Μην χασετε

Οι 2 μεγαλύτεροι μύθοι για την ακμή

Η ακμή είναι ένα δερματικό πρόβλημα που απασχολεί πολύ κόσμο. Οι περισσότεροι έχουν έρθει αντιμέτωποι μαζί της στην εφηβική ηλικία, ενώ άλλοι εμφάνισαν ακμή μετά τα 25 ή και τα 30. Επίσης, ορισμένοι άνθρωποι περνούν πολύ ήπια ακμή, ενώ κάποιοι άλλοι ταλαιπωρούνται με πολλά σπυράκια και πολλές επισκέψεις στον δερματολόγο.

Έχει παρατηρηθεί πολύ έντονα ότι δημιουργούνται πολλοί μύθοι γύρω από την ακμή και λανθασμένες εντυπώσεις με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να οδηγείται σε εσφαλμένους τρόπους αντιμετώπισης. Δύο μύθοι, όμως, είναι οι πιο περιβόητοι και πραγματικά παραπλανούν πολύ κόσμο.

 

Μύθος 1: Η ακμή οφείλεται στην κακή υγιεινή.

«Η ακμή έχει να κάνει περισσότερο με τις ορμόνες. Στατιστικά, οι περισσότεροι ασθενείς με ακμή ακολουθούν όλους τους κανόνες υγιεινής», εξηγεί ο δερματολόγος Adarsh Vijay Mudgil. Η ιδανική προσέγγιση για υγιεινή στην ακμή θα πρέπει να περιλαμβάνει: πλύσιμο του προσώπου πρωί και βράδυ με ήπιο καθαριστικό, απαλό στέγνωμα με καθαρή και στεγνή ατομική πετσέτα και εφαρμογή της θεραπείας που έχει συστήσει ο δερματολόγος.

Advertisements

Μύθος 2: Η ακμή εμφανίζεται μόνο στους εφήβους

Ναι, μπορεί η ακμή να είναι το συνηθέστερο δερματικό πρόβλημα στους εφήβους, αλλά δεν αφορά μόνον αυτούς. «Η ακμή δεν αφορά μόνο τους εφήβους. Οι περισσότεροι άνθρωποι που με επισκέπτονται στο ιατρείο μου και έχουν ακμή είναι ενήλικες γυναίκες», εξηγεί ο δερματολόγος Gretchen Frieling.

queen.gr

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα