Μην χασετε

Οι 12 αλλαγές διατροφής που θα αλλάξουν το σώμα σου

Το πλάνο 12 μηνών.

Advertisements

Οι πρώτες μέρες κάθε έτους είναι παραδοσιακα οι πιο συνηθισμένη περίοδος να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας και να θέσουμε στόχους.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους στόχους είναι να χάσουμε κιλά και να είμαστε σε φόρμα. Αυτός όμως που πρέπει να είναι ο βασικός μας στόχος τη νέα χρονιά είναι να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες.

Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Βήμα βήμα, ξεκινώντας από τα εύκολα, κάθε μήνα μπορείς να ορίζεις και μια αλλαγή στη διατροφή σου. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα πιέσεις τον εαυτό σου, δεν θα στερηθείς τίποτα και στο τέλος του χρόνου θα δεις μεγάλη διαφορά.

Δες το πρόγραμμα με τους 12 στόχους και θα δεις πόσο εύκολα μπορείς να το εφαρμόσεις.

Προϋπόθεση είναι, φυσικά, κάθε αλλαγή να τη διατηρείς και τους επόμενους μήνες.

Ιανουάριος – Στόχος μου είναι να πίνω περισσότερο νερό.  Το πιο εύκολο, το πιο σημαντικό!

Φεβρουάριος – Στόχος μου είναι να αντικαταστήσω τις επεξεργασμένες αμυλούχες τροφές (λευκό ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά κ.λπ.) με προϊόντα ολικής άλεσης.

Μάρτιος – Στόχος μου είναι να μειώσω, ακόμη και να σταματήσω, την κατανάλωση αναψυκτικών.

Advertisements

Απρίλιος – Στόχος μου είναι να δοκιμάσω νέες γεύσεις που θα αποτελέσουν τα υγιεινά μου σνακ. Μια σύντομη λίστα είναι: βρώμη, γάλα αμυγδάλου, αβοκάντο, φυστικοβούτυρο, ταχίνι, αποξηραμένα φρούτα, κ. α.

Μάιος – Στόχος μου είναι να αυξήσω τα λαχανικά στην καθημερινή μου διατροφή.

Ιούνιος – Στόχος μου είναι να αυξήσω τα φρούτα. Υπάρχει καλύτερος μήνας για κάτι τέτοιο;

Ιούλιος – Στόχος μου είναι να σταματήσω να καταναλώνω κάθε είδους αλλαντικό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί πως τα αλλαντικά αποτελούν παράγοντα που είναι δυνατό να προκαλέσει ακόμα και καρκίνο.

Αύγουστος – Στόχος μου είναι να μειώσω το αλάτι στο φαγητό μου. Βάζουμε αλάτι μόνο στο μαγείρεμα και αποφεύγουμε να προσθέτουμε επιπλέον στο πιάτο μας.

Σεπτέμβριος – Στόχος μου είναι να κάνω μικρά και συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα μου.

Οκτώβριος – Στόχος μου είναι να καταναλώνω το πολύ 150 γραμμάρια κόκκινου κρέατος μέσα στην εβδομάδα. Και μια φορά μέσα στον μήνα, ακόμη καλύτερα.

Νοέμβριος – Στόχος μου είναι να μειώσω, αλλά ακόμη καλύτερα να κόψω τη ζάχαρη.

Advertisements

Δεκέμβριος – Ένα χρόνο μετά, η διατροφή μου έχει αλλάξει προς το καλύτερο και κάνω ένα τσεκ στο στόχο για αλλαγή των διατροφικών μου συνηθειών.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα