και μπορούν να μεταμορφώσουν πλήρως ένα γυναικείο πρόσωπο σε μια στιγμή. Αν λοιπόν δεν προλαβαίνετε να βαφτείτε ή βγήκατε έξω αμακιγιάριστη και το μόνο που έχετε στην τσάντα σας είναι ένα σκούρο ή έντονο κραγιόν, κανένα πρόβλημα. Βάψτε τα χείλη σας και κλέψτε τις εντυπώσεις!

Glossy Lips

Μια ακόμη από τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 -2019 είναι τα glossy lips. Τα γυαλιστερά χείλη αποπνέουν μια νεανική και θηλυκή ενέργεια.

Advertisements

Το κλειδί για την υιοθέτηση του συγκεκριμένου trend είναι να έχετε απαλά και λεία χείλη. Γι’ αυτό καλό θα είναι να κάνετε μια φορά την εβδομάδα απολέπιση στα χείλη σας με ζάχαρη και μέλι, όπως και να εφαρμόζετε συχνά ένα lip balm.

Lip Stains

Τα lip stains είναι συγγενικά καλλυντικά με τα κραγιόν. Προσδίδουν μια πυκνή, χρωματική ματ χρωστική ουσία μακράς διαρκείας στα χείλη, καθιστώντας τα ιδανικά για το γραφείο και τις στιγμές που χρειάζεστε ένα κραγιόν που θα κρατήσει ώρες.

Το ματ φινίρισμα που επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ενός lip stain δεν μπορεί εύκολα να γίνει με ένα κλασσικό κραγιόν. Επίσης, καθώς φεύγει σιγά σιγά το χρώμα του συγκεκριμένου προϊόντος από τα χείλη, δημιουργείται ένα επιμελώς ατημέλητο βάψιμο που σαγηνεύει. Αυτό ακριβώς είναι και το στοιχείο που έφερε τα lip stains στις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019.

Κόκκινο κραγιόν

Τα κόκκινα χείλη δεν θα μπορούσαν να μην κατέχουν μια από τις κορυφαίες θέσεις στις τάσεις του μακιγιάζ και αυτή τη σεζόν. Είναι σαγηνευτικά και ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες.

Μπορούν να φορεθούν κάθε ώρα και στιγμή σε συνδυασμό με ένα απαλό μακιγιάζ ματιών. Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο συνδυασμός τους με το no makeup μακιγιάζ. Για τις βραδινές ή επίσημες εμφανίσεις σας όμως μπορείτε να συνδυάσετε τα κόκκινα χείλη με ένα όμορφο smokey eyes.

Απλά βρείτε την ιδανική κόκκινη απόχρωση κραγιόν για εσάς και φορέστε την.

Κόκκινο κραγιόν στο χρώμα του κρασιού

Μια ακόμη κορυφαία απόχρωση στα κόκκινα χείλη που θα φορεθεί πολύ το Φθινόπωρο και το Χειμώνα 2018 – 2019 είναι το βαθύ κόκκινο του κρασιού. Πρόκειται για μια σκούρα απόχρωση που αποπνέει μυστήριο και δημιουργεί μια σαγηνευτική εικόνα, ιδανική για τους κρύους μήνες του χρόνου.

Μερικές από τις βασικές αποχρώσεις των κόκκινων του κρασιού κραγιόν είναι το μπορντό, το burgundy, το blush magenta και το blood purple.

Advertisements

Τα συγκεκριμένα χρώματα στα χείλη, τα λεγόμενα wine red lips, φοριούνται σε όλες τις περιστάσεις. Μπορούν να συνδυαστούν υπέροχα με ένα no makeup μακιγιάζ ή να ταιριάξουν με ένα έντονο smokey eyes.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα