Μην χασετε

Οι 10 πρωινές συνήθειες για χάσιμο βάρους!

Το αδυνάτισμα πολλές φορές μας φαίνεται βουνό! Οι πειρασμοί είναι πολλοί και ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν βοηθάει. Όμως ανεξάρτητα από το πόσα κιλά έχουμε να χάσουμε, κάποιοι πόντοι μπορούν να φύγουν εύκολα. Μάλιστα υπάρχουν πρωινές συνήθειες για χάσιμο βάρους που αφορούν μικρές αλλαγές.

Advertisements

Ο καιρός για τα καλοκαιρινά ρούχα είναι πολύ κοντά για να μην αλλάξουμε λίγο τη ρουτίνα μας. Δεν υπάρχουν καταλληλότερες ώρες μέσα στη μέρα από τις πρωινές για να δώσουμε την ευκαιρία στο σώμα μας να δείξει καλύτερο χωρίς αυστηρό fitness! Παρακάτω θα δεις 10 tips που αν ακολουθήσεις το πρωί, θα δεις διαφορά σε πόντους και κιλά.

10 Συνήθειες που θα σε κάνουν να χάσεις πόντους!

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Φάε πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη

Η σημασία της πρωτεΐνης στη διατροφή είναι τεράστια αφού με αυτή θρέφονται οι μύες και δεν έχουμε λιγούρες! Αν τρως ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη δεν θα πεινάς πολύ μέσα στη μέρα και έτσι θα δεις το σώμα σου να αλλάζει γρήγορα.

Πιες πολύ νερό

Ένα με δύο ποτήρια νερό μόλις ξυπνάμε, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ξυπνήσεις το μεταβολισμό σου. Εκτός από την απαραίτητη ενυδάτωση το νερό αυξάνει τον αριθμό των θερμίδων που καίμε τουλάχιστον για 60 λεπτά το πρωί. Επιπλέον φαίνεται πως μειώνει την όρεξη και την πρόσληψη τροφής μέσα στη μέρα.

Ανέβα στη ζυγαριά

Πρέπει να ελέγχουμε το βάρος μας. Ο κανόνας λέει ότι μία φορά τη βδομάδα πρέπει να ζυγιζόμαστε. Πολλές έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι που ελέγχουν το βάρος τους σε τακτά χρονικά διαστήματα χάνουν περισσότερα κιλά! Μην το παρακάνεις όμως αφού το καθημερινό ζύγισμα δεν θα σου δείξει πραγματικά νούμερα και δεν θα κάνει καλό στην ψυχολογία σου.

Πήγαινε μία βόλτα

Δέκα με 15 λεπτά περπάτημα το πρωί ειδικά σε μία ηλιόλουστη μέρα, θα ξυπνήσουν το μεταβολισμό σου και την παραγωγή βιταμίνης D! Το φως του ήλιου φαίνεται πως έχει επίδραση στο χάσιμο βάρους αλλά επίσης αποτρέπει την αύξηση του.

Κάνε κάποια άσκηση

Μία απλή άσκηση όπως το περπάτημα το πρωί θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά και πόντους γρήγορα. Ειδικά η αεροβική άσκηση το πρωί προάγει την υγεία του πνεύματος και του σώματος. Αν δεν έχεις όρεξη για γυμναστήρια και studio γυμναστικής, απλά περπάτησε 10 με 15 λεπτά κάθε πρωί.

Κάνε διαλογισμό

Μπορεί να έχεις διαβάσει τι είναι το mindfulness ή στα ελληνικά η ενσυνειδητότητα. Αν δεν γνωρίζεις τις έννοιες αυτές, πρόκειται για την κατάσταση συγκέντρωσης του μυαλού σε παρόν, στο «τώρα». Οι Βουδιστές και οι Ταοϊστές καταφέρνουν αυτή την κατάσταση μέσω της γιόγκα και του διαλογισμού. Πλέον πολλές έρευνες συνδέουν την ενσυνειδητότητα με το χάσιμο βάρους και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Advertisements

Πάρε μαζί σου ταπεράκι

Το ταπεράκι με το μεσημεριανό σου είναι ένας σίγουρος τρόπος να χάσεις βάρος. Το γεγονός πως προγραμματίζεις το γεύμα σου, το μαγειρεύεις και το παίρνεις μαζί σου στη δουλειά, θα σε αποτρέψει από το να τσιμπολογήσεις και να φας junk food. Επιπλέον το σπιτικό φαγητό είναι συνήθως πιο θρεπτικό και υγιεινό.

Κοιμήσου περισσότερο

Φυσικά εδώ δεν εννοούμε να βάλεις αναβολή στο ξυπνητήρι σου! Ο ύπνος είναι ο καλύτερος τρόπος να έχουμε καλή ψυχική υγεία, καλύτερο δέρμα και μαλλιά, αλλά και να αδυνατίσουμε! Πέσε για ύπνο πιο νωρίς ώστε να διασφαλίσεις ένα οκτάωρο περίπου ύπνο. Έρευνες δείχνουν πως η έλλειψη ύπνου αυξάνει την όρεξη και την θερμιδική πρόσληψη.

Χρησιμοποίησε τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας

Αν έχεις την δυνατότητα να μην χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητο σου το πρωί θα αυξήσεις το περπάτημα σου. Η χρήση αυτοκινήτου αυξάνει την περίμετρο της μέσης. Το περπάτημα, η χρήση ποδηλάτου ή μέσων μαζικής συγκοινωνίας βοηθάει στο αδυνάτισμα.

Διάβασε περισσότερα μυστικά για την απώλεια βάρους, σωστής άσκησης και υγείας

Κράτα ημερολόγιο γευμάτων

Είτε μέσω εφαρμογών στο κινητό, είτε γραπτά μπορείς να καταγράφεις τα φαγητά που καταναλώνεις μέσα στη μέρα. Οι εφαρμογές κινητών είναι αρκετά ακριβείς και υπολογίζουν τις θερμίδες που καταναλώνεις. Συνήθως οι δίαιτες προτείνουν πρόσληψη περίπου 1200 με 1500 θερμίδων τη μέρα για χάσιμο βάρους. Το ημερολόγιο γευμάτων θα σε βοηθήσει να μετράς τις θερμίδες σου αλλά και να αποφύγεις τα junk food κατά τη διάρκεια της μέρας.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα